Обговорення користувача:Шкурба Андрій Вікторович/Архів 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Шкурба Андрій Вікторович у темі «Василенко» 6 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ім'я

Вітаю! Даруйте, трохи Вас відволічу. Ось є такі результати.

Однак: Павлик М . Теодор Білоус: Некролог // Народ. — 1892. Тому вважаю, що стаття мала б називатись Теодор Білоус. Прошу Вас сказати свою думку. Дякую за увагу. Всіх благ! --Бучач-Львів (обговорення) 06:40, 18 серпня 2016 (UTC)

Переглянув. Я з вами цілком погоджуюсь. Можна дати для тих, хто не сприймає Теодор, перенаправлення на Федір. У нашій Вікі взагалі підтримують перенаправлення, які мають помилки - адже це дає можливість попри все знайти необхідне. Можна якось у тексті сторінки вказати про наявність Теодора та Федора. Але Ви праві, якщо більше джерел, то така і має бути назва. А переклад усього на українську зі збереженням нашої вимови чи ще чогось не є завжди доцільним. От David Bruce - він все-таки є Девідом, хоча в українській мові це "Давид". І ми пишемо "Девід". Чи болгарський герой Васил Левски. Чому його хочуть українською називати "Василь". Болгари за його часів взагалі називали «Василъ Лѣвскій». В болгарські мові літери "ь" немає. Тому має бути передано як "Васил". Їхня літера "ъ" або на кінці слова як твердість попередньої літери, або якщо в середині слова, то передається як наша "и", але дуже часто на сторінках бачу невиправдану заміну на "а". Тут ми передаємо як "Левський" тільки тому, що є наше слово "лев", яке існує давно. І закінчення "ий" в нас існує давно. А треба було б писати "Ливській". Тому маємо шукати компроміси, але ж не ціною здорового глузду. Я особисто все-таки ратую за дотримання такої передачі імен та назв українською, щоб максимально була наближена до звукової, до транскрипції. --АВШ (обговорення) 10:28, 18 серпня 2016 (UTC)
Дякую за відповідь! Власне, такої думки, що стаття завжди має називатись згідно назви, яка переважає в джерелах, дотримується, зокрема, к-ч NickK (також адміністратор). Вважаю. що це не завжди доречно - ось як у випадку з Теодором Білоусом. Стосовно Васил Левски поки скажу хіба таке. Серед наших мовознавців немає одностайної думки щодо перекладу імен та прізвищ іноземців українською мовою. наприклад, Сербенська Олександра Антонівна є прихильницею транслітерації — відповідно до європейської практики. Олександр Пономарів вважає інакше - ми маєм «пристосовувати» іноземні імена. Тому й, припускаю, Василь - а не Васіл (Васил). --Бучач-Львів (обговорення) 11:19, 19 серпня 2016 (UTC)
Дякую за відповідь. Ще раз повторюсь — я за пошук компромісу, а не за використання догматичних правил. Тому підтримую Вашу позицію стосовно певних імен, тощо. А пристосовувати до своєї мови, то є певною мірою неправильно - я ж англійською не «Andrew», а все-таки «Andriy». Ще раз зичу Вам успіхів! --АВШ (обговорення) 16:04, 19 серпня 2016 (UTC)

Великдень

Ще раз вітаю! Вважаю, що це - некоректна назва Пасхи (може, точніше, Великдень (Пасха) . Бо рідновіри стверджують, що Великдень - це власне язичницьке свято, яке перейняли християни. Прошу Вас сказати свою думку. Перепрошую, що відриваю. Дякую за відповідь. З повагою. --Бучач-Львів (обговорення) 11:07, 22 серпня 2016 (UTC)

Мабуть Ваша правда. Мені здається, що у назві сторінки має бути все, що одразу уточнює її сутність. --АВШ (обговорення) 15:10, 22 серпня 2016 (UTC)

Кримський Агатангел Юхимович

Вітаю! к-ч AMY 81-412 в деяких статтях, зокрема, у цій [1], вважаю, за мовчазної підтримки адм-рів «просуває», я б сказав, «возвеличення Расєї та совка». Ви затвердили варіант, де жодної згадки про те, що зараз Володимир-Волинський - це Волинська область, Україна, (раніше я так зробив [2], але він, вважаю, звандалений тим-к-чем). Хочу Вас запитати: чи вважаєте доречним таке оформлення статті, яке «просуває» к-ч AMY 81-412? Дякую за відповідь. --Бучач-Львів (обговорення) 08:27, 22 серпня 2016 (UTC)

Вітаю. Як на мене, затвердження відбулось автоматично тоді, коли я лише додав за допомогою HotCat Категорію:Люди на марках. Я не вдивлявся всередину сторінки. До мене згаданий Вами користувач автоматично сам затверджував свої правлення. Звичайно, що я не мав на увазі без роздумів ставати на користь чогось на цій сторінці. Дайте трохи часу, подумаю над тим, що Ви написали. З повагою, --АВШ (обговорення) 15:10, 22 серпня 2016 (UTC)
@Бучач-Львів: по сторінці Володимира Винниченко я побачив неконструктивний характер дій цього користувача. Згоден з Вами. Він перекручує українське, проводить неправильні з точки зору патрулювання дії. І має захисників. Буду з ними обережним. Але Бог йому суддя! Прошу Вас, не звертайте уваги на нього - він навмисно провокує на дії у відповідь, щоб потім його друзі відслідкували та заблокували. Він цього чекав, розпочавши зокрема війну редагувань на сторінці Винниченка, застосувавши взагалі неправомірний згідно правил швидкий відкіт. Наснаги Вам у боротьбі! --АВШ (обговорення) 12:06, 30 серпня 2016 (UTC)

{{Прізвище}}

Вітаю. Що саме треба зробити з шаблоном?--Avatar6 (обговорення) 02:30, 14 вересня 2016 (UTC)

Вітаю. Мав на увазі суто оформлення, якось назва самого прізвища та приналежність до тих чи інших прізвищ виходять за рамку шаблона (приклад - Зарицький), може її збільшити, щоб вони помістились? Інакше виглядає недосконало. --АВШ (обговорення) 15:48, 14 вересня 2016 (UTC)
Дивно, у мене нічого не виходить за рамку.
Зари́цький
Пслов'янське прізвище
Оригінал мовою рос. Зарицкий
Фонетичні алгоритми (англ.)
Жіноча форма Зарицька
Суфікс -цьк- (пошук)
Закінчення -ий
Схожі прізвища
Пов'язані Заріцький

Пошук сторінок

які починаються з
містять

у Вікіданих:посилання:

Шаблон збудований на стандартному шаблоні {{картка}}. Може це лише у Вашому CSS-стилі?--Avatar6 (обговорення) 10:15, 15 вересня 2016 (UTC)

