Герб Канберри

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Канберри
Деталі
Затверджений 7 листопада1928
Нашоломник Імператорська корона і ґрати, перед деревом
Щит Біла троянда, замок, меч, булава та імператорські корони
Щитотримачі чорний і білий лебідь
Основа трав'яна земля
Девіз English: For the Queen, the Law and the People
Інші елементи срібно-зелений бурелет

Герб Канберри є офіційним гербом Столичної території і міста Канберри. Він був наданий Федеральній столичній комісії, її наступникам і місту Канберра у 1928 року королем Георгом V.[1] З 1993 року герб був модифіковано.

Історія[ред. | ред. код]

Створення герба міста Канберра почалось після запиту Міністерства оборони Співдружності до Департаменту внутрішніх справ і територій Співдружності в липні 1927 року. Запит був зроблений для того, щоб герб міг використовуватися на військових суднах HMAS Canberra.[2] У серпні 1927 року федеральна столична комісія оголосила конкурс на розробку герба. У квітні 1928 року дизайн містера К. Р. Вайлі, який виграв конкурс, був надісланий в Лондон для затвердження. Герб на цьому етапі не містив девізу. Після незначних коригувань король Георг V затвердив дизайн 8 жовтня 1928 року. Було зроблено офіційний екземпляр опису художнього виконання і герба.

На даний момент не існує герба Австралійської столичної території, тому замість нього часто використовується герб міста Канберра як герб території. У березні 2019 року, після прийняття скельного валабі як емблеми території, Законодавча асамблея Австралійської столичної території почала розглядати ідею створення окремого герба.[3] Передбачається, що новий герб буде створений на додаток до існуючого герба.[2]

Символізм[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Coat of Arms now Canberra's - ABC (none) - Australian Broadcasting Corporation. www.abc.net.au. Процитовано 25 січня 2024.
  2. а б Department (27 лютого 2023). Flags and Emblems. Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate (англ.). Процитовано 25 січня 2024.
  3. 2019 03 21 - Should there be a Territory Coat of Arms - ACT Legislative Assembly. web.archive.org. 6 листопада 2019. Архів оригіналу за 6 листопада 2019. Процитовано 25 січня 2024.