Black Gold Online

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Black Gold Online
Розробник Snail Games
Видавець Snail Games
Жанр(и) MMORPG
Платформа PC
Дата випуску 21.06.2014
Режим гри багатокористувацький
Офіційний сайт

Black Gold Online — безкоштовна багатокористувацька онлайнова рольова гра (MMORPG), у жанрі стімпанк, розроблена китайською компанією Snail Games. Вперше відеогра була анонсована в Кореї на G-Star 2011, під назвою Black Gold, вихід гри був призначений на кінець 2012 року. Але через технічні і юридичні складнощі робота над грою затягнулася, і в фазу бета-тестування Black Gold Online вийшла тільки у 2014 році. В даний час гра видається трьома мовами: китайською — студією Snail Games, англійською (на території США), — дочірньою студією Snail Game USA і російською — компанією Nikita Online. Фаза ВБТ почалася в США 21 червня 2014 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія гри розгортається на континенті Монтель, розділеному Громовим Хребтом на парову (Айзенхорст) і магічну (Ерландір) імперії. Через фундаментальні розбіжності відносини між двома державами спочатку були напружені, а після того як айзенхортська експедиція виявила на території Ерландіра поклади чорного золота — цінного джерела енергії для айзенхорстської техніки, — справа дійшла до збройного конфлікту. Black Gold Online представляє собою одну з багатьох сучасних MMORPG нового покоління, де загальна сюжетна лінія відсутня, а всі одержувані персонажем завдання спрямовані на підвищення рівня і освоєння навичок і не пов'язані спільним сюжетом.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Black Gold Online є MMORPG з елементами шутера від першої і третьої особи. В основі гри лежить конфлікт магічної та стімпанк-цивілізацій. Повністю відмовитися від звичної ММО системи заклинань розробники не змогли, і представники парового королівства Айзенхорст здатні використовувати магію, тому найяскравіші відмінності виявляються в системі персонального транспорту. Так у Айзенхорста роль засобів пересування виконують різного роду машини: автомобілі, бойові роботи та винищувачі, а у представників Ерландіра ту ж роль грають спеціально навчені звірі. У грі доступні практично всі види транспортних засобів: наземні колісні, крокуючі, а також літаючі і водні. Деякі види транспорту доступні для використання в будь-який час, інші гравець зможе отримати тільки на полях бою

Класи і керування: Всього в грі представлено 8 основних класів, представник кожного з яких може з розвитком персонажа вибрати одну з трьох доступних спеціалізацій. Деякі з класів прив'язані до певної фракції, інші доступні обом. Також на гру певними класами діють расові та гендерні обмеження. Розподіл бойових ролей в грі стандартний: танк-лікар-боєць (ближнього і далекого бою) При цьому гра підтримує систему часткового non-target (деякі вміння вимагають виділення цілі курсором)

  • PvE

Завдання Як вже згадувалося вище, єдиної сюжетної лінії в грі немає. Доступні гравцеві завдання діляться на основні та додаткові, а також динамічні події та місії.

  • Динамічні події. Крім основної та побічної лінії завдань в грі існують так звані динамічні події, які відбуваються незалежно від того, бере участь в них гравець чи ні. Деякі події прив'язані до локації і часу, інші можна запустити, виконавши певні дії. Події поділяються на індивідуальні та командні, а нагороду гравці отримують не тільки за перемогу, а й за участь у подіях.
  • Місії — представляють собою сюжетну пригоду, що поєднує в собі як PvE, так і PvP- компоненти. Місії відкриваються після досягнення певного рівня і діляться на групові та індивідуальні. Виконання місій приносить гравцям особливі нагороди.
  • Підземелля. Крім завдань, які виконуються у відкритому світі, в грі передбачено два типи підземель: звичайні підземелля, розраховані на групу гравців (проходяться в звичайному і режимі підвищеної складності), і випробування — індивідуальні сценарії, також проходять на виділеному сервері. Для підземель існує система автоматичного підбору гравців (максимум 5). Використовуючи її, ви будете включені до складу групи і перенесені в підземеллі автоматично. Групу для проходження підземелля можна зібрати самостійно, при цьому кількість гравців може бути і менше п'яти, але до самого підземелля доведеться добиратися своїм ходом. Перенесення гравця в випробування здійснюється автоматично при виборі випробування у відповідній вкладці.

