Audi Skysphere Concept

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Audi Skysphere
Марка Audi
Рік виробництва 2021
Кількість 1 екземпляр
Клас Concept car
Двигун і трансмісія
Енергія Електрика
Двигун Електродвигун
Положення двигуна Задня вісь
Максимальна потужність 632 к.с. (465 кВт)
Максимальний крутний момент 750 Нм
Спосіб передавання Привід
Вага і продуктивність
Маса без навантаження 1 800 кг
Прискорення 0 -100 км/год 4,0с
Автономність 500 км
Викиди CO2 0 г/км
Шасі - Кузов
Кузов роадстер / гранд турінг
Платформа PPE (Premium Platform Electric)
Підвісні світильники Пневматична підвіска
Розміри
Ширина від 4 940 до 5 190мм


Skysphere — це повністю електричний і автономний концепт - кар родстер від німецького виробника автомобілів Audi , представлений у 2021 році, прообразом моделі Grand Touring (GT) зі змінною колісною базою.

Презентація[ред. | ред. код]

Концепт-кар Audi Skysphere Concept представлений на 10 серпня 2021 у дизайнерській студії Audi в Малібу, Сполучені Штати, де він був задуманий і намальований, а потім 15 серпня 2021 року на Pebble Beach Concours d'Elegance представлений.

Skysphere — один із трьох концепт автомобілів, представлених Audi у 2021 році разом із Grandsphere та Urbansphere .

Технічні характеристики[ред. | ред. код]

Стиль цього концептуального автомобіля, який приймає форму родстера, показує нам майбутній напрямок дизайну Audi. Його інтер’єр має інтерактивний простір, інтегрований у цифрову екосистему. Skysphere має важливу особливість : має змінну колісну базу [1] .

Він пропонує два різних режими водіння: режим Grand Touring і режим Sport . У режимі Sport водій знаходиться за кермом роадстера довжиною 4,94 метра. У режимі Grand Touring колісна база розтягується до максимуму, і автомобіль довжиною 5,19 метра стає моделлю Grand Touring з автономним водінням. Skysphere, колись автономна, також здатна самостійно керувати паркуванням і зарядкою [1] .

Цей концепт-кар базується на 23-дюймових колесах і має пневматичну підвіску, а також кермо задніми колесами, щоб надати йому більшої маневреності, незважаючи на його значні розміри [1] .

Його колісна база змінна завдяки складному механізму, який дозволяє елементам кузова та шасі ковзати один в одного. Таким чином, довжина Skysphere може коливатися понад 250 міліметрів. Дорожній просвіт цього концептуального автомобіля був скоригований на 10 мм, щоб покращити комфорт і водіння. Його маса становить лише 1800 kg , тоді як e-tron GT, повністю електрична серійна модель виробництва Audi, важить понад 2400 kg .

Моторизація[ред. | ред. код]

Skysphere має єдиний електродвигун, встановлений на задній осі. Цей двигун має потужність 465 кВт або 632 к.с. , а його крутний момент досягає 750 Нм.

Завдяки акумулятору 80 кВт Skysphere пропонує запас ходу 500 км у класичному режимі GT.

Примітки та література[ред. | ред. код]

  1. а б в Laurent Sanson (11 août 2021). Audi Skysphere concept 2021 un roadster futuriste électrique et autonome. auto-mag.fr (фр.). Процитовано 21 août 2021.

Дивіться також[ред. | ред. код]