Dalianraptor

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Dalianraptor
Час існування: Ранній крейдяний період, (120 млн років тому)
Скам'янілості Dalianraptor
Скам'янілості Dalianraptor
Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Черепні (Craniata)
Надклас: Щелепні (Gnathostomata)
Зауропсиди (Sauropsida)
Клас: Птахи (Aves)
Рід: Dalianraptor
Gao & Liu, 2005
Вид: Dalianraptor cuhe
Gao & Liu, 2005

Dalianraptor (Даляньраптор, що означає "даляньський злодій") — рід викопних птахів, які жили в Китаї близько 120 мільйонів років тому, на початку крейдяного періоду. Він дуже схожий на Jeholornis, хоча він має більш короткі передні кінцівки, тому припускається, що птах, можливо, був нелітаючим.[1] Досягав близько 80 сантиметрів (31 дюймів) в довжину, він був знайдений у формуванні Jiufotang в китайській провінції Ляонін. Також підозрюють, що даний зразок є химерою створеною для комерційної торгівлі.[2][3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Chiappe, Luis M.; Dyke, Gareth J. (2006). The Early Evolutionary History of Birds. Journal of the Paleontological Society of Korea. 22 (1): 133—151.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 лютого 2014. Процитовано 4 березня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 19 лютого 2014. Процитовано 4 березня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)