Бустренг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бустренг
Походження  Італія

Бустренг (або бустренго) — традиційний хлібобулочний продукт, поширений у деяких горбистих і гірських районах Романьї: Валле-дель-Савіо, Валле-дель-Рубіконе, Монтефельтро.

Його готують із суміші численних інгредієнтів, включаючи борошно з м'якої пшениці, кукурудзяне борошно, панірувальні сухарі, сир пармезан, оливкову олію, цукор, мед, яблука, груші, сушений інжир, родзинки, волоські горіхи, мигдаль, цедру апельсина та лимона. Суміш кладуть у неглибоку каструлю і готують у духовці.[1][2][3] Інгредієнти та рецепти дуже різноманітні залежно від регіону, а також у межах окремих зон поширення. У районі Боргі також використовуються інші інгредієнти, такі як яйця, біле вино, мускатний горіх, бікарбонат. У долині Савіо також готують пікантну версію без цукру, меду та солодких фруктів[4]. Також іноді використовують рис, зварений на молоці.

Він схожий на фрустинго з маршів, але, на відміну від бустренгу з Романьї, також містить какао, каву та лікер. Не слід плутати з Modena борленґо.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. La cucina della Romagna in 250 ricette tradizionali. Newton Compton. ISBN 9788854174399.
  2. Cucina regionale. 630 piatti della tradizione. Slow Food. ISBN 9788884992260.
  3. La cucina e i prodotti della Valmarecchia. Da Santarcangelo di Romagna a Casteldelci. Panozzo. ISBN 9788874721597.
  4. Bustrengo - Ricette della tradizione - Sito di Informazione Turistica Valle del Savio. Архів оригіналу за 29 липня 2021. Процитовано 6 січня 2023.

Інші проекти[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]