Може й так. В мене прізвище Зарицький висить чітко над карткою. Причому при перегляді у 2 різних браузерах. Що підкажете зробити? --АВШ (обговорення) 17:19, 15 вересня 2016 (UTC)
Це стандартна фіча шаблону {{картка}}, так і задумано мною, розробником шаблону, що заголовок картки вісить над рамкою даних, багато шаблонів-карток так само і "вивішують" назву над карткою. Нема чим перейматися, це задумка, а не недолік. Втім, якщо це так вже не подобається, можна обговорити оформлення, але мене влаштовує..--Avatar6 (обговорення) 19:59, 15 вересня 2016 (UTC)
Дякую за ґрунтовне роз'яснення, тепер зрозумів (бо не маю особливих технічних понять) і перейматися не буду . Де побачу - спокійно відпатрулюю. --АВШ (обговорення) 20:07, 15 вересня 2016 (UTC)

Про перевірку статті про Петра Могилу

Шановний! Я розмістив у статті про Петра Могилу зображення місця його поховання та невеликий текст про це. Перевірте будь-ласка означене доповнення. З повагою до Вас, -- Користувач:Fahivez 17:49, 26 вересня 2016 (UTC)

Вдячний Вам за оперативний відгук. Успіхів у всіх справах! З повагою, -- Користувач:Fahivez 13:33, 27 вересня 2016 (UTC)
Дякую. І вам наснаги! З повагою, --АВШ (обговорення) 17:11, 27 вересня 2016 (UTC)

Ваші редагування статті Зигмунд Фрейд

Вітаю. Будь ласка ознайомтеся з правилом УкрВікі ВП:АД#Джерела іноземними мовами, та надавайте перевагу джерелам українською мовою. Якщо ви впевнені що лише іншомовне джерело доступне для окремого факту, то додавайте мову цього джерела ({{ref-en}} тощо). Прохання оновите ваше редагування і на майбутьнє будь ласка дотримуйтеся правил української Вікіпедії щодо надання переваги україномовним джерелам.--Piznajko (обговорення) 02:38, 27 вересня 2016 (UTC)

Вітаю. Про що конкретно мова? Які джерела? Щось я не побачив у своїх правленнях, що я якісь джерела вставляв. --АВШ (обговорення) 17:11, 27 вересня 2016 (UTC)
@Piznajko: мені незрозуміло ваше зверхнє повчання - ці правила я й без вас знаю. І що це ви мені накази віддаєте? Де я надав перевагу іншомовному джерелу викинувши українське? Будь ласка, конкретні факти! Чого мовчите? Ви ж активні були і вчора, і сьогодні? --АВШ (обговорення) 22:20, 28 вересня 2016 (UTC)
Ось приклади ред.№ 18854110: <ref>Касафонт, Хосеп Рамон. Зигмунд Фрейд. 2006, М., Издательство АСТ (серия «Биография и творчество» — 253 стр. isbn 5-17-037281-7</ref><ref>Джонс, Эрнест Жизнь и творения Зигмунда Фрейда. — М., «Гуманитарий АГИ». — 448 стр. isbn 5-89221-006-5</ref> Я перепрошую якщо мій тон здався повчальним - це не було моєю ціллю - писав пізно ввежері перебачте якшо трохи різко написав. А стосовно іншомовних джерел, будь ласка ставте шаблон (англ.) чи (рос.), напр <ref>Касафонт, Хосеп Рамон. Зигмунд Фрейд. 2006, М., Издательство АСТ (серия «Биография и творчество» — 253 стр. isbn 5-17-037281-7 {{ref-ru}}</ref>.--Piznajko (обговорення) 02:30, 30 вересня 2016 (UTC)
Добре, я тепер вас зрозумів, але ви ж написали так, що я начебто надав перевагу іншомовним джерелам над нашими і десь викинув наші. Я теж стараюсь цього не робити, вставляю більшістю наші джерела, хоч відносно хвороб це часто є неможливим - наші джерела або вторинні, або відсутні. Тому так трохи спалахнув. Просто написали б трохи не так і не було проблеми. Виправлю. Наснаги вам! --АВШ (обговорення) 16:12, 30 вересня 2016 (UTC)

Гіперкорекція у статті

Андрію Вікторовичу, Ви необачливо відпатрульовали помилку у статті Вольски (слово не італійське, а латинське). Я виправив, прошу затвердити зміни.

--В.Галушко (обговорення) 17:48, 1 жовтня 2016 (UTC)

Дякую. Якби кожен патрульний діяв так оперативно.
--В.Галушко (обговорення) 18:35, 1 жовтня 2016 (UTC)
Не встиг вчасно відповісти, Ви дуже швидкий. Дякую Вам за проведені виправлення. Хотів просто відзначити, що патрулювання не означає встановлення істини того чи іншого факту, а, в першу чергу, чи не є на сторінці кричущі помилки, вандалізм. Тому я й затвердив. До речі, те, що Ви змінили, в примітці до цього мало шаблон [джерело?], що означало сумніви в попередньому трактуванні назви народу. Я ж зробив тільки оформлювальні правлення. З повагою, --АВШ (обговорення) 18:44, 1 жовтня 2016 (UTC)

...

Якшо Вам не важко, поясніть, будь ласка, як потрібно оформлювати література та джерела Амалія Фран (обговорення) 12:19, 16 жовтня 2016 (UTC)

Краще за все Вам подивитися ВП:Д (Вікіпедійна довідка) - наберіть в пошуку Вікіпедії саме це і там буде багато підказок. Я там бував спочатку та іноді й сьогодні буваю. А на сторінці Зигмунд Фрейд мав на увазі те, що наявні до Ваших правок джерела не мали в собі інформації про цікаві факти, що Ви вставили. Тому й необхідно було їх підкріпити авторитетними джерелами (АД) або виносками, що Ви зробили, надавши адекватне цьому АД. У сучасних книгах додається ISBN, що означає, що вони є включені до всесвітньої книжкової мережі. Сучасні книги без ISBN не вважають АД. От і все. Для зручності ще є певні шаблони джерел, але тут я не знавець. Наснаги! --АВШ (обговорення) 12:44, 16 жовтня 2016 (UTC)

Калнишевський

Калнишевський мав маєток у Курилівці, тобто він персоналія для цього селища. Також у Вищій Тарасівці.--Таромчанин (обговорення) 18:52, 20 жовтня 2016 (UTC)

Додайте джерело, що це підтверджує, та запис про це на сторінку самого Калнишевського і відновіть тоді категорію. Інакше поява її на сторінці Калнишевського не є зрозумілою. --АВШ (обговорення) 18:57, 20 жовтня 2016 (UTC)

Мати Тереза

Оцією правкою: ред.№ 19000506 ви змінили «і» на «та». В результаті вийшло: «злиденних та безпомічних». Прохання переглянути правило чергування і/й/та. З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:04, 21 жовтня 2016 (UTC)

Не створювайте на рівному місці. Два "і" підряд у реченні неблагозвучні. --АВШ (обговорення) 19:08, 21 жовтня 2016 (UTC)

Паризький синдром

Шановний Андрій Вікторович! У статті Паризький синдром Ви видалили категорію "Клінічна психологія" і додали категорію "Психологія". Я не наполягаю щодо першого, можливо до клінічної психології стаття і не відноситься. Але тема статті дуже вузька, щоб відносити її до такої метакатегорії, як "Психологія". Там мають бути лише статті загального характеру. Я вважаю, що категорію "Психологія" треба вилучити з цієї статті, або замінити відповідною підкатегорією. З повагою, Pavelgorn (обговорення) 21:56, 31 жовтня 2016 (UTC)

Вітаю. Згоден з Вами абсолютно. Просто не знав, яку підкатегорію поставити. Зробіть, будь ласка, якщо Ви знаєте, що поставити замість ктегорії "Психологія". А стосовно "Клінічної психології" — дійсно вона отут була недоречною. З повагою, --

Щодо видалення тексту Будаївська версія народження Володимира Великого.

