Loser (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Loser
Зображення
Зображення
Основна інформація
Роки активності 2001–2006
Жанр Альтернативний рок
Колективи Джо 5 ,Джо Гра, Чарльз Лі Сальваджо, Глендон Крейн
Лейбли Island/Def Jam
myspace.com/loserhq

Loser — американський альтернативний рок-гурт, що існував з 2001 по 2006 рік.

Джон 5, відомий як гітарист гурту Marilyn Manson, заснував гурт Loser разом зі своїм другом і продюсером Бобом Марлеттом. Марлетт порекомендував техаського співака Джо Гра, який вже мав успіх у техаському альтернативному рок-гурті Jibe, як потенційного вокаліста для гурту. Джон полетів до Техасу на концерт Jibe та одразу ж запросив Ґраха приєднатися до гурту.[1]До гурту приєднався техаський музикант Чарльз Лі Сальваджо (Charles Lee Salvaggio) на бас-гітарі, а також колишній барабанщик The Feds Глендон Крейн (Glendon Crain). Коли склад був сформований, Loser почали працювати над дебютним альбомом Just Like You. Свій перший концерт гурт відіграв у Голлівуді, Каліфорнія, 9 червня 2005 року.

Назва Loser з'явилася як реакція на минуле Джона 5:

Я був з Гросс-Пойнт, штат Мічиган, який вважається елітним районом, і я завжди був рок-дитиною. . . . Я почав грати на гітарі у 7 років. Я завжди носив рок-сорочку, і рано зробив це татуювання. Я виглядав невдахою, бо всі навколо носили поло та Brooks Brothers. Але зараз, якщо ти йдеш у клуб у поло, тебе називають невдахою. Тож я думаю, що кожен може мати відношення до цієї назви, і назва альбому, "Just Like You", підсумовує це.[2]

На запитання в інтерв'ю щодо звучання гурту, Джон 5 відповів: "Це просто чудова рок-музика. Це щось на кшталт Foo Fighters, Queens of the Stone Age, нью-ейдж.

Початковий успіх прийшов до гурту невдовзі після підписання контракту з Island Records, коли їхня пісня «Nobody Knows» потрапила до активних рок-радіостанцій по всій країні, а трек «Disposable Sunshine» був включений до саундтреку до фільму «Фантастична четвірка»[3][4] 2005 року. Однак під час запису саундтреку Крейн ненадовго покинув гурт і був замінений барабанщиком Еліасом Андрою, другом Сальваджо. Андра мав певний успіх із власним індастріал-метал-гуртом Psycho Plague, який гастролював разом із Linkin Park. Однак Андра невдовзі пішов після того, як були зроблені промо-знімки, і повернувся Крейн. У 2006 році Loser виступали на розігріві у турі Staind's Chapter V разом із Theory of a Deadman.[5][6]

Дебютний альбом Loser, Just Like You, мав вийти 9 травня 2006 року на лейблі Island/Def Jam Recordings[7]. Водночас Джон 5 також працював з Робом Зомбі, та виник конфлікт. Оскільки Зомбі також гастролював, Джон 5 намагався знайти собі концертну заміну, поки Loser гастролював у суперечливі дати. Коли промо-матеріал для дебютного альбому вже був готовий, а дата релізу була визначена, лейбл Island Records вирішив, що йому не подобається ідея існування Loser без Джона 5, і виключив гурт з лейблу[8].

«Будучи одним із засновників Loser, моє рішення піти з гурту було непростим», — сказав Джон 5 у прес-релізі. «Я жонглював двома кар'єрами, як в Loser, так і в Rob Zombie, вже більше року. Я вважав, що неможливо бути у двох місцях одночасно».

Після розпаду Loser Джо Гра реформував свій далласький гурт Jibe і випустив кілька сольних синглів та відеокліпів. Чарльз Лі Сальваджо пізніше грав на бас-гітарі в Filter і гітарі в Gemini Syndrome, а також співпрацював з Джо Гра в проєкті I Am The Wolf. Наразі Андра є барабанщиком Julien-K і Dead by Sunrise. Глендон Крейн приєднався до Godhead, а згодом до Hollywood Undead.

Попри завершення роботи над альбомом «Just Like You», лейбл Island Records вирішив не випускати його у світ. Однак обмежену кількість промо-копій було розіслано радіостанціям та музичним критикам. Ці рідкісні фізичні копії альбому стали затребуваними предметами колекціонування серед шанувальників. На офіційній сторінці Loser Myspace можна завантажити треки з Just for You.

Дискографія[ред. | ред. код]

Just Like You (2006)
#НазваТривалість
1.«The First Time»3:25
2.«Away»2:51
3.«5 A.M.»3:50
4.«Nobody Knows»3:46
5.«Disposable Sunshine»3:27
6.«Down»3:24
7.«Without You (Inside Out)»2:59
8.«Girl Like You»3:15
9.«By My Side»4:22
10.«Faithless»3:11
11.«Love»4:29

Учасники Гурту[ред. | ред. код]

  • Джо Гра – вокал, автор пісень
  • Джон 5 – гітара, автор пісень
  • Чарльз Лі Сальваджо  – басс
  • Глендон Крейн  – ударні
  • Боб Марлетт – продюсер, інженер, міксер, автор пісень

Список Літератури[ред. | ред. код]

  1. Loser Songs, Albums, Reviews, Bio & More. AllMusic (англ.). Процитовано 12 серпня 2023.
  2. Jon Wiederhorn (6 квітня 2006). Екс-гітарист Менсона Джон 5 пишається тим, що він невдаха. {{cite web}}: Проігноровано невідомий параметр |публікатор= (довідка)
  3. ®R&R - Radio & Records, Inc. web.archive.org. 9 квітня 2006. Архів оригіналу за 25 лютого 2009. Процитовано 12 серпня 2023.
  4. Original Soundtrack - Fantastic Four [Original Soundtrack] Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 12 серпня 2023
  5. STAIND To Support Troops With Trio Of Shows At U.S. Army Bases. BLABBERMOUTH.NET (англ.). 1 березня 2006. Процитовано 12 серпня 2023.
  6. Sioux City Journal 18 Feb 2006, page 5. Newspapers.com (англ.). Процитовано 12 серпня 2023.
  7. LOSER Featuring Former MARILYN MANSON Guitarist JOHN 5: New Music Posted Online. BLABBERMOUTH.NET (англ.). 8 лютого 2006. Процитовано 12 серпня 2023.
  8. BLABBERMOUTH.NET - Former MARILYN MANSON Guitarist JOHN 5 Leaves LOSER To Focus On ROB ZOMBIE. web.archive.org. 30 грудня 2008. Архів оригіналу за 30 грудня 2008. Процитовано 12 серпня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]