The JoJoLands

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The JoJoLands
Обкладинка першого тому манґи, на якій зображено головний герой - Джодіо Джостар
ザ・ジョジョランズ
ДжоДжолендс
Жанрпригоди, вестерн, бойовик, фентезі, містика
Аудиторіясейнен
Манґа
АвторХірохіко Аракі
ВидавецьShueisha
ІмпринтJump Comics
ЖурналUltra Jump
Період випуску17 лютого 2023 — дотепер

The JOJOLands (яп. ザ・ジョジョランズ, Дза・Джьоджьорандзу) — дев'ята частина франшизи манґи Химерні пригоди ДжоДжо авторства Хірохіко Аракі. Манґа почала публікуватися Shueisha у журналі Ultra Jump з 17 лютого 2023 року[1]. Основна дія манґи відбувається на Гаваях у 2020-х роках. Головний герой — Джодіо Джостар, підліток-ґанґстер, який має намір розбагатіти.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія манґи відбувається в альтернативному всесвіті JoJo's Bizarre Adventure, тобто є сиквелом Steel Ball Run та JoJolion. Він разом зі своєю сім'єю живе на острові Оаху, в Гаваях і хоче розбагатіти. Меріл Мей Ці, директор середньої школи, яку відвідують Джодіо, його брат Драґона Джостар і однокласник-клептоман Пако Лабурантес, втягує героїв у злочинну діяльність. На цей раз, новим завданням для героїв є викрадення дорогоцінного каменю, у одного прибулого японця.

Персонажі[ред. | ред. код]

  • Джодіо Джостар (яп. ジョディオ・ジョースター, ДжьоДіо Джьōсутā) — головний герой історії. Він — далекий нащадок Джонні Джостара, головного героя зі Steel Ball Run. 15-річний злочинець, який живе зі своєю родиною на острові Оаху, в Гаваях. У бандитському угрупуванні він виконує роль хлопчика на побігеньках, займаючись продажем наркотиків. Його стенд — November Rain, здатний викликати краплі дощу з нищівною силою.
  • Драґона Джостар (яп. ドラゴナ・ジョースター, Дораґона Джьōсутā) — молодий гангстер, який носить жіночий одяг і працює в модному бутіку «Айко Айко». Володіє стендом Smooth Operators. Старший брат Джодіо Джостара. Його стенд — Smooth Operators, складається з міні-роботів, здатних переміщати предмети без додаткової шкоди, наприклад змінювати положення органів. У них близькі стосунки з братом, вони працюють разом, щоб заробити гроші та захистити свою матір. Джодіо готовий допомогти Драгону у складній ситуації, за що той йому безмежно вдячний.
  • Пако Ловелантес (яп. パコ・ラブランテス, Пако Рабурантесу) — 19-річний однокласник Джодіо та член злочинного угруповання. Пако — родом із неблагополучної родини, батько відкусив йому частину вуха. Сам Пако є клептоманом та постійно краде. Його стенд — The Hustle, дозволяє Пако хапати предмети одними м'язами без використання кисті та пальців.
  • Усаґі Алохаое (яп. ウサギ・アロハオエ, Усаґі Арохаое) — 17-річний однокласник Джодіо, який бере участь у викраденні діаманта на прохання Меріл Мей Ці. Використовуючи свій стенд The Matte Kudasai, він може перетворити існуючий об'єкт на такий, яким його хоче бачити хтось інший, виключаючи свої власні бажання.
  • Меріл Мей Ці (яп. メリル・メイ・チー, Меріру Мей Чії) — директорка школи Джодіо та власниця модного бутіка, яка також є босом Джодіо та його однокласників. Вона доручає їм викрасти діамант у невідомого тоді японського туриста, який приїхав на острови.
  • Барбара Ен Джостар (яп. バーバラ・アン・ジョースター, Барубара Ен Джьōсутā) — мати Джодіо та Драґони Джостар. Завдяки підтримці її дітей, всі поважають її та допомагають їй, коли це необхідно.
  • Рохан Кішібе (яп. 岸辺 露伴, Кішібе Рохан) — успішний японський художник манґи, який приїхав на Гаваї на 15-денну відпустку. Джодіо та його однокласники отримують завдання викрасти діамант з його вілли. Так само, як і оригінальний герой у частині «Diamond Is Unbreakable» і «Thus Spoke Kishibe Rohan», він володіє стандом Heaven's Door, який дозволяє йому тимчасово перетворювати живих істот на книги, які він може вільно читати або записувати в них команди.

Створення та вихід[ред. | ред. код]

Створенням та ілюстрацією манґи займався Хірохіко Аракі. Вперше про роботу над манґою він оголосив у серпні 2021 року після завершення манґи JoJolion — попередньої частини JoJo's Bizarre Adventure[2][3]. The JoJoLands — альтернативна версія манґи Golden Wind, що випускалася з 1995 по 1999 роки, як і інші частини, чиє основне місце дії відбувається в альтернативному всесвіті JoJo's Bizarre Adventure, зокрема Steel Ball Run відсилає до Phantom Blood, а JoJolion — до Diamond Is Unbreakable. Як і в Golden Wind, головним героєм стає член бандитського угруповання. Тим не менш, якщо Джорно Джованна був бандитом із золотим серцем, то Джодіо — це антигерой, байдужий до несправедливості і готовий йти на аморальні вчинки. Це яскраво виділяє його на тлі інших героїв сімейства Джостарів[4]. Вихід першого розділу відбувся 17 лютого 2023 року в сейнен-журналі Ultra Jump[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Valentine, Evan (16 лютого 2023). JoJo's Bizarre Adventure: The JOJOLands Launches Chapter 1. ComicBook.com (англ.). Архів оригіналу за 17 лютого 2023. Процитовано 18 лютого 2023.
  2. Mateo, Alex (18 серпня 2021). JoJo's Bizarre Adventure Series Teases JOJOLANDS Title, Announces 1st Spinoff Manga. Anime News Network. Архів оригіналу за 6 березня 2023. Процитовано 18 серпня 2021.
  3. Valentine, Evan (18 серпня 2021). JoJo's Bizarre Adventure Confirms Part 9, JoJo Lands. ComicBook.com (англ.). Архів оригіналу за 26 грудня 2022. Процитовано 18 лютого 2023.
  4. Francesco Cacciatore (21 лютого 2023). JoJoLands Is Officially A Remake Of JJBA Golden Wind, But Better. ScreenRant (англ.). Процитовано 24 лютого 2023.

Посилання[ред. | ред. код]