Ви залишаєте сумнівну версію Ю.Диби. В рік народження князя Володитмира територія де знаходиться волинське Будятичі належали Польському князівству. Не потрібно спотворювати українську історію. За цією версією історики Польщі привласнять княгиню Ольгу і всю княжу династію. Достатньо імперської історії. Вона як хвороба вразила високі уми і по цей час вони посилаються на твори ворожих брехунів. Наприклад% навязана думка, що літописний Звенигород - Віта Поштова, а фактично історичні джерела точно вказують, що Звенигород за 11 верст. Від Золотих воріт 11 верст до вулиці Васильківської, а до Віти 21 верста.. То треба не тільки посилатись на брехню, а і включати мізки, що нам пропонують. Теж саме з Вітачивським пагорбом - одна гіпотеза дуже не вдала і нічим не підтверджена, хіба що городищем. А ось де взявся на Вітському пагорбі Юрівський монастир і чому Юрівський ніхто навіть не замислювався. Бог з Вами. Правте для наших ворогів їхню історію і ставайте в ряди україножерів. З повагою, український письменникЧорномор.

Менше емоцій, а більше розуміння правил Вікі. Я вже давно відповів на вашій СО. Глядіть туди. --АВШ (обговорення) 23:08, 7 листопада 2016 (UTC)

Луїз Барбоза

Вітаю. Ви додали до статті Категорія:Люди на марках ред.№ 18986296. Скажіть, будь ласка, на основі чого це зроблено? --Олег (обговорення) 17:44, 12 листопада 2016 (UTC)

Вітаю. Мабуть механічно, сплутав з Адоніраном Барбозою та вніс похапцем. Йому я теж вніс. Прибираю неправильне. Вдячний. --АВШ (обговорення) 18:03, 12 листопада 2016 (UTC)

Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць фантастичних творів тощо

Вітаю @Шкурба Андрій Вікторович:, запрошую вас до участі у Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць фантастичних творів, що триває, та пропоную зареєструватися. Починати можна -- вже зараз.--Yasnodark (обговорення) 12:41, 14 вересня 2016 (UTC)

Вітаю @Шкурба Андрій Вікторович:, вибачте не туди написав..--Yasnodark (обговорення) 14:41, 17 листопада 2016 (UTC)

Довженко Олександр Петрович

Чи правомірно: «не один раз буваючи під розстрілами»? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 10:21, 22 листопада 2016 (UTC)

А під «обстрілами» правомірніше? По контексту теж не підходить. --АВШ (обговорення) 14:23, 22 листопада 2016 (UTC)
Мабуть вже гарно. Дякую! --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 15:15, 22 листопада 2016 (UTC)

Прохання

Вітаю! Даруйте, відволічу. На жаль, ця вікі - це не спокійне творче середовище, а лікнеп. ТОму прошу - не беріть до голови. Я свідомо порушую всі норми етикету в «спілкуванні» з деякими. Вони того «вартують». Напевне, радше на жаль, однак тривалий час довелось «тісно контактувати» з «пролетаріатом» - тому «навчився» ще й не такого. Вони іншої «мови» не розуміють. Пробачте, Вам краще зі мною не контактувати - тут багато злопам'ятного сміття. Перепрошую. --Бучач-Львів (обговорення) 13:28, 1 грудня 2016 (UTC)

Вітаю. З Вами контактував і буду надалі контактувати! Ще когось боятися. Ми з Вами пробуємо розбудовувати нашу Вікі, тому наша справа - права! Вітаю з поверненням! --АВШ (обговорення) 17:20, 1 грудня 2016 (UTC)

2 астероїди

Вітаю. Астероїди назвали на честь кожного, а не братів. Тому категорії на їх персональних сторінках Вілбер Райт і Орвілл Райт. Навпаки, Золоту медаль Конгресу дали одну на обох братів (Congressional Gold Medals, 1776-2015).--Sk741~ukwiki (обговорення) 13:23, 3 грудня 2016 (UTC)

Вітаю. Ваша правда! Не побачив, що є їхні індивідуальні сторінки. --АВШ (обговорення) 14:25, 3 грудня 2016 (UTC)

Термінальний нерв

Згоден, переклад був не зовсім точний. Фраза "the terminal nerve is a common finding in the adult human brain" точніше звучить як " термінальний нерв є частою знахідкою в мозку дорослих". Дякую за перевірку!

З повагою, Kinedw (обговорення) 22:36, 12 грудня 2016 (UTC)

Це було не зауваження, а констатація необхідності вживання в українській мові активних мовних конструкцій. Дякую за розуміння. Наснаги! З повагою, --АВШ (обговорення)

так казали мені євреї (з-за Збруча), жи їдишем буде таки Фрейд

Вітаю! Перепрошую, ВП:МОВА тут ні до чого. Дякую. --Бучач-Львів (обговорення) 10:59, 16 грудня 2016 (UTC)

Вітаю! Радий Вас бачити у Вікі! Як скажете! --АВШ (обговорення) 20:48, 16 грудня 2016 (UTC)

Неходжінська лімфома

Мій "терапевт" пропонує мені приєднати Лімфосаркома до Неходжкінська лімфома, бо це застаріла назва цього терміну. І Неходжкінська злоякісна лімфома туди ж, бо вона не буває доброякісною. Вирішив ще у вас перепитати чи це дійсно так. --Буник (обговорення) 18:37, 27 грудня 2016 (UTC)

Ваш "терапевт" не помиляється. Приєднуйте. --АВШ (обговорення) 18:38, 27 грудня 2016 (UTC)

З Новим роком!

Вітаю! Всіх благ! --Д-D (обговорення) 08:27, 30 грудня 2016 (UTC)

Дякую! Відповів на Вашій СО! --АВШ (обговорення) 18:10, 30 грудня 2016 (UTC)
І я також приєднуюсь до побажань. --Yukh68 (обговорення) 18:20, 30 грудня 2016 (UTC)
Дякую! І Вам на Вашій СО! --АВШ (обговорення) 18:26, 30 грудня 2016 (UTC)

Тиждень нумізматики

І я вітаю з Новим роком! Зичу пережити всі наші негаразди та більше радісних моментів.

