Bouncy Castle

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bouncy Castle
Тип криптографічне API
Платформа віртуальна машина Java і .NET Framework
Операційна система Кросплатформене програмне забезпечення
Мова програмування C# і Java
Ліцензія MIT License
Репозиторій git.bouncycastle.org/repositories/bc-java
Вебсайт bouncycastle.org

Bouncy Castle — це програмна бібліотека, в якій представлений великий функціонал з області криптографії. Існують реалізації бібліотеки мови програмування Java та C#. Бібліотека включає в себе як реалізації великого числа криптографічних функцій, так і підтримку стандартних високорівневих криптографічних API відповідних платформ, а також містить низькорівневі пропрієтарні API для більш гнучкого та ефективного доступу до функціоналу.

Bouncy Castle був створений в Австралії і американські обмеження на експорт криптографічних алгоритмів на нього не поширюються.

Історія[ред. | ред. код]

Розробка Bouncy Castle була розпочата двома колегами, які втомилися писати заново бібліотеки криптографії кожен раз при зміні роботи. На дизайн Bouncy Castle сильно вплинуло те, що його творці активно працювали з платформою JavaME. В результаті чого з'явилися два різних набори бібліотек.

Архітектура[ред. | ред. код]

В основі архітектури лежить набір низькорівневих API, які реалізують всі криптографічні алгоритми. Причина, з якої використовується саме низькорівневий API, полягає в тому, що в деяких пристроях, що працюють на платформі JavaME, дуже обмежені ресурси пам'яті, або коли доступ до бібліотеки JCE неможливий (така ситуація може виникнути, наприклад, при використанні аплетів).

Криптопровайдер, сумісний з JCE, побудований на низькорівневому API. Таким чином, вихідний код криптопровайдера JCE може служити прикладом того, як вирішити багато «нагальних» проблеми криптографії, використовуючи низькорівневий API.

Дивись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bouncy Castle - LICENSE. Архів оригіналу за 3 липня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]