Skytrans Airlines

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Skytrans Airlines
ІАТА
Q6
ІКАО
SKP
Позивний
SKYTRANS
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1990
Хаби Кернс
Штаб-квартира Кернс
Сайт skytrans.com.au

Skytrans Airlines — австралійська авіакомпанія зі штаб-квартирою в місті Кернс, що працює в сферах чартерних та регулярних пасажирських перевезень всередині країни і за її межами.

Портом приписки перевізника і його головним транзитним вузлом (хабом) є аеропорт Кернс, у ролі додаткового хаба авіакомпанія використовує аеропорт Брисбена[1].

Історія[ред. | ред. код]

Skytrans Airlines була заснована в жовтні 1990 року як виключно чартерний авіаперевізник, проте вже в 1993 році почала виконання регулярних рейсів з аеропортів регіону. У листопаді 2000 року компанія об'єдналася з іншим невеликим регіоналом AirSwift Aviation, штаб-квартира якого так само перебувала в Кернс. У червні 2001 року до Skytrans Airlines перейшли права на обслуговування регулярних маршрутів із Кернса в Куктаун і Карумбу, що раніше належали MacAir Airlines. У січні 2005 року авіакомпанія початку виконання частини рейсів з Кернса і Таунсвілл під торговою маркою QantasLink найбільшого комерційного оператора країни Qantas Airways.

У грудні 2006 року Skytrans Airlines була викуплена групою інвесторів у холдингу «Australian Aviation Holdings», якому так само належали авіакомпанії Queensland Regional Airlines (QRA) і Inland Pacific Air. Пізніше Skytrans і QRA пройшли через процедуру об'єднання компаній і тепер працюють під загальним брендом Skytrans Airlines.

У липні 2009 року авіакомпанія змінила власний код ІАТА c NP на Q6.

Флот[ред. | ред. код]

de Havilland Canada DHC-8 авіакомпанії Airlines Skytrans

У листопаді 2012 року повітряний флот авіакомпанії Skytrans Airlines складали наступні літаки[2][3]:

Повітряний флот авіакомпанії Airlines Skytrans
Тип літака В експлуатації Примітки
de Havilland Canada Dash 8-100 12
de Havilland Canada Dash 8-300 3
Всього 15

Діяльність[ред. | ред. код]

Skytrans Airlines здійснює регулярні перевезення по аеропортам Північного Квінсленда, виконує чартерні рейси по всій Австралії, Папуа-Нову Гвінею та країни південно-західній частині Тихоокеанського регіону, а також працює за контрактами з гірничодобувними компаніями Австралії на перевезення вахтовиків.

Маршрутна мережа регулярних перевезень авіакомпанії охоплює наступні міста:

  • з Кернса: Локхарт-Рівер, Коен, Орукун, Маунт-Айза, Бамага, Едвард-Рівер, Нормантон, Думаджі, Гануна, Берктаун і Кауаньяма;
  • з Брисбена: Тувумба, Чарлівілл, Куїлпі, Віндора, Бердсвілл, Бедурі, Булія, Маунт-Айза, Сент-Джордж, Куннамулла і Таргомінда. У березні 2012 року запущений регулярний маршрут між Сіднеєм і Тувумбою, польоти за яким виконуються на літаках DHC Dash-8[4].

Три лайнера DHC Dash-8 Skytrans Airlines працюють в «мокрий лізинг» в авіакомпанії Maroomba Airlines[5].

Регулярні маршрути[ред. | ред. код]

Станом на березень 2011 року маршрутна мережа регулярних перевезень авіакомпанії Skytrans Airlines включала в себе наступні аеропорти[6]:

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Авіакомпанія Skytrans Airlines є генеральним спонсором команди Cairns Taipans, яка виступає на Чемпіонаті Австралазії з баскетболу, і одним із спонсорів Австралійської футбольної ліги, «Choice Business Australia», «Harold's House» і Квінслендського Центру з дослідження ракових захворювань.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 7 квітня 2012. Процитовано 21 серпня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. CASA civil aircraft register search [Архівовано 19 березня 2011 у Archive.is], using «Skytrans» as the search parameter.
  3. Skytrans — «Our Fleet» [Архівовано 19 жовтня 2012 у Wayback Machine.] retrieved 26 July 2011
  4. Sydney flights set to take off | Toowoomba Chronicle. Архів оригіналу за 7 березня 2012. Процитовано 21 серпня 2017.
  5. Maroomba Airlines fleet [Архівовано 4 лютого 2009 у Wayback Machine.] retrieved 22 August 2010.
  6. Official website. Skytrans. Архів оригіналу за 17 січня 2013. Процитовано 8 березня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]