А тим часом серед Ваших інтересів побачив нумізматику, тому пропоную Вам долучитися до Тижня нумізматики. --Brunei (обговорення) 21:22, 4 січня 2017 (UTC)

І Вам наснаги і тільки перемог! Дякую! --АВШ (обговорення) 21:25, 4 січня 2017 (UTC)

З Різдвом Христовим!

З Різдвом Христовим!
Веселих свят! Куті смачної, коляди гучної, щасливого Різдва і на весь рік добра! Наснаги і натхнення, колего, для нових звершень у справі творення вільної української енциклопедії в новому році! Dim Grits 14:13, 6 січня 2017 (UTC)
Дякую за побажання! Вам усього найкращого зичу! З повагою, --АВШ (обговорення) 14:30, 6 січня 2017 (UTC)

Шаблон Вікіпроект:Медицина

Питання. Чи може автор сам виставляти клас і важливість статті ( наприклад: Шаблон:Вікіпроект:Медицина|class=I|importance=Середня ) і які для цього критерії? Kinedw (обговорення) 06:58, 20 січня 2017 (UTC)

Аякже! А хто ж іще окрім автора це має робити. У своїх статтях виставляв шаблон на СО тільки я. Вікіпедія:Проект:Медицина/Шкала рівнів таВікіпедія:Проект:Медицина/Шкала важливості статей - ці ж посилання є у шаблоні. Продивіться їх, як будуть питання, то прошу. От, зокрема, є хвороби, що мають величезне значення. суспільний резонанс, широке поширення, епідемічний перебіг, високу летальність - звісно їх відносимо до високої важливості статей. А хвороби, що зустрічаються рідко, не мають суспільних проблем тощо - до низької важливості. А от хто крім автора краще визначить повноту написаної ним статті? --АВШ (обговорення) 10:52, 20 січня 2017 (UTC)
Дякую! Передивлюся ці значення. Kinedw (обговорення) 06:21, 21 січня 2017 (UTC)

Марбург

На Марбург є 70 посилань: 69 про місто і 1 про вірус. Перевага очевидна. До того ж я не знаю, чого Ви вирішили перейменувати статтю і додати уточнення (місто), коли всі інші значення походять саме від назви міста. Київ та Львів чомусь не називаються Київ (місто) і Львів (місто). Якщо у Вас нема суттєвих аргументів проти, то краще перейменувати назад. --Олег.Н (обговорення) 09:28, 5 лютого 2017 (UTC)

Зрозумів Вашу аргументацію. Якось було на той момент багацько про вірус, тому й так вирішив. Але бачу, що треба буде повернути вашу правку. --АВШ (обговорення) 10:56, 5 лютого 2017 (UTC)

Діячі українського походження

Шановний, Андрію Вікторовичу.

Перш за все дякую за підтримку. Далі просто хочу зазначити складності етнічної ідентифікації діячів українського походження.

Наприклад така сама проблема, як із Ігор Сікорський є і з Грабар Ігор Емануїлович, хоча можна сказати дзеркальна. Він народився в Австро-Угорщина, але емігрував до Росії. І як і у Сікорського, його старше оточення було противниками українства. Хоча сам Грабар також підкреслював своє українське коріння.

--TimeWaitsForNobody (обговорення) 00:11, 5 лютого 2017 (UTC)

Я цілком згоден з Вашими аргументами, про що й написав на Обговорення:Сікорський Ігор Іванович. --АВШ (обговорення) 11:06, 5 лютого 2017 (UTC)

Про Ваше попередження на СО:KartmenBro666

Доброго вечора! я випадково натрапив на ваше питання до користувача アンタナナ, де ви питалися у неї про моє доповнення у статті Абсцес легень. Ну насправді я не копіював із цього сайту [3]. Під літературою я вказав книгу (Внутрішні хвороби: Підручник / Левченко В. А.. Середюк Н. М., Вакалюк І. П. та ін. - Львів: Світ, 1995. - С. 89 - 90; 92), яка була джерелом до написання доповнення (я про Патогенез), а у цьому сайті є інше джерело, ну точніше книга, - Регеда М.С., Кресюн В.Й., 2003, но це при умові якшо із неї був узятий той матеріал. Але дякую за вашу уважність і що неодразу видалили моє доповнення) і на наступний раз сміло пишіть мені, необов'язково накидатися, хах, можна спокійно запитатися у чому річ. --KartmenBro666 (обговорення) 22:18, 4 лютого 2017 (UTC)

Вітаю. Я не хотів образити, тому й запитав адміністратора, чи вважають копійовом той текст, в якому проведена вікфікація. Тому й не звернувся на вашу СО. Бо якщо вікіфікація при повному збереженні автентичного тексту з сайту не виключає поняття копійово, то такий текст слід видалити. Нащо ж мені було б вам писати, як ви також цього не знаєте. Але просто переробляйте своїми словами, заміняйте по можливості синонімами і тоді проблем не буде. Поки що на тих сторінках, де ви робите зміни, багато помилок та відхилень від медичної мови та термінології. Будьте уважні, підручники з мікробіології пишуть не клініцисти, а тому у клінічних розділах в них багато помилок. --АВШ (обговорення) 22:28, 4 лютого 2017 (UTC)

Я просто і сам не медик, тому мені приходиться цілковито довіряти підручникам. По можливості замінюю, той Патогенез я постараюся відредагувати. Ви написали, що є і інші відхилання, напишіть будь ласка які, по можливості я їх виправлю KartmenBro666 (обговорення) 22:36, 4 лютого 2017 (UTC)

Якщо ви не медик, це все пояснює. Тому краще буде, як ви зробити певні редагування, а я поправлю. Так буде зручніше, а я буду розуміти, чому так відбулось. Я дивлюсь ті сторінки, що стосуються інфекційних хвороб та їхніх збудників. Патогенез скарлатини вже не переробляйте, я надалі дороблю. У вас іще видно недосконала орієнтація у відповідних засобах Вікі. От якщо ви пишете про певний розділ на сторінці, а він краще описаний в іншій статті, то ставте відповідний шаблон "Докладніше1". Подивіться, я його поставив у розділі "Етіологія" на сторінці скарлатини, тому й не треба бути щось вписувати, хай користувачі дивляться на відповідній сторінці. І у вас мабуть немає перевірки орфографії — треба виставити у ваших налаштуваннях, тоді помилки буде підкреслено червоним, легко буде виправляти. От двокрапка на початку абзацу означає, що буде зроблений відступ тексту, а не так, як ви відступаєте строку. І передавання іншими мовами досягають за допомогою шаблону , що має бути на панелі редагування внизу. Або придивіться, як я ставлю підпис, роблячи відступ з двох дефісів, а у вас підпис зливається з текстом, це не бажано. І раджу вам розібратися у ваших налаштуваннях зверху вашої особової сторінки, привести їх до потрібного вам ладу. Це просто побажання і підказки. а не нотації. --АВШ (обговорення) 23:18, 4 лютого 2017 (UTC)
ага, це я зрозумів, але я тільки що пробував в налаштуваннях поставити перевірку орфографії, як ви і сказали, но не знайшов тут такого. Скажіть будь ласка детальніше, як його підключити? --KartmenBro666 (обговорення) 11:33, 4 лютого 2017 (UTC)
Подивіться, як треба в бесіді створювати при кожному звертанні відступ, щоб краще було читати. Я поставив перед вашим одну двокрапку, а собі дві двокрапки. Ввійдіть в Налаштування, а там дивіться Редагування, а в ньому розділ редактор - поставьте галочки на віконця крім 1-го та останнього. Хоча може вам буде краще працювати у візуальному редакторі, тоді поставьте й у останнє. Потім у Додатки, там розділ редагування - в мене є галочки у вікнах "Покращена панель спецсимволів" та "Підсвічування вікірозмітки". Я декілька днів розбирався з всіма налаштуваннями, додатками, бета-функціями, щоб налаштувати під свої бажання. Користуйтесь вікіфікатором. Успіхів! --АВШ (обговорення) 11:24, 5 лютого 2017 (UTC)

