Зоотрополіс+

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зоотрополіс+
англ. Zootopia+
Тип анімаційний телесеріал[d]
Телеканал(и) Disney+
Жанр комедія
пригоди
Компанія Walt Disney Animation Studios
Сценарист
  • Трент Коррі
  • Джозі Тринідад
  • Майкл Еррера
Режисер
  • Трент Коррі
  • Джозі Тринідад
На основі Зоотрополіс
Продюсери Натан Кертіс
Виконавчий продюсер
Композитор
  • Кертіс Ґрін
  • Мік Джаккіно
Країна-виробник  США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 9 листопада 2022 — нині
Кількість сезонів 1
Кількість серій 6
Попередник Зоотрополіс
Посилання

Зоотрополіс+ — анімаційний вебсеріал, заснований на мультфільмі Зоотрополіс Байрона Говарда[en], Річа Мура та Джареда Буша[en]. Серіал, створений Walt Disney Animation Studios, вийшов на Disney+ 9 листопада 2022 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал-антологія містить 6 історій, які відбуваються в тій самій часовій шкалі, що й оригінальний фільм[1].

Актори[ред. | ред. код]

Актор Роль
Бонні Гант Бонні Гопс Бонні Гопс
Дон Лейк[en] Стю Гопс Стю Гопс
Джон Лавелл Якс Якс
Лія Летам Фру-Фру Фру-Фру
Мішель Буто[en] Тру-Тру Тру-Тру
Кеті Лоус Моллі Гопс і Брянка Моллі Гопс і Брянка
Кристал Кунґ Мінкофф Харизма Харизма
Порша Вільямс[en] Крістін Крістін
Моріс ЛаМарш Пан Велет Пан Велет
Алан Тьюдік Дюк Тягнюк Дюк Тягнюк
Імарі Вільямс Бос Носоріг Бос Носоріг
Нейт Торренс[en] офіцер Шкрябогриз офіцер Шкрябогриз
Ідріс Ельба шеф Гримало шеф Гримало
Шакіра [a] Газель Газель
Шарлотта Нідао[en] Сем Сем
Реймонд С. Персі[en] Шмиг Шмиг
Крістен Белл Присцилла Присцилла
Джон Лавелл Джеральд Кук Джеральд Кук
Байрон Говард Бакі Бакі
Джаред Буш Пронк Пронк

Джинніфер Гудвін і Джейсон Бейтман повторюють свої ролі Джуді Гопс і Ніка Крутихвоста відповідно через архівні кадри з оригінального фільму.

Список епізодів[ред. | ред. код]

№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата виходу
1«Hopp on Board»TBATBA9 листопада 2022
2«The Real Rodents of Little Rodentia»TBATBA9 листопада 2022
3«Дюк: Мюзикл»
«Duke: The Musical»
TBATBA9 листопада 2022
4«Хрещений батько нареченої»
«The Godfather of the Bride»
TBATBA9 листопада 2022
5«Тож ти думаєш, що можеш гарцювати»
«So You Think You Can Prance»
TBATBA9 листопада 2022
6«Dinner Rush»TBATBA9 листопада 2022

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

10 грудня 2020 року головна креативна директорка Walt Disney Animation Studios Дженніфер Лі[en] оголосила, що на студії Disney+ розробляється серіал під назвою Зоотрополіс+, заснований на фільмі 2016 року Зоотрополіс[2]. Трент Коррі та Джозі Трінідад, які працювали аніматором і керівником сюжету для фільму відповідно, збираються режисерами серіалу[2]ю Ідею серіалу запропонував Кортні під час презентації в 2020 році як один з трьох потенційних серіалів Disney+[3][4]. Спочатку Трінідад мала бути режисером лише двох епізодів серіалу, але її захоплення роботою над проектом змусило її піднятися до співрежисера всього серіалу разом із Кортні[4]. За словами продюсера Нейтана Кертіса, серіал створювали дистанційно через пандемію COVID-19, що ускладнило процес виробництва[5] [4]. У презентації Коррі було 10 історій, але чотири з них довелося відхилити через обмеження замовлення на 6 серій[6]. Лі є виконавчим продюсером серіалу разом із співрежисерами «Зоотрополіса» та режисерами «Енканто» Байроном Говардом і Джаредом Бушем[4].

Сценарій[ред. | ред. код]

Сценарій був написаний у процесі розкадровки, коли творці сворювали основні лінії або розробляли структуру для історії кожного епізоду[4]. Кожен епізод розповідає про другорядних персонажів із Зоотрополісу під час подій фільму, причому серіал містить різні жанри для кожного епізоду, ідея задумана Коррі[7][8]. Епізоди були написані в хронологічному порядку, при цьому кожен епізод збігався в етері з порядком сцен, навколо яких вони розгортаються[6]. Ідея зосередити серіал на другорядних персонажах під час подій фільму виникла через те, що режисери хотіли глибше досліджувати світ і персонажів, зображених у фільмі[9]. Один із епізодів розповідає про життя мафіозного боса Пана Велета від його дитинства до весілля його доньки в стилі «Хрещеного батька 2», а також досліджує питання міграції[10].

За словами Трінідада, Коррі вже спланував деякі короткі епізоди, а інші були задумані під час виробництва[8]. Інші ідеї були змінені під час виробництва, як-от епізод, у якому історія зосереджена на Дюку Тягнюкові, який спочатку був написаний як фільм про пограбування в дусі «Одинадцяти друзів Оушена»[11]. Ідею для останнього епізоду, в центрі якого Шмиг і Присцилла в ресторані, придумали Коррі, Тринідад і Майкл Еррера. Було розглянуто кілька ідей щодо того, як відобразити історію, зокрема документальний фільм про природу та історію жахів, перш ніж задумати ідею, яка зосереджена на новому персонажі, який навчиться сприймати їх, оскільки режисери вважали, що Шмига «не потрібно змінювати»[11].

Анімація[ред. | ред. код]

Це перший випадок, коли анімаційне програмне забезпечення Presto[en] від Pixar було використано у помітному проєкті не від Pixar[4]. Відповідальний за розробку персонажів Френк Ганнер оновив моделі персонажів з оригінального анімаційного фільму, щоб зробити їх сумісними з програмним забезпеченням[4].

Художник-постановник Джим Фінн тісно працював з операторами Гоакіном Болдіном і Джиною Ворр Лоуз, щоб розробити візуальний стиль для кожного епізоду[4]. Редактор Шеннон Стайн працювала під час процесу видання, щоб допомогти встановити характерний тон і жанр кожного епізоду[4].

Музика[ред. | ред. код]

П'ять епізодів створили Кертіс Ґрін і Мік Джаккіно. Однак батько Джаккіно, Майкл Джаккіно, який написав композицію для оригінального фільму, також написав музику для серії «Дюк: Мюзикл». Пісня, написана для того ж епізоду, «Big Time», була створена Майклом на слова Кейт Андерсон і Елісси Самсел («Крижане серце: Різдво з Олафом», «Центральний парк[en]»)[4].

Оцінки та відгуки[ред. | ред. код]

Оцінка критиків[ред. | ред. код]

Александер Наварро з MovieWeb назвав Зоотрополіс+ «ідеальним продовженням оригінального фільму Зоотрополіс», стверджуючи: «Зоотрополіс+ справді показує більше зі світу Зоотрополісу, про який глядачі не знали раніше, розкриваючи всіх пам'ятних персонажів, представлених у фільмі 2016 року. Оскільки кожен епізод триває приблизно лише 7 хвилин, серіал має набагато більше потенціалу бути цікавішим для глядачів, якщо створити більше епізодів. Хоча наразі не було підтверджень щодо продовження фільму [Зоотрополісу], шанувальники можуть знову зануритися у дивовижно барвистий і еклектичний світ Зоотрополісу.»[12]

Тара Беннетт з IGN поставила телесеріалу оцінку 8 із 10, написавши: «Зоотрополіс+ — це веселе занурення у світ другорядних персонажів. створених в анімаційному фільмі Walt Disney Animation Studios у 2016 році. Як і у випадку з більшістю коротких історій на Disney+, кінцевим результатом є набір епізодів, які варіюються від дуже смішних («Хрещений батько нареченої») до милих («Тож ти думаєш, що можеш гарцювати»). Кожна з них, безперечно, цікава і варта перегляду, а також нагадує, наскільки світ Зоотрополісу є благодатним для оповідань».[13]

Діондра Браун із Common Sense Media[en] поставила Зоотрополісу + 4 із 5 зірок, високо оцінила зображення позитивних повідомлень і моделі для наслідування, заявивши, що шоу сприяє творчості, уяві та командній роботі, відзначаючи при цьому різноманітні представлення персонажів і акторів голосу.[14]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Porter, Rick (10 грудня 2020). 'Moana,' 'Tiana' Animated Series Set at Disney+. Variety. Процитовано 12 грудня 2020.
  2. а б Holloway, Daniel (10 грудня 2020). 'Moana,' 'Cars,' 'Princess and the Frog' Spinoff Series Set for Disney Plus. Variety. Процитовано 11 грудня 2020.
  3. 'Zootopia+' Disney+ Release Date Announced. Disney Plus Informer. 17 червня 2022. Процитовано 17 червня 2022.
  4. а б в г д е ж и к л Zootopia+ Production Notes (PDF). Disney+. Disney Media & Entertainment Distribution. Процитовано 29 жовтня 2022.
  5. Zootopia+ – Cast and Filmmakers Interview (en-us) . 8 листопада 2022. Процитовано 9 листопада 2022.
  6. Blackburn, Steven (10 листопада 2022). Josie Trinidad, Trent Correy & Nathan Curtis Interview: Zootopia+. ScreenRant (амер.). Процитовано 10 листопада 2022.
  7. Informer, Disney Plus (17 червня 2022). 'Zootopia+' Disney+ Release Date Announced. Disney Plus Informer (амер.). Процитовано 16 листопада 2022.
  8. а б Talking Zootopia+ with Director Josie Trinidad | What's Up, Disney+ (укр.), процитовано 16 листопада 2022
  9. Zootopia+ – Cast and Filmmakers Interview (en-us) . Процитовано 16 листопада 2022.
  10. Motamayor, Rafael (17 червня 2022). Zootopia+ Review: A Fun If Redundant Expansion Of The Oscar-Winning Film [Annecy 2022]. /Film (амер.). Процитовано 16 листопада 2022.
  11. а б Blackburn, Steven (10 листопада 2022). Josie Trinidad, Trent Correy & Nathan Curtis Interview: Zootopia+. ScreenRant (амер.). Процитовано 16 листопада 2022.
  12. Navarro, Alexander (9 листопада 2022). Zootopia+ Review: A Wonderful Step Back into Disney’s Animal Metropolis. MovieWeb (амер.). Процитовано 16 листопада 2022.
  13. Bennett, Tara (9 листопада 2022). Zootopia+: Season 1 Review. IGN (англ.). Процитовано 16 листопада 2022.
  14. Zootopia+ TV Review | Common Sense Media. www.commonsensemedia.org (англ.). Процитовано 16 листопада 2022.

Посилання[ред. | ред. код]


Помилка цитування: Теги <ref> існують для групи під назвою «lower-alpha», але не знайдено відповідного тегу <references group="lower-alpha"/>