Official Charts Company

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

The Official Charts Company (OCC), раніше знана як Chart Information Network (CIN) і The Official UK Charts Company — британська музична організація, що відповідає за складання офіційних музичних хіт-парадів Великої Британії — UK Singles Chart, UK Albums Chart, UK Official Download Chart та інших, більш вузькоспрямованих чартів музики та відео.

Опис[ред. | ред. код]

OCC складає чарти на основі збору та аналізу даних про продажі музичних релізів в торгових точках. Збором даних займається компанія Millward Brown, що спеціалізується на маркетингових дослідженнях[1].

OCC знаходиться під управлінням Британської асоціації виробників фонограм і Entertainment Retailers Association (ERA). Компанія займається складанням хіт-парадів з 1 липня 1997 року. Раніше цим займалося кілька компаній, включаючи Gallup.

Крім загального чарту синглів і альбомів, компанія публікує більш вузькоспрямовані чарти, такі як UK Dance Chart, UK Indie Chart, UK R&B Chart, UK Rock Chart і Asian Download Chart, а також Scottish Singles and Albums Charts, Welsh Singles, Welsh Albums, UK Budget Albums.

5 вересня 2008 року компанія провела ребрендинг та змінила назву з Official UK Charts Company на The Official Charts Company, а також стала використовувати новий логотип[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. OCC Information Pack (PDF). OCC. Архів оригіналу (PDF) за 13 квітня 2008. Процитовано 8 травня 2008.
  2. Ben Cardew (5 вересня 2008). OCC re-brand is Official. Music Week. Архів оригіналу за 8 липня 2012. Процитовано 6 вересня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]