Конкурс медичних статей

Доброго дня!

Я пишу Вам від імені ініціативної групи Товариства молодих вчених та Студентського наукового товариства Одеського національного медичного університету. Ми плануємо низку заходів, що стосуватимуться Вікіпедії, кінцевим пунктом якої є проведення у вересні-жовтні 2017 року конкурсу статей на медичні теми серед студентів-медиків та молодих лікарів (на кшталт біоконтесту або фізконтесту). Ми обговорили можливість співпраці із представниками фонду Вікімедіа і отримали їх схвалення.

Зараз ми розшукуємо вікіпедистів із медико-біологічним бекграундом, що могли б виступити в якості членів журі. Будь-ласка, якщо Ви зацікавилися проектом, можливо могли б стати членом журі або хотіли б дізнатися трошки більше про регламент, структуру, правила etc., напишіть на одну з вказаних адрес: isanuzi@gmail.com або aap.od.ua@gmail.com.

Дякую за увагу!

З повагою, Tachypnoe (обговорення) 16:22, 12 лютого 2017 (UTC)

@Tachypnoe: Доброго вечора! Наснаги вам всім! Я відмовляюсь від вашої пропозиції через брак часу та зневіру в такі конкурси або оцінювання статей у Вікі. З повагою, --АВШ (обговорення) 21:06, 13 лютого 2017 (UTC)

Зображення Володимира

Доброго дня, ви видалили мій файл з статті Володимир Великий тому що він не відповідає ліцензії. Але я шукав в інтернеті і не знайшов ні його автора, ні першоджерела, тому зробив висновок що дане зображення є суспільним достоянням, тому і завантажив його. Хіба я помилився в цьому? August (обговорення) 08:40, 28 лютого 2017 (UTC)

Вітаю. Я, перед тим як видалити при патрулюванні, порадився з адміністратором, який знається на файлах — подивіться ред.№ 19827477 і скористуйтесь його підказкою. Також прошу підписатися під вашим звертанням до мене, як це роблю я, інакше бот не заархивує на цій сторінці обговорення. --АВШ (обговорення) 18:33, 27 лютого 2017 (UTC)
Дякую за поради, сорі за те що забув підписатися. І ще одне, де можна почитати як правильно зображення підписувати August (обговорення) 08:40, 28 лютого 2017 (UTC)
Цього не підскажу, подивіться у Вікіпедія:Довідка. Просто правильна назва вашого файлу має бути «Володимир з мечем», а не мечом. --АВШ (обговорення) 19:37, 28 лютого 2017 (UTC)

Герб Тенчиньского

Вітаю! Перепрошую - зараз трохи мало часу, тому поки скажу, що поданий герб Сокира (Топор) як «сирівець» піде. Мої пізнання в темі гербів не є настільки глибокими, щоб зараз щось стверджувати. Статтю трохи підправив. ) --Д-D (обговорення) 07:15, 15 березня 2017 (UTC)

Вітаю і дякую! --АВШ (обговорення) 18:14, 15 березня 2017 (UTC)

Допомога

Доброго дня! Я почав писати нову статтю, але через брак досвіду і знань стикнувся із проблемою. Ось сама стаття Жіноча статева система. Я не знаю чи вірно пишу (вікіфікую) і я зробив Шаблон1 на деякі частини тіла, але не всі їх було дійсно детально описано, тобто я частково написав детальніше ніж моє посилання і не знаю чи варто зберігати той(-і) шаблон. Якщо у вас буде час, гляньте будь ласка на цю статтю і скажіть що із нею не так. Буду дуже вдячним!) -- KartmenBro666 (обговорення) 13:10, 18 лютого 2017 (UTC)

Це якось самі. --АВШ (обговорення) 16:14, 18 лютого 2017 (UTC)
А до кого можна звернутися за допомогою? --KartmenBro666 (обговорення) 19:15, 24 лютого 2017 (UTC)
Ця тема мене не цікавить. Може когось з інших дописувачів Вікіпедія:Проект:Медицина це зацікавить? --АВШ (обговорення) 20:24, 24 лютого 2017 (UTC)
Дякую, зараз напишу) --KartmenBro666 (обговорення) 11:29, 19 березня 2017 (UTC)

Зі святом!

Вітаю! Зі святом! --Yukh68 (обговорення) 11:15, 16 квітня 2017 (UTC)

Вітаю! Христос воскресе! --АВШ (обговорення) 11:17, 16 квітня 2017 (UTC)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!

please help translate this message into your local language via meta
The 2016 Cure Award
In 2016 you were one of the top ~200 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 18:07, 3 травня 2017 (UTC)

Дуже важливо: ви вже проголосували на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа?

До 23:59 14 травня 2017 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 9 кандидатів.

Чому ці вибори важливі? Тому що вони стосуються й нас. Саме через ці вибори спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Вони дозволяють нам вплинути на те, в якому напрямку розвиватиметься спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа. На минулих виборах вперше від спільноти до Ради були обрані не тільки представники Західної Європи та США — це допомогло Фонду мати краще представництво спільноти.

