Purity Ethane and Propane Pipelines

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Purity Ethane and Propane Pipelines. Карта розташування: Техас
Шерідан
Шерідан
KS-start
KS-start
KS-end
KS-end
Маркем
Маркем
Пункти з’єднані трубопроводом (як KS-start та KS-end позначені початкова та кінцеві точки лінії KS)

Purity Ethane and Propane Pipelines – трубопровід в Техасі, призначений для транспортування нафтохімічної сировини.

Одним з постачальників нафтохімічної сировини – пропану та етану – для належного Dow Chemical установки парового крекінгу у Фріпорті була установка фракціонування у Шерідані. Від неї зазначені продукти подавались на схід по трубопроводу Sheridan NGL, який приблизно посередині своєї траси мав з’єднання з лінією KS, котра так само належала Dow Chemical та обслуговувала потреби цього концерну. В той же час, по Sheridan NGL транспортувались й інші отримані під час розділення продукти.

В кінці 2000-х власник установки у Шерідані вирішив оптимізувати її логістичну схему, припинивши партійне перекачування продуктів. В результаті із кількох вже існуючих ділянок створили систему Purity Ethane and Propane Pipelines, котра складається із:

- західної частини Sheridan NGL до точки з’єднання з лінією KS;

- узятої в довгострокову оренду лінії KS;

- придбаного у 2008 році трубопроводу Markham NGL, котрий прямує від Шерідану до належного Dow Chemical підземного сховища у Маркемі.

Всі ці ділянки виконані в діаметрі 150 мм та мають загальну довжину 177 миль, в тому числі на Markham NGL припадає 50 миль, на KS – 51 миля. Markham NGL призначили для перекачування етану, тоді як з частини Sheridan NGL та KS створили лінію, котра спеціалізується на транспортуванні пропану.

Purity Ethane and Propane Pipelines ввели у дію весною 2010 року.[1][2][3]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Kinder Morgan - South Midstream. www.kindermorgan.com. Архів оригіналу за 16 грудня 2019. Процитовано 16 лютого 2020.
  2. Copano Energy, L.L.C. - FORM 10-K - March 1, 2010. getfilings.com. Архів оригіналу за 16 лютого 2020. Процитовано 16 лютого 2020.
  3. e10vk. www.sec.gov. Архів оригіналу за 16 лютого 2020. Процитовано 16 лютого 2020.