Der хунта цайтунг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Der Хунта Цайтунг

Мова українська, російська, суржик
Політична належність без політичних партій
Видавець Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні ТСОУа
Формат A3

Засновано 2014
Ціна поширюється безкоштовно
Головний офіс м. Київ, пр-т Перемоги 52
Наклад 2000 (перші випуски), 5 тис. (випуски 2015 р.)

Der Хунта Цайтунг — інформаційний часопис, газета, оформлена в гумористичному стилі, яку випускають волонтери для бійців АТО та небайдужих до подій в Україні громадян. Газету видає Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні ТСОУ.

Заснування[ред. | ред. код]

Газету засновано в кінці 2014 року. На прес-конференції Товариства сприяння обороні України (екс-ДТСААФ), проведеній з ініціативи Київського прес-клубу, що пройшла в стінах Національної спілки журналістів України, було відмічено, що серед справ ТСОУ є й такі:

Великими тиражами надруковано «захалявний» «Кобзар», кишеньковий варіант Біблії, кілька спеціальних військових довідників, плакати, спецвипуск бюлетеня ЦК «Вісник ТСО України», сатиричну газету «Дер Хунта цайтунг», топографічні карти зони АТО в масштабі 1:50. Усі ці видання користуються підвищеним попитом передовсім в зоні бойових дій.

— УКРОП (Український оперативний прогноз), 02.04.2015.[1]

Журналістські матеріали[ред. | ред. код]

В газеті розміщується велика кількість інформаційних матеріалів, аналітики щодо перебігу бойових дій, пам'ятки для бійців і цивільних, що перебувають біля лінії фронту. Вміщаються також патріотичні вірші, передруки важливих інформаційних повідомлень тощо.

Серед дописувачів журналістського й аналітичного блоку видання — Юрій Макаров, Василь Рибніков, Костянтин Скоркін, Віталій Портніков, Олена Степова, Віталій Чепинога, Віктор Шевчук, Циля Зінгельшухер та ін.

Газету безкоштовно поширювали волонтери. Головну частину накладу волонтери поширюють серед бійців АТО, у тому числі серед бійців добровольчих батальйонів та ЗСУ[2].

В газеті подаються як суто журналістські матеріали, так і народний гумор. Значна кількість дописів і гасел оформлена на українсько-німецькому суржику, відомому з радянських фільмів про події 2СВ зі сценами спілкування німецьких окупантів з місцевим населенням.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Що робить і що може зробити для оборони країни Товариство сприяння обороні України // УКРОП (Український оперативний прогноз). - 02.04.2015. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 19 травня 2019.
  2. В Станице Луганской раздавали газету «Der Хунта» 09.03.2015. Архів оригіналу за 30 березня 2015. Процитовано 12 квітня 2015.

Джерела[ред. | ред. код]