Cleverbot

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Cleverbot (англ. розумний бот) — є вебзастосунком що використовує алгоритм штучного інтелекту для проведення бесід з людьми англійською мовою. Був створений у 1988 році британським вченим по штучному інтелекту Ролло Карпентером (англ. Rollo Carpenter), який також створив «Jabberwacky», аналогічний вебдодаток. У перше десятиліття свого існування, Cleverbot провів кілька тисяч бесід з Карпентером і його соратниками. З моменту старту в Інтернеті в 1997 році число розмов перевищило 65 млн.

На противагу іншим розмовним ботам, відповіді Cleverbot не є суто запрограмованими. Штучний інтелект оперує словами що були вписані людьми в попередніх бесідах. Люди пишуть в рядок під логотипом Cleverbot і система знаходить всі ключові слова або точну фразу відповідних вхідних і після пошуку через її фонд розмов попередніх балачок, реагує на введення, знаходячи як люди відповідали в минулому[1] [2]. Комерційна версія Cleverbot працює на рівні більше тисячі запитів на сервер за одиницю часу. Завдяки добрій організації штучного інтелекту, збільшилась швидкість і якість відповідей.

Cleverbot взяв участь разом з людьми у формальному тесті Тюринга в 2011 Techniche фестиваль в Індійському технологічному інституті Гувахаті 3 вересня 2011 року. З 1334 голосів Cleverbot отримав понад 50% визнань що він людина. Оцінка в розмірі 50% або більше часто вважається прохід тест Тюринга. [3]

Література[ред. | ред. код]

  1. Saenz, Aaron (13 січня 2010). Cleverbot Chat Engine Is Learning From The Internet To Talk Like A Human. Singularity Hub. Архів оригіналу за 17 липня 2013. Процитовано 6 червня 2011.
  2. Rollo Carpenter. Technische. Indian Institute of Technology Guwahati. Архів оригіналу за 27 листопад 2011. Процитовано 13 листопада 2011.
  3. Aron, Jacob (6 вересня 2011). Software tricks people into thinking it is human. New Scientist. Архів оригіналу за 26 листопада 2011. Процитовано 13 листопада 2011.

Посилання[ред. | ред. код]