Subaru Sambar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Subaru Sambar
Зображення
Виробник Subaru
Бренд Subaru[d]
Довжина або відстань 2990 мм
CMNS: Subaru Sambar у Вікісховищі

Subaru Sambar — безкапотна вантажівка та мікровен, виготовлена та продана компанією Subaru як перша в Японії вантажівка, що відповідає вимогам суворого класу податку на транспортні засоби Keitora (軽トラ) або Kei. Представлений у 1961 році у конфігураціях мікровен і пікап Kei, Sambar залишається у виробництві, зараз у своєму восьмому поколінні — починаючи з шостого покоління під маркою Daihatsu Hijet[1] .

З моменту появи Sambar використовував заднє розташування двигуна та задній привід із кузовом на рамі, а не цільною конструкцією. Перші два покоління використовували двигуни з повітряним охолодженням від Subaru 360, а наступні покоління використовували двигуни з водяним охолодженням від Subaru Rex, Vivio та Pleo. У 1980 році повний привід став необов'язковим.

Моделі Sambar виготовлялися в Китаї під назвою [三八], а також у Фінляндії на спільному підприємстві з Elcat Automotive. Пасажирські варіанти Sambar пізніше продавалися як Subaru Dias Wagon.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 生産終了寸前スバル「サンバー」人気高まる 限定車いずれも完売、注文も増える [Subaru Sambar increases in popularity on the verge of discontinuation]. J-CAST (яп.). 29 серпня 2011. Архів оригіналу за 27 травня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]