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа. Ви можете також прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут: m:Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
The Land Кріс Кітинг (Chris Keating) Велика Британія англійська 36 9.594, найактивніша — англ. ВП (7.524) колишній голова правління «Вікімедіа Велика Британія»; організатор тренінгів для правлінь відділень Фонду; адміністратор і автор вибраних статей англ. Вікіпедії організатор кампаній пожертв для громадських організацій зосередження Фонду Вікімедіа на місії та спільнотах, відкритість, прислухання до думки спільноти й ефективність Ради повірених
Millosh Милош Ранчич (Milos Rancic) Сербія сербська 43 12.860, найактивніша — Мета-вікі (5.044) співзасновник і колишній член правління «Вікімедіа Сербія»; ініціатор AfroCROWD; член Мовного комітету; колишній стюард, колишній бюрократ і чек'юзер серб. ВП власник малого підприємства, яке зокрема надає сервери та обслуговує веб-сайти Вікімедіа Сербія та AfroCROWD демократизація, інтеграція редакторів, які не належать до організованих груп, та солідарність у межах руху
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 42 14.662, найактивніша — пол. ВП (10.306) чинний член Ради; чек'юзер, адміністратор і бюрократ пол. ВП; колишній стюард;
був членом Комісії Омбудсменів і головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, автор досліджень про рухи вільного й відкритого ПЗ й альтернативної науки, колишній член правління Наукового центру Коперніка продовження досягнень першого терміну: спілкування зі спільнотою, конструктивний член Ради, який може висловити свою думку, має досвід, шукає консенсус
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 37 221.479, найактивніша — англ. ВП (209.219) член Ради у 2015; адмін в англійській Вікіпедії;
активний дописувач вікіпроєкту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, співзасновник і член правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини розуміння наших спільнот; працювати разом як рівним, визначати наші цілі разом і підтримувати нашу незалежність
عباد ديرانية Аббад Діранейя (Abbad Diraneyya) Йорданія арабська 20 29.996, найактивніша — араб. ВП (25.148) автор вибраних статей у арабській Вікіпедії; автор історії арабської ВП;
член-засновник групи «Вікімедіа Левант»; віце-директор ВікіАрабії-2016
студент має багато ідей на майбутнє і хоче про це заявити; трохи нових точок зору із відносно погано представленої частини світу
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 34 26.043, найактивніша — іспан. ВП (20.956) чинний член Ради; бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроєкту ЛГБТ; організатор конкурсів статей; член-засновник «Вікімедіа Іспанія»; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів.
викладач магістерської програми з цифрових комунікацій, культури і громадянства повернути Фонд Вікімедіа назад до підсилення нашої спільноти; продовжити застосовувати свій досвід, натхнення та вміння для цілей Руху
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 46 17.205, найактивніша — англ. ВП (15.949) відкочувач, патрульний в англ. ВП
автор експерименту з усними джерелами; автор доповідей і публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач в Намібійському науково-технологічному університеті зробити Раду повірених прозорою, чесною і відкритою, щоб отримати довіру від найвищої цінності компанії — її редакторів
Yurik Юрій Астрахан (Yuri Astrakhan) США російська 40 31.977, найактивніші — пол. ВП (3.053), рос. ВП (3.033) розробник, входить до п'ятірки головних авторів коду MediaWiki, розробник графів для Вікіпедії; колишній працівник Фонду;
виступав з доповідями про Вікіпедію у Вірменії, Україні, Росії та США
працює в Elastic, розробнику технології з відкритим кодом, на основі якої працює пошук Вікімедіа кращі шляхи для спілкування, управління та створення для успішності спільноти; більш інтерактивний контент; технічний досвід зробить Раду ефективною / сфокусованою
BamLifa Абель Ліфаелі Мбула (Abel Lifaefi Mbula) Демократична Республіка Конго лінгала 25 1.081, найактивніша — франц. ВП (749) виправляє, патрулює й перекладає статті у французькій Вікіпедії вчитель, викладає учням основи Вікіпедії враховувати певні аспекти спільнот (чорних) африканських та інших південних країн, які зараз ігноруються

На попередніх виборах українська Вікіпедія показала найвищу явку серед великих вікі (25%). Впевнений, що цього року ми можемо показати не гірший результат, щоб нашу думку знову почули.

Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. (Якщо ви вже проголосували, дякую за вашу активність та перепрошую за зайве нагадування)NickK (обг.) 12:40, 12 травня 2017 (UTC)

Done. ). АВШ (обговорення) 16:57, 12 травня 2017 (UTC)

Адміністрування

Вітаю, пане докторе! маю намір запропонувати Вашу кандидатуру на адм-ра. Навіть якщо Ви хоч кілька адміндій зробите - це буде користь. Крім того, мені видається, укрвікі виросла з коротких штанців любительства, де адмінстраторами іноді є к-чі, які роблять очевидні хиби. На мою думку, адм-р з Вашим внеском (також і науковими ступенями) - нагальна потреба часу. Дякую Вам увагу, очікую відповіді. Успіхів! --Д-D (обговорення) 13:15, 26 травня 2017 (UTC)

Вітаю! Дуже Вам дякую, але одразу ні. Багато чого з обов'язків і технічних дій адміністрування мені невідомі й опановувати їх банально не маю часу. А я не можу бути адміністратором декількох дій. З моєї точки зору не можна бути справжнім адміністратором, не розбираючи скарги користувачів, не заходячи роками на «Вікіпедія:Запити на коментар стосовно поведінки користувачів», не відповідаючи на їхні запитання, не роблячи багато чого, що потребує часу, наснаги та відмови від тієї діяльності як всередині Вікі, так і поза нею, де у мене багато обов'язків і незробленого. Окрім того, одразу Вам кажу, що характер в мене не адмінівський, я занадто запальний для цього. А тим більше. як ви сказали, зі ступенями і званнями, що одразу багато сприймають як тиск на них, прочитавши, що до них звертається людина, яка вказала їх виключно на своїй сторінці користувача. Я жодного разу ними не хизувався у спілкуванні. Ступені не мають важити навіть й у конкретному моєму професійному просторі інфекційних хвороб. Ще раз Вам дякую, але краще я залишуся на сьогоднішніх позиціях патрульного і відкочувача. Може хіба як вийду на пенсію. ) З повагою, --АВШ (обговорення) 17:49, 26 травня 2017 (UTC)
А дарма. Тут одних вандалів вистачає щоб їх приборкати та і власне он з номінатором (Д-D) в деяких випадках провести розмову, щоб і його заспокоїти і не заблокувати при цьому корисного користувача. Подумайте більш ретельно над цим питанням. --Jphwra (обговорення) 18:01, 26 травня 2017 (UTC)
Ні, на сьогодні ні, дякую. --АВШ (обговорення) 18:09, 26 травня 2017 (UTC)
Головна мета моєї пропозиції - це підвищення наукового рівня адміністрування. Дякую за відповідь.
Ви, Jphwra, сьогодні вже вдруге переступили межу. Вважаю, вам та деяким іншим адм-ам треба змінювати методи. --Д-D (обговорення) 18:44, 26 травня 2017 (UTC)

Медичний шаблон

Маю подібне до попереднього прохання. Може відпатрулюєте Шаблон:Myeloid and complement immunodeficiency? А то він як на мене якийсь недоперекладений, в проектах комп'ютерних наук до цього ставляться толерантно, хоча стараються виправляти. Але в комп'ютерах хоча б термінологія співпадає з англійською, не знаю як у вас. --Буник (обговорення) 17:36, 23 червня 2017 (UTC)

