Truberbrook

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Truberbrook / Trüberbrook
Обкладинка відеогри
Розробник btf
Видавець Headup, WhisperGames
Дистриб'ютор Steam, Good Old Games[1], Nintendo eShop, Epic Games Store, Microsoft Store і PlayStation Store
Жанр(и) Пригодницька відеогра
Платформа Microsoft Windows, MacOS, Linux, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch
Дата випуску Світ 12 березня 2019
Режим гри Однокористувацька гра
Мова німецька
Українська Присутня (від UNLOCTEAM)[2]
Вік. обмеження ESRB: Від 13 років
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій Оптичний диск, Steam, GOG, Mac App Store, Amazon
Офіційний сайт

Truberbrook (або Trüberbrook) — містична пригодницька фантастична гра, розроблена компанією btf, випущена 12 березня 2019 для платформ Microsoft Windows, MacOS, Linux, Xbox One, PlayStation 4 та Nintendo Switch. Особливу увагу преси привернув вишуканий графічний стиль, який став можливим завдяки фотограмметрії.[3][4]

Сюжет[ред. | ред. код]

1967 рік. Увесь світ зосереджено спостерігає за холодним протистоянням і подіями у В'єтнамі, Радянський Союз та Америка змагаються за Місяць. Водночас в Європі студенти виходять на вулиці міст із протестами.

Світ у сум’ятті, але більшість людей навіть не підозрюють про події, що відбуваються в невеличкому провінційному містечку Німеччини. Американський студент Ганс Тангейзер у свої «майже двадцять» отримує несподівану звістку, що він виграв подорож до невеличкого поселення в Німеччині під назвою Трубабрук. Труба… що? Він навіть не пам’ятає, що брав участь у якійсь лотереї. Щасливий відкинути підготовку до захисту докторського ступеня з квантової фізики, він вирушає, зацікавлений, до Німеччини.

Але одразу ж після приїзду трапляється дещо неприємне: хтось влазить до його номера та викрадає записи. Хто це був? І чому він це зробив?

Потроху він знайомиться з місцевими та гостями, дивакуватішими один за одного. Лише молода Ґретхен Лемке, американський антрополог, яка проводила дослідження в Трубабруці, видається нормальною. Перш ніж Тангейзер зрозуміє, Ґретхен супроводжуватиме його в неймовірній пригоді! Молодий фізик згодом розуміє, що його прибуття в Трубабрук — не випадкове, і йому доведеться врятувати світ!

Персонажі[ред. | ред. код]

Ганс Тангейзер — американський студент факультету фізики двадцяти років, досить кмітливий. Чарівний хлопчина, завжди цікавиться оточенням і дуже приязний.

Ґретхен Лемке — дещо надмірно захоплива студентка палеонтології приїздить до Трубабруку в пошуках загадок, що оточують поселення.

Лазар Тафт — загадковий винахідник, що придбав старий маєток в Трубабруці.

Саме містечко сповнене примхливих мешканців, туристів та дивних людей, як от груба, але добра власниця пансіонату Труд і її дочка Лені — дивна дитина віку початкової школи. Також там є старий барон, ветеран двох світових воєн, і Лессінґ — прототип сучасних любителів конспірацій. І, звісно ж, Трубі, легендарне озерне чудовисько. Ну і ще кілька інших персонажів.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Trüberbrook — центрована на сюжеті пригодницька гра з великим фокусом на персонажів та історію, але містить головоломки, як слід розгадати, щоб історія розгорталася далі. Ці головоломки гармонійно лягають у розповіді. Ви будете вести Тангейзера різними місцями з видом від третього обличчя, часто камера буде на відстані, щоби посилити відчуття зазирання в діораму. Ви говоритиме з людьми, взаємодіятимете з оточенням та вирішуватиме головоломки: від простих «що є в речах моїх, що можу я вжити на іншому предметі?» до соціальних випробувань (переконування інших персонажів), а також психологічних тестів. Для консольних версій підготували інтуїтивно-зрозуміле керування для контролерів, що дозволяє одночасно рухатися й оглядати околиці. Для комп’ютерної версії підготували дві версії: класична «наведи-й-натисни» за допомогою миші та за допомогою контролера.

Особливості гри[ред. | ред. код]

Створені вручну декорації[ред. | ред. код]

Одна з найвиразніших особливостей гри — це унікальний візуальний стиль. Усі сцени були створені вручну. Тобто своїми руками! І пальцями! Кожна сцена має свій характер і освітлена справжнім фізичним світлом. Навіть зміну погоди можна зробити, змінивши кілька деталей та прикрасивши все справжніми сніжинками.

Музичний супровід[ред. | ред. код]

Музичний супровід у Trüberbrook — це оригінальні композиції, які підтримують настрій гри, щось на кшталт заспокійливого дум джазу. Композитори надихалися Томом Вейтсом, Анджело Бадаламенті, Марком Ланеганом, Timber Timbre чи Bohren & der Club of Gore. Керували процесом Себастьєн Найджел та Альберт Шрейдер.

Локалізація[ред. | ред. код]

«Ми витратили багато годин на запис акторів озвучення, щоб їхні голоси гармонійно лягали в канву гри. Оскільки головний герой — американець серед групки німців, ми хотіли зобразити це: в англійському міжнародному озвученні Тангейзер говорить чистою американською англійською, а всі мешканці Трубабрука мають німецькі акценти.»

У грі присутня текстова українська та французька локалізації від команди ігрових локалізаторів UNLOCTEAM.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. Truberbrook - українська локалізація (ua-uk) . WhisperGames. 12 березня 2016. Архів оригіналу за 7 травня 2019. Процитовано 6 червня 2019.
  3. Trüberbrook: Produzenten des Neo Magazine Royale entwickeln Point&Click-Adventure. heise online. 15 листопада 2017. Процитовано 16 листопада 2017.
  4. Trüberbrook: Kickstarter-Kampagne zum Adventure vom Neo Magazin-Team gestartet. GIGA.de. 15 листопада 2017. Процитовано 16 листопада 2017.

Посилання[ред. | ред. код]