Автомагістраль A13 (Нідерланди)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль A13

Автомагістраль A13, 13 листопада 2005 року.
Загальні дані
Країна  Нідерланди
Мережа Rijksweg
Номер A13
Довжина 17 км
Напрямок північ-південь
початок Гаага
кінець Роттердам
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap r399847  ·R

CMNS: Автомагістраль A13 у Вікісховищі

Автомагістраль A13автомагістраль у Нідерландах, що з'єднує міста Гаагу та Роттердам. Аеропорт Роттердам Гаага розташований поруч із автомагістраллю A13.

Опис маршруту[ред. | ред. код]

17 кілометрова, дуже перевантажена автомагістраль є основним сполученням між цими двома містами. Це двопроїзна дорога з трьома смугами в кожному напрямку. Між перехрестями Berkel і Delft-Zuid керована автомагістраль є ефективною, коли виникає певна інтенсивність, узбіччя відкривається для руху на північ[1]. Максимальна швидкість на дорозі 100 км/год.

Європейський маршрут E19, маршрут між Амстердамом і Парижем, проходить повною автострадою A13 між розв'язками Ypenburg і Kleinpolderplein.

Майбутнє[ред. | ред. код]

Щоб звільнити південну частину автомагістралі A13 від руху, існує план великої об’їзної дороги для міста Роттердам, яка з’єднує A13 безпосередньо з автострадою A16. A16 буде продовжено від поточної кінцевої станції на розв’язці Terbregseplein до нової розв’язки з A13 між виїздами Berkel en Rodenrijs і Delft-Zuid. Частину A13, що залишилася, між цією розв’язкою та розв’язкою Іпенбург, тоді доведеться розширити[2].

Примітки[ред. | ред. код]