Добре, тільки пізніше. Повідкривав і почав на сьогодні багато редагувань. --АВШ (обговорення) 18:07, 23 червня 2017 (UTC)

Небажані елементи

АВШ вітаю та прошу відпатрулювати Американці США, де відгорнув расистське редагування по вилученню з фотоколлажу афроамериканців.--Yasnodark (обговорення) 12:59, 14 червня 2017 (UTC)

Вітаю. Вже відпатрульовали інші. --АВШ (обговорення) 18:28, 14 червня 2017 (UTC)
@Yasnodark: Справді, ви б зекономили собі та іншим дуже багато часу, якби стали патрульним. Це ж лише пару хвилин на заявку, всього лише. Ну будь-ласка. --Буник (обговорення) 17:34, 23 червня 2017 (UTC)
Вже пропонував ще 2015 року, але відбулась тільки негативна на це репліка на його СО. Так що не чекайте. --АВШ (обговорення) 18:05, 23 червня 2017 (UTC)
Ну 2017 не 2015. Думаю до 2020 якщо добре просити то можна вмовити. ;) --Буник (обговорення) 18:25, 23 червня 2017 (UTC)

Merge for Дезінфекція and Дезінфекційні засоби

The pages Дезінфекція and Дезінфекційні засоби were merged on all remaining wikis, to get the interwiki linking right. For the sake of interwiki unification you have to take back your reverts, as there is no point in having two separate articles for the same topic. There is certainly no vandalism in this merge. --Rtc (обговорення) 15:12, 25 червня 2017 (UTC)

Якщо переробляють безвідповідально оригінальну сторінку української Вікіпедії у сторінку перенаправлення, то це автоматично зменшує кількість статей УкрВікі й знижує її місце в рейтингу Вікіпедій. А це на межі з вандалізмом. Тим більше, що в нас так не об'єднують. Не забирайте в мене час, роботи багато. Багато ненаписаного і потребуючого застосування merge є в англ. Вікі -- АВШ (обговорення) 15:37, 25 червня 2017 (UTC)
The wikipedia ranking is completely irrelevant for what edits are to be done; the encyclopedic merit is what counts. There is no point in having two articles on the same subject. Merging redundant, closely related and superfluous articles is common practice, there is absolutely no vandalism in doing that. Again, please undo your reverts and reunify the articles. --Rtc (обговорення) 16:09, 25 червня 2017 (UTC)

Нікола Тесла

Добрий день! Скажіть, будь ласка, навіщо Ви скасували редагування статті "Нікола Тесла"?

Вітаю! Тому що Будапешт|Будапешту або Будапешт|Будапешта чи і Нью-Йорк|Нью-Йорка, як це запропонували Ви, некоректно згідно правил оформлення посилань у Вікі — має бути так, як я повернув — Будапешту або Будапешта і Нью-Йорка, бо назва сторінки посилання цілком залишається незмінною всередині слова навіть у родовому відмінку. Наприклад, у Парижі. Також для прикладу наполеонівські війни. А книжка — це трохи розмовно, а не так, як має бути при енциклопедичному стилі. Чесно кажучи подумав, що це такий прихований варіант вандалізму, тому й відкотив. Теперь бачу, після Вашого запитання, що це не було не так. Відмінив свій відкіт і виправив у звичайному режимі. --АВШ (обговорення) 09:06, 12 липня 2017 (UTC)
Як правильно оформлювати статті, я не сперечатимуся, але точно що має бути Будапешта і Нью-Йорка.
А от щодо книжки, то з чого Ви взяли, що це розмовно? Книжка — цілком нормативне літературне слово на позначення загальної назви для друкованого видання літературного твору. Подивіться хоча б, що про це пише Антоненко-Давидович (http://yak-my-hovorymo.wikidot.com/knyha-knyzhka), як тлумачить слова СУМ (http://sum.in.ua/). У російській мові якраз навпаки: загальна назва — книга.

Щодо виправлень у статті «Габрієль Гарсія Маркес»

Доброго дня! З політикою Вікіпедії щодо дотримання мовних стандартів слід рахуватися. Але ж справа не тільки в чинному нині в Україні правописі. Зміст статті має легко сприйматися усіма читачами, які володіють українською мовою – це основне завдання мовної політики. Тож, як правильно було зауважено, оскільки у Вікі не транслітерація, а все-таки транскрибування, іспанське ім’я Gabriel можна записати як Габріель (Ґабріель). Саме так зазначено на титулах книг Маркеса, перекладених українською. Наприклад: Кохання під час холери / Ґабріель Ґарсія Маркес ; [пер. з ісп. В. Й. Шовкуна]. — Харків : Фоліо, 2016.; Сто років самотності / Ґабріель Ґарсія Маркес ; [пер. с ісп. П. Соколовського]. — Харків : Фоліо, 2015.; Сто років самотності : роман, повісті, оповідання / [пер. з ісп.] ; Ін-т л-ри ім. Т.Г.Шевченка НАН України. — Київ : Всесвіт, 2004. Знову ж такі, в Вікі є інші люди на імена Габріель та Габріела, і там іспанське «е» відповідає «е» українському. Проте, нехай буде «Габрієль». Треба буде розширити статтю та написати про особливості написання цього імені в різних словниках, енциклопедіях та каталогах. Адже у перекладах фахівців Інституту літератури Академії наук України пишеться «Ґабріель», і у заголовках бібліографічних записів теж «Ґабріель».— Це написав, але не підписав користувач Лідія Хороша (обговореннявнесок).

Вітаю! По-перше, підписуйте свої звернення — ставьте 4 рази тільду ~, інакше при архивації ботом моєї сторінки він це не зможе виконати. По-друге ініціюйте зміну правил, і як вони будуть змінені, то тоді ваші правлення не будуть скасовані. А додати те, що його ім'я пишуть в нас по-різному на сторінку — це ваше право. --АВШ (обговорення) 13:41, 13 липня 2017 (UTC)

Пропозиція

АВШ вітаю! можливо вас зацікавить Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Тиждень Української діаспори. Тиждень не мій та тема актуальна, тож варто відродити. Серед діаспорян медиків певно теж багато. До речі, не підкажете посилання на УРЕ та Енциклопедію кібернетики в електронному вигляді.--Yasnodark (обговорення) 12:52, 16 липня 2017 (UTC)

Вітаю! Дякую, ні. Таких посилань не знаю, на жаль. --АВШ (обговорення) 13:28, 16 липня 2017 (UTC)
А щодо діаспор за країною?.--Yasnodark (обговорення) 13:42, 16 липня 2017 (UTC)
Ні, багато роботи. --АВШ (обговорення) 15:05, 16 липня 2017 (UTC)

Наголос

Вітаю! Для підтвердження наголосу краще наводити орфоепічний словник чи словник наголосів. Приміром, Погрібного. Ви ж добре розумієте, що науково-популярне видання навряд чи годиться). А за рекламу дякую. --Bulakhovskyi (обговорення) 22:05, 20 липня 2017 (UTC)

