Metroid Prime: Trilogy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Metroid Prime: Trilogy
Розробник Retro Studios
Видавець Nintendo
Дистриб'ютор Nintendo eShop
Жанр(и) Action-adventure
Платформа Wii
Дата випуску 24 серпня 2009 EU
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Творці
Композитор(и) Kenji Yamamotod
Технічні деталі
Носій цифрове завантаження[d]
Metroid

Metroid Prime: Trilogy — це збірка пригодницьких ігор із франшизи Metroid, розроблена Retro Studios і видана Nintendo для Wii. Він містить три ігри з франшизи Metroid: Metroid Prime (2002), Metroid Prime 2: Echoes (2004) і Metroid Prime 3: Corruption (2007).

Prime і Echoes, спочатку були розроблені для GameCube, були оновлені багатьма функціями, вперше реалізованими в Corruption, такими як схема керування на основі Wii Remote та Nunchuk, а також досягнення, що підтримується інтернет-службою WiiConnect24.

Metroid Prime: Trilogy була випущена в Північній Америці в серпні 2009 року, а потім у Європі та Австралії у вересні та жовтні. Він не був випущений в Японії, де порти Prime і Echoes були випущені окремо як частина New Play Control!. У січні 2010 року Nintendo припинила випуск компіляції в Північній Америці та Австралії.

Metroid Prime: Trilogy отримав високу оцінку за нове керування, оновлену презентацію, систему досягненнь і співвідношення ціни та якості. Його було перевипущено у Wii U's Nintendo eShop у січні 2015 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Metroid Prime: Trilogy — це збірка відеоігор, до якої входять Metroid Prime, Metroid Prime 2: Echoes та Metroid Prime 3: Corruption. Перші дві гри спочатку були випущені для GameCube і не мали функції керування рухом. Оновлені версії Prime та Echoes для Wii, які вийшли окремо в Японії в рамках серії New Play Control!, використовують ту саму схему керування, що й у грі Corruption, але з використанням пульта Wii Remote.[1] Здатність Spring Ball, що з'явилася в Corruption, також реалізована в перших двох іграх. Серед інших змін — пришвидшений час завантаження, оновлені текстури, підсвічування цвітіння та підтримка широкоекранного формату 16:9. Однак, в режимі «налобний» дисплей завжди відображається з оригінальним співвідношенням сторін, що призводить до його розтягування по горизонталі в широкоекранному режимі.[2]

Система кредитів з «Корупції» була включена в перші дві гри. Гравці могли заробляти кредити, виконуючи певні завдання, що дозволяло їм розблокувати ігрові предмети, такі як ілюстрації, музика, функція скріншотів, декоративні предмети для корабля Самуса в Corruption і костюм Fusion Suit в Prime, в якому останній був раніше розблокований за допомогою підключення гри Metroid Fusion для Game Boy Advance. Кредитами також можна було поділитися з зареєстрованими друзями Wii, які також мають копію Trilogy, через WiiConnect24, який використовував власний 16-значний номер Wii, а не окремий код друга. Дані збереження оригінальної версії гри Corruption не можуть бути перенесені у версію Trilogy. Компіляція також містить багатокористувацький режим з Echoes, який обмежений локальним мультиплеєром на чотирьох гравців і не передбачає мережевої гри. У відповідь на скарги гравців і критиків на високу складність деяких битв з босами в Echoes, складність цих сутичок було знижено.[3] Ігри доступні через нове, уніфіковане меню запуску, яке також дозволяє незалежний доступ до багатокористувацького режиму Echoes, додаткового меню та інших налаштувань.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kohler, Chris (22 травня 2009). Hands-On: Metroid Prime Trilogy Brings Entire Series to Wii. Wired News. Архів оригіналу за 26 липня 2009. Процитовано 3 серпня 2009.
  2. Schoeller, Ashley (24 серпня 2009). Review: Metroid Prime Trilogy (Wii). GamePro. Архів оригіналу за 28 жовтня 2009. Процитовано 1 вересня 2009.
  3. Interview with Kensuke Tanabe. Nintendo of Europe. Metroid Prime Trilogy official website (UK). Процитовано 11 червня 2010.
  4. Metroid Prime: Trilogy Instruction Booklet (PDF). Nintendo of America. 2009. Архів (PDF) оригіналу за 9 березня 2016. Процитовано 21 грудня 2012.