Гільдії — Створити гільдію в грі можна з 15 рівня, а вступити в чужу з 1 рівня. У міру розвитку гільдії, керівництво зможе підвищувати її рівень єдності та відкривати доступ до нових гільдійних бонусів. Також для членів гільдій передбачені особливі завдання в підземеллях (нагороду за них отримують не тільки гравці, але і їх гільдія) і спеціальний PvP режим. Глави гільдій можуть укладати союзи і ворогувати один з одним. Кількість союзників і супротивників обмежена трьома гільдіями. При цьому ворогувати можна з гільдіями своєї фракції, але ось укладати союзи з протилежного фракцією — не можна.

Активність. Розробники заохочують гравців за час, проведений в грі. У кожного гравця існує так званий лічильник активності, який поповнюється при виконанні різних дій: участі в PvP, завершення завдань, проходження певних підземель і т. д. Накопичивши потрібну суму очок активності гравець отримує подарункову скриню, що містить різні речі і Чорне золото. Крім цього за кожну годину, проведену в грі, гравець отримує особливі скрині (сфери часу), також містять нагороду.

Економічна система: — У грі лише три види валют:

    • Чорне золото: витрачається на поліпшення, прокачування і окремі види предметів, а також на розвиток гільдії. Видобувається в грі або купується за реальні гроші.
    • Золоті монети: основний ігровий ресурс, служать для внутрішньоігрових покупок і розрахунків між гравцями. Видобуваються з монстрів або купуються за реальні гроші
    • Ваучери: використовуються для покупок у внутрішньоігровому магазині і оплати VIP-статусу, купуються тільки за реальні гроші

VIP-статус. В грі можна придбати VIP-статус «Лицар Монтеля», володарі якого отримують додатковий досвід, видобуток і внутрішньоігрові очки за будь-яку активність, а також інші особливі подарунки. Даний статус є тимчасовим і придбати його можна тільки за реальні гроші

  • PvP

Основний акцент в Black Gold Online зроблений на PvP. У грі доступні декілька відокремлених PvP-режимів, не рахуючи відкритого PvP, воно ж PK. У деяких з режимів діє sidekick-система. Доступні гравцеві PvP-режими діляться на арени, поля бою і битви.

Арени — виділені поля бою, на яких гравці б'ються один проти одного 1 на 1 або в складі команди. Підбір суперників відбувається автоматично за рівнем рейтингу арени, за кожну перемогу або поразку персонаж отримує або відповідно втрачає очки рейтингу. Арени діляться на звичайні і арени міці.

  • Звичайна арена — доступна з 15 рівня, діє по системі Sidekick, при вході на арену рівень персонажа піднімається до максимального, стають доступні всі вміння і видається стандартний комплект обладунків арени. Битися на звичайній арені можна як проти представників чужої, так і своєї фракції.
  • Арена міці — доступна з 40 рівня (максимальний рівень в грі на даний момент). У битві на арені міці персонаж не змінюється, зберігаючи всі вивчені вміння та екіпіровку.

Поля бою. Режим командного PvP, що проходить в спеціально виділених локаціях. Підбір команди на поле бою відбувається автоматично в залежності від фракції персонажа. У грі існує кілька полів бою, з різними умовами перемоги. Гравці можуть стати в чергу на певне поле бою або вибрати випадкове, в останньому випадку, за перемогу вони отримають додаткову нагороду.

Світове (відкрите) PvP — режим вбивства гравців. Активується вручну. Доступні вбивство гравців власної фракції, але за кожне вбивство свого гравцеві присвоюються очки негативної карми (нагорода за голову) в залежності від розміру нагороди за голову на вас накладаються різні обмеження: від заборони на участь в певних подіях до переміщення у в'язницю. Якщо не продовжувати вбивства гравців, то з часом нагорода за голову опускається назад до нуля. Також її можна обнулити вручну, купивши особливий предмет у торговця.

Цікавий факт[ред. | ред. код]

У 2011 році, незабаром після анонсу гри було оголошено, що одночасно з розробкою вестимуться роботи по створенню повнометражного фільму про зіткнення царства магії Ерландір з механічно-технічним королівством Айзенхорст. Написання сценарію було доручено Девіду Еліоту, відомому за фільмами Кров за кров і Спостерігач, а зйомки планувалося провести в китайському місті Сучжоу. Однак пізніше від ідеї екранізації відмовилися.

Посилання[ред. | ред. код]