Ок ). Таке науково-популярне видання заміняє декілька монографій, це я Вам кажу як науковець без будь-яких лестощів. Радий Вашому поверненню до Вікі. --АВШ (обговорення) 22:12, 20 липня 2017 (UTC)

Олег Ольжич

Пане професоре! Це загальноприйняте правило, коли після назви збірки чи книжки у дужках подають чотирицифрове число, яке означає рік видання. Це всім відомо. І, до речі, у кінці цього абзацу якраз і написано слово "році". А якщо є ще такі користувачі Вікі, які п'ять разів поспіль рік видання сприймуть за кількість сторінок, то нехай сідають за парти неповної школи.--Влад Карпенко (обговорення) 20:03, 21 липня 2017 (UTC)

Ваше таке звертання тут ні до чого. Не трольте, ми тут рівні. Вам і не снилось, що думають звичайні користувачі, зокрема студенти, які іноді входять у Вікі, тож не треба. Ви працюєте у Вікі аби себе показати, чи задля того, щоб вас читали ті, хто на жаль не знають цих "загальновідомих правил", звичайні користувачі? При виданні енциклопедій, підручників тощо є лист скорочень, де відповідно вказані ті поняття, що скорочуються. У нас цього немає, отже все має бути на сторінці максимально наведено. Через це я змушений практично на кожній сторінці хвороб терміни, що в будь-якому підручнику на початку один раз розшифровано, а потім скорочується, як, наприклад, МРТ, подавати кожного разу як "Магнітно-резонансна томографія". І вам не слід було на таку малу зміну реагувати, це якось дріб'язково. Давайте працювати, зичу успіхів. --АВШ (обговорення) 20:29, 21 липня 2017 (UTC)
Вибачте за звертання, але я не знав, що вам більш до вподоби совкове товаришу. Я ж звернувся до вас з повагою, по-європейськи, а ви цього й не зрозуміли. У нас в Галичині давно так звертаються. Значить, в Європу нам не по путі.
Тепер щодо повчань. Ваші аргументи тут не до речі. Так, по вашому, можна договоритись і до того, що ці чотири цифри "звичайні користувачі" можуть сприйняти за кількість днів і ночей, впродовж яких писались збірки, або ще кумедніше — за кількість метрів паперу, на яких вони надруковані. І якщо "це якось дріб'язково", то для чого ви правильне редагування скасовуєте та ще й із таким широким поясненням. Якщо ви так грамотно і прискіпливо виправляєте чужі редагування, то за цей час краще було б вивчити Правопис рідної мови і не допускати огріхів у ваших коментарях чи порадах. Зокрема, у "Габріель Гарсія Маркес" в одному реченні щонайменше три помилки: ставте пишеться без м'якого знака, тильда вживається через и, а архівація — через і. Отож, зичу успіхів.--Влад Карпенко (обговорення) 12:29, 22 липня 2017 (UTC)
Добре, що ви справжній знавець української мови. Ну задоволення прибуло, повчили? Помилки були зроблені в тілі сторінки? У короткому описі змін, що буває іноді й через інші причини. Може ще десь щось пошукаєте окрім Габрієля Маркеса. Я на відміну від вас не народився в Галичині, і на жаль, не зміг з народження, під час дитинства і, навіть, навчання у школі за межами України, опанувати досконало мову. І щоб стати тим, ким я є, мені довелося багато чого зробити, навіть мову вчити з нуля. Але це не означає, що ви маєте якесь право мене повчати! Прошу більше не паплюжити мою сторінку, нагадую про ВП:НПК. --АВШ (обговорення) 13:09, 22 липня 2017 (UTC)
Не було б цього всього сир-бору, якби не ваші некомпетентні скасування редагувань.--Влад Карпенко (обговорення) 15:46, 22 липня 2017 (UTC)
Де я ваше відкинув? Якщо ви маєте на увазі Маркеса, хоча там не ваші редагування, а користувача "Лідія Хороша". А не було би цього сир-бору, як би вони були компетентними, про що я і написав, треба уважно дивитися обґрунтування скасування, а не шукати в них помилок. ВП:Мова, «з метою підвищення якості інформаційного ресурсу, усім дописувачам бажано дотримуватись таких правил: 1. Усі слова, які є в орфографічному словнику Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, слід писати згідно зі словником» — зайдіть по посиланню і подивіться, чи є там написання «Габріель». Змініть цю настанову і тоді все буде правильним. А стосовно моєї компетентності як патрульного — прошу, є звернення до адміністраторів, і не вам судити про їхню компетентність. Припиніть мене переслідувати, останній раз про це пишу, ще один ваш допис у цій бесіді з незрозумілими нападами і я звернусь сам до адміністраторів. Ви заважаєте мені працювати. --АВШ (обговорення) 16:05, 22 липня 2017 (UTC)

Вікіконференція-2017

Вітаю! Запрошую відвідати Вікіконференцію-2017, що відбудеться 25-26 серпня у Херсоні. --visem (обговорення) 21:39, 26 липня 2017 (UTC)

Дякую за запрошення, але не зможу — робота. --АВШ (обговорення) 21:42, 26 липня 2017 (UTC)

Дякую

Дякую за суттєве доповнення статті Малярія. --Alex Blokha (обговорення) 20:44, 6 серпня 2017 (UTC)

Ще буду доробляти. --АВШ (обговорення) 20:58, 6 серпня 2017 (UTC)

Чинник чи зброя?

У статті Крим-Конго геморагічна гарячка пропоную повернути пропоновану редакцію ред.№ 20881232 до цієї та інших аналогічних статей, в які Ви внесли аналогічні зміни.

Вважаю, що пропонована редакцію є такою, що більш відповідає змісту явища.

Обгрунтування:

  1. важливість слів «може бути» - кожний предмет чи об’єкт може стати або не стати зброєю: прикладів можна навести багато, наприклад – цеглина (особливо на цьому знаються медики – одна й таж сама речовина у певній пропорції та умовах застосування може бути й корисною, й шкідливою).
  2. термін «чинник» в словосполучення «перелік чинників біозброї» не зовсім підходить у цьому абзаці.

Див.: ЧИННИК, а, чол. Умова, рушійна сила, причина будь-якого процесу, що визначає його характер або одну з основних рис; фактор. — Допускати вагу несвідомого, елементарного в історії, — се ще не значить допускати в ній виключно самі матеріальні чинники (Іван Франко, IV, 1950, 314); Розвиток національної культури в країні соціалізму не є і не може бути чинником відгороджування нації від нації, народу від народу(Максим Рильський, IX, 1962, 124); Верхній шар ґрунту на відкритій місцевості зазнає впливу таких активних чинників, як вітри, що зносять чорноземний пил з розораних полів (чорні бурі), дощові і снігові води (Наука і життя, 8, 1958, 2). Див.: Словник української мови: в 11 томах. — Том 11, 1980. