The Transformers (відеогра 1986)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Transformers
Розробник Denton Designsd
Видавець Ocean Software
Жанр(и) платформер і shoot 'em up
Платформа ZX Spectrum і Commodore 64
Дата випуску 1986
Режим гри однокористувацька гра
Технічні деталі
Носій Commodore Datasetted

The Transformersангл. — «Трансформери») — перша платформна гра в жанрі shoot 'em up, заснована на франшизі «Трансформери». Була написана Denton Designs і випущена Ocean Software для домашніх комп'ютерів Sinclair Spectrum і Commodore 64 в 1986 році.

Геймплей[ред. | ред. код]

У грі автоботи шукають чотири частини енергонового куба, які були розкидані по місту, що складається з безлічі платформ і сходів. Десептикони також шукають енергоновий куб і знищують автоботів, щоб роздобути його.

Гравець управляє п'ятьма автоботами: Оптимусом Праймом, Хаундом, Джазом, Міражем і Бамблбі, по черзі. Коли автоботи не використовуються, вони ховаються в Defensa-Pods[1]; перебуваючи в цих капсулах, вони не можуть бути пошкоджені і повільно поповнюють свою енергію. Десептиконів представляють — Меґатрон, Саундвейв, Старскрім, Баззсоу, Скайварп, Лазербік, Раваж, Френзі і Рамбл. Десептикони можуть регенерувати і не трансформуються.

У кожного автобота є три атрибути (щити, сила і зброя), причому у кожного персонажа вони розподілені по-різному (у Оптимуса Прайма високий показник сили, середній щитів і низький зброї, а у міражу високий показник зброї, але низький сили і щитів).

Кожен персонаж може трансформуватися з машини в робота, повернувшись обличчям вперед і натиснувши кнопку вогню. На відміну від мультфільму, всі автоботи можуть літати у формі робота, хоча вони пересуваються швидше, використовуючи свої транспортні засоби. Якщо персонаж з'їжджає з платформи або врізається в нерухомі об'єкти, він гине[2].

Оцінювання[ред. | ред. код]

Гра отримала змішані відгуки — Sinclair User поставив грі 4 зірки з 5[2], в той час як Your Sinclair поставив їй 6/10[5], а Crash поставив їй 60%[4]. Макс Філліпс з Your Sinclair сказав, що гра «спритна, але нічого нового, управління на клавіатурі жахливе, а касетний вкладиш просто диявольський»[5], а Джон Гілберт з Sinclair User сказав: «Трансформери — це гра, в якій високий результат має величезне значення, і я впевнений, що, знайшовши енергетичний куб, ви все одно отримаєте задоволення від сутички з десептиконами»[2].

Коли в інтерв'ю Джуліану Рігналлу з Crash його запитали, який зі своїх ігор вони задоволені найменше, Еллі Нобл, один з розробників «The Transformers», зізнався, що це «безумовно Transformers... це дійсно особиста справа, нам усім подобаються різні продукти, але я думаю, що Transformers була ганьбою»[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Instruction manual
  2. а б в г Transformers Review, Sinclair User, March 1986
  3. Computer & Video Games.
  4. а б Transformers Review, CRASH, April 1986
  5. а б в Transformers Review, Your Sinclair, March 1986
  6. Computer Gamer.
  7. Art for Art's Sake... Money for God's Sake. Crash Magazine. July 1986. Архів оригіналу за 21 квітня 2021. Процитовано 30 квітня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]