Blinking with Fists

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Blinking with Fists»
Автор Біллі Корган
Мова англійська
Жанр поезія
Видавництво Faber and Faberd

Blinking with Fists (укр. Блимаючи кулаками) — це дебютна книга віршів фронтмена The Smashing Pumpkins і колишнього гурту Zwan Біллі Коргана. Прогрес і написання віршів висвітлювалися в блогах Коргана. Книга з 57 віршів була видана Faber і Faber в 2004 році і отримала неоднозначні відгуки. Дуайт Гарнер (критик) газети The New York Times писав, що "в кращому випадку, "Блимаючи кулаками", є яскравою і вуглуватою і не набагато гірше, ніж багато перших книг віршів, які приходять з похмурими похвалами від бюргерів світу поезії".[1] Entertainment Weekly дав оцінку  "D", назвавши вірші "як претензійним так і змішано езотеричним".[2] Книга досягла максимуму на #24 в Списку бестселерів New York Times.

Обложку книги розробили Шарлотта Стрік, а картинку й авторську фотографію — Єлена Ємчук, колишня дівчина Біллі Коргана, яка займалася арт-роботами для The Smashing Pumpkins («Трощені гарбузи»). 

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Inside the List. The New York Times. 21 листопада 2004. Архів оригіналу за 16 червня 2022. Процитовано 19 січня 2023. (англ.)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 грудня 2014. Процитовано 24 березня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)