Statistica

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
STATISTICA
Тип Статистичне ПЗ
Розробник StatSoft
Стабільний випуск 9.0 (32-/64-bit)[1] (2009)
Версії 12.6 (8 січня 2015)
Платформа x86 і x86_64
Операційна система Windows
Вебсайт statsoft.ru
  www.statsoft.com

Statistica (торгова марка — STATISTICA) — пакет для всестороннього статистичного аналізу, розроблений компанією StatSoft[2]. В пакеті STATISTICA реалізовані процедури для аналізу даних (data analysis), управління даними (data management), добування даних (data mining), візуалізації даних (data visualization).

Структура[ред. | ред. код]

Система STATISTICA складається з окремих модулів, кожний з яких є повноцінним Windows-застосунком. Можна швидко і зручно переключатися з одного модуля в інший, клацаючи мишею на значках модулів на робочому столі чи активізуючи відповідне вікно застосунку (якщо воно вже було відкрите) або вибираючи модулі в діалоговому вікні. Інтерфейс системи може бути вбудований у конкретний проект користувача[3].

Графіка[ред. | ред. код]

Найсильнішою стороною пакета є графіка[3] і засоби редагування графічних матеріалів. Представлено сотні типів графіків, матриці і піктограми. Існує можливість розробити свій дизайн графіка і додати його до меню. Засоби керування графіками містять у собі роботу одночасно з декількома графіками, зміну розмірів складних об’єктів, розширені можливості малювання з додаванням художньої перспективи і спеціальних ефектів, розбивку сторінок. Наприклад, трьохмірні графіки можна обертати, накладати один на одного, стискувати або збільшувати. Крім того можна побачити на графіках, які фрагменти там змінилися під впливом змін в одній з перемінних.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. "StatSoft Announces Version 9 of STATISTICA". Архів оригіналу за 1 червня 2009. Процитовано 20 жовтня 2010.
  2. Офіційний сайт StatSoft. Архів оригіналу за 23 січня 2017. Процитовано 20 жовтня 2010.
  3. а б Ромакін В.В. Комп’ютерний аналіз даних - тема 4. Архів оригіналу за 24 серпня 2010. Процитовано 20 жовтня 2010.

Джерела[ред. | ред. код]