Гімнастика на літніх Олімпійських іграх 1932

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гімнастика
на X Олімпійських іграх
Місце проведенняОлімпійський стадіон
Дати8–12 серпня 1932
19281936

Змагання з гімнастики на літніх Олімпійських іграх 1932 в Лос-Анджелесі тривали з 8 до 12 серпня на Олімпійському стадіоні. Змагалися лише чоловіки. Розіграно 11 комплектів нагород у спортивній гімнастиці[1].

Медальний залік[ред. | ред. код]

Дисципліни Золото Срібло Бронза
Абсолютна першість
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Ромео Нері (ITA) прапор, що використовується країною на Іграх Іштван Пелле (HUN) прапор, що використовується країною на Іграх Гейккі Саволайнен (FIN)
Командна першість
докладніше
Італія Італія (ITA)
Оресте Капуццо
Савіно Гульєльметті
Маріо Лертора
Ромео Нері
Франко Тоньїні
США США (USA)
Гренк Гоболд
Френк Каміскі
Ел Йохім
Фред Меєр
Майкл Шулер
Фінляндія Фінляндія (FIN)
Маурі Нюберґ-Норома
Ільмарі Пакарінен
Гейккі Саволайнен
Ейнарі Терясвірта
Мартті Уосіккінен
Вільні вправи
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Іштван Пелле (HUN) прапор, що використовується країною на Іграх Жорж Міз (SUI) прапор, що використовується країною на Іграх Маріо Лертора (ITA)
Перекладина
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Даллас Бікслер (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Гейккі Саволайнен (FIN) прапор, що використовується країною на Іграх Ейнарі Терясвірта (FIN)
Індійські булави
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Джордж Рот (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Філіп Еренберґ (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Вільям Кюлемаєр (USA)
Паралельні бруси
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Ромео Нері (ITA) прапор, що використовується країною на Іграх Іштван Пелле (HUN) прапор, що використовується країною на Іграх Гейккі Саволайнен (FIN)
Кінь
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Іштван Пелле (HUN) прапор, що використовується країною на Іграх Омеро Бонолі (ITA) прапор, що використовується країною на Іграх Гренк Гоболд (USA)
Кільця
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Джордж Ґулак (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Білл Дентон (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Джованні Латтуада (ITA)
Лазіння по канату
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Реймонд Басс (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Вільям Ґелбрейт (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Томас Ф. Конноллі (USA)
Акробатичні стрибки
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Роуленд Вулф (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Ед Ґросс (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Вільям Геррманн (USA)
Опорний стрибок
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Савіно Гульєльметті (ITA) прапор, що використовується країною на Іграх Ел Йохім (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Ед Кармайкл (USA)

Країни-учасниці[ред. | ред. код]

Змагалися 46 гімнастів з 7-ми країн:

Таблиця медалей[ред. | ред. код]

МісцеКраїнаЗолотоСріблоБронзаЗагалом
1США США (USA)56516
2Італія Італія (ITA)4127
3Угорщина Угорщина (HUN)2204
4Фінляндія Фінляндія (FIN)0145
5Швейцарія Швейцарія (SUI)0101
Загалом (5 збірних)11111133

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gymnastics at the 1932 Los Angeles Summer Games. Sports Reference. Архів оригіналу за 17 квітня 2020. Процитовано 19 липня 2019.

Джерела[ред. | ред. код]