Обговорення:Кафедра електронного машинобудування Національного університету «Львівська політехніка»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Stefanovych 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Не зрозуміла причина встановлення на статтю плашки "Ця стаття пропонується до швидкого вилучення: нецільове використання відповідної сторінки" користувачем Ветер. На жаль, користувач Ветер не залишив в обговоренні інформації про причину встановлення цієї плашки.

В статті "Вікіпедія: Критерії швидкого вилучення" вказано, що: Адміністраторам і тим, хто позначає сторінки до швидкого і безумовного вилучення, варто уникати позначення сторінки, якщо вона була створена зовсім недавно, або на ній стоїть шаблон В роботі — деякі автори створюють статті в кілька етапів, періодично зберігаючи поточну версію. У момент позначення статті до швидкого вилучення робота над нею може ще вестися, і така позначка може відштовхнути автора, особливо початківця.Stefanovych (обговорення) 12:20, 20 жовтня 2012 (UTC)Відповісти

Справа не в тому, що Ваша стаття редагується, а в назві. Ви собі можете уявити в інших мовних розділах Вікі переклад цієї статті та ще й з такою самою назвою? І якщо можете уявити, то чи не плануєте створення статей з назвами "Деканат", "Ректор", "Бухгалтерія" з описами структурних підрозділів та переліком прізвищ працівників окремого інституту? І як бути іншим інститутам, в яких є одноіменні підрозділи? --Ветер (обговорення) 18:20, 20 жовтня 2012 (UTC)Відповісти


Для зручності розіб'ю по пунктах.

1. Щоб зняти проблему з перекладом, назву статті можна змінити на "Кафедра електронного машинобудування Національного університету "Львівська політехніка". Можливо підкажете, як це зробити?

До речі, в українській Вікі зараз створено (не мною) Шаблон:Кафедра.

2. Статті з назвами Деканат, Ректор створювати не планую.

3. Проблема насправді ширша.
По-перше, за Вашого підходу на видалення (перейменування) потрібно поставити як мінімум 11 статей про навчально-наукові інститути Львівської політехніки. Адже їх назви теж можуть співпадати з назвами підрозділів інших закладів.
По-друге, зверніть увагу на розділ "Кафедри" на сторінці Львівської політехніки. Зараз там є інформація про дві кафедри. Складається хибне враження, що у Політехніці дві кафедри. Це нормально? Насправді кафедр більше 100. Якщо там написати про всі або навіть просто дати список назв, то стаття стане нечитабельною.

Я, до речі, написала про цю проблему 16 жовтня в обговоренні до статті Національний університет «Львівська політехніка».

Який вихід? Видалити розділ "Кафедри" або створити окремі сторінки для кожної кафедри. Я схиляюся до другого варіанту. Він і був мною реалізований для однієї з кафедр. Тому що кафедра — базова одиниця університету. Без кафедр всі решта структури втрачають сенс.

Щодо вказання працівників окремого інституту (кафедри): якщо працівники — це відомі українські науковці, громадські діячі, бізнесмени, то чому згадувати їх прізвища в статті недоцільно?

З повагою, Тетяна Стефанович. Stefanovych (обговорення) 22:22, 20 жовтня 2012 (UTC)Відповісти


Дякую за розуміння.

1. Так, статті було б краще перейменувати, додавши назву ВНЗ. Див Вікіпедія:Перейменування статей.

3. Що до списку кафедр. Спеціально переглянув статті «Сорбонна» та «МГУ» - для прикладу - і в жодній не знайшов списків кафедр. Але якщо є потреба, то можливо створити окрему сторінку. Але ж тільки не з назвою "Список кафедр". Що до згадування окремих працівників - Ви не зрозуміли алегорії, я мав на увазі прізвище в статті "Деканат" та подібних.

З повагою. --Ветер (обговорення) 07:34, 21 жовтня 2012 (UTC)Відповісти


За результатами обговорення стаття Вікіпедії "Кафедра електронного машинобудування" перейменована у статтю "Кафедра електронного машинобудування Національного університету "Львівська політехніка". Мета перейменування - уточнення назви.

Дякую Вам за слушне зауваження щодо забезпечення можливості перекладу на інші мови і підказку щодо того, як перейменовувати статті. Ніби вдалося перейменувати. Підозрюю, що не дуже коректно. Оскільки пости обговорення до статті "Кафедра електронного машинобудування" зникли. Довелося їх відновити.

Мушу визнати, що у мене поки що немає однозначної відповіді на питання, чи доцільно у Вікіпедії створювати сторінки, присвячені окремим кафедрам університетів. Оскільки є аргументи як "за", так і "проти".

Планую прибрати із створених мною сторінок другорядну інформацію (про деканати, телефони). З повагою, Тетяна Стефанович. Stefanovych (обговорення) 09:31, 21 жовтня 2012 (UTC)Відповісти

Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/19 грудня 2019.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.