Chevrolet Advance Design

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Chevrolet Advance Design
Chevrolet 3100
Виробник General Motors
Попередник(и) Chevrolet AK-Series
Наступник(и) Chevrolet Task Force
Подібні Renault Colorale
Ford F-Series (1948—1952)
Willys Jeep Truck
Studebaker E-Series
Dodge B Series
International Harvester L-Series/International R series

Chevrolet Advance Design — серія вантажівок легкої та середньої вантажопідйомності від Chevrolet, їх перший серйозний модернізований дизайн після Другої світової війни. Його аналогом GMC був GMC New Design. Він був представлений як більший, міцніший і витончений дизайн порівняно з попередньою серією AK. Ці вантажівки вперше були представлені в суботу, 28 червня 1947 року, і продавалися з різними незначними змінами протягом багатьох років до 25 березня 1955 року, коли вантажівки серії Task Force замінили модель Advance-Design[1][2] (після-Chevrolet Series 490 Light Delivery, Chevrolet Superior, Chevrolet Series AA Capitol, Chevrolet Series AB National, Chevrolet Series AC International, Chevrolet Series AD Universal, Chevrolet Series AE Independence, Chevrolet Series BA Confederate, Chevrolet Series CA Eagle / Master, Chevrolet G/S, Chevrolet H/T, і Chevrolet AK Series).

Для всіх вантажівок, включаючи Suburban, панельні вантажівки, купольні експреси та кабіни, використовувалася одна і та ж базова конструкція. Кабіни використовували ту саму базову конфігурацію кабіни та схожу решітку радіатора, але використовували коротший і вищий капот і інші крила. Унікальна кабіна над крилами та капотом вимагала спеціальної зони капота, що робить кабіну над кабіною двигуна та звичайними кабінами вантажівок несумісними одна з одною, тоді як кабіни всіх вантажівок будь-якої маси міняються.

З 1947 по 1955 рік вантажівки Chevrolet були номером один за продажами в Сполучених Штатах, а оновлені версії продавалися в магазинах GMC[3].

Chevrolet Advance Design COE[ред. | ред. код]

Chevrolet Advance Design COE — це велика вантажівка з буровою установкою. COE означає кабіна над двигуном.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Directory Index: GM Trucks and Vans/1948 Trucks and Vans/1948 Chevrolet Trucks Brochure. Oldcarbrochures.com. Процитовано 20 листопада 2011.
  2. Gunnell, John A. (1993). Standard Catalog of American Light-Duty Trucks. Krause Publications. ISBN 0-87341-238-9.
  3. Bunn, Don. Segment Five: 1947-1954 Advanced Design Pickups. Pickuptruck.com. Архів оригіналу за 18 жовтня 2007.