Варвар (фільм, 2022)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Варвар
англ. Barbarian
Жанр горор і фільм-трилер
Режисер Зак Креггер
Продюсер
Сценарист Зак Креггер
У головних
ролях
Композитор Anna Drubichd
Музика Ганна Соловйова
Кінокомпанія
Дистриб'ютор 20th Century Studios[1]
(через Walt Disney Studios Motion Pictures)
Тривалість 102 хвилини
Мова англійська
Країна  США
Кошторис $4.5 млн[2]
Касові збори $45 млн[3]
IMDb ID 15791034
20thcenturystudios.com/movies/barbarian

«Варвар» (англ. Barbarian) — фільм жахів 2022 року від режисера Зака Креггера за власним сценарієм та його перша самостійна режисерська робота. Продюсерами картини виступили Арнон Мілчен, Рой Лі, Рафаель Маргулес і Дж. Д. Ліфшиц. В головних ролях — Джорджина Кемпбелл, Білл Скашгорд і Джастін Лонг.

Прем'єра фільму відбулась 22 липня 2022 року на фестивалі San Diego Comic-Con, початок прокату в кінотеатрах США — 9 вересня 2022 року компанією 20th Century Studios. Фільм отримав схвальні відгуки, рецензенти високо оцінили сценарій і режисуру Креггера, а також акторський склад (особливо Кемпбелл). Картина несподівано стала хітом у прокаті, зібравши понад 45 мільйонів доларів у всьому світі проти бюджету в 4,5 мільйона доларів.

Сюжет[ред. | ред. код]

Якось на сайті Airbnb сталася помилка, яка спровокувала низку наступних нещасть. Минув місяць як Тесс забронювала один із заміських будинків Детройта. Приїхавши туди, героїня не виявила ключа і почала дзвонити у двері. Після того, як на порозі будинку з'явився незнайомець, стало зрозуміло, що будинок було заброньовано двічі. Зрештою дівчина таки вирішує залишитися в ньому на один день. Прокинувшись посеред ночі від звуку кроків, Тесс зауважує зникнення хлопця, а потім вирушає його шукати. Спустившись у підвал, вона виявляє двері, які відчинялися за допомогою мотузки. Насилу відкривши її, Тесс бачить кількох людей, зокрема Кіта. Раптом роботизований жіночий голос зловісно дає зрозуміти, що вони перебувають у певній в'язниці.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Аудиторія сайту CinemaScore оцінила фільм на «C+» по шкалі від A+ до F, а користувачі PostTrak дали картині 70 % позитивних відгуків, 54 % вказали що точно рекомендують до перегляду[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Scheck, Frank (7 вересня 2022). [[:Шаблон:-']]Barbarian' Review: A Gleefully Gonzo Horror Flick. The Hollywood Reporter. Процитовано 11 жовтня 2022. {{cite news}}: Назва URL містить вбудоване вікіпосилання (довідка)
  2. Murphy, J. Kim (24 вересня 2022). Box Office: 'Don't Worry Darling' Claiming Victory With Projected $21 Million Opening. Variety. Процитовано 24 вересня 2022.
  3. Barbarian. Box Office Mojo. IMDb. Процитовано 6 листопада 2022. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)
  4. D'Alessandro, Anthony (11 вересня 2022). Disney Pics 'Barbarian' & 'Brahmastra Part One: Shiva' Over-index During 2nd Lowest Weekend YTD – Sunday AM Box Office Update. Deadline Hollywood. Процитовано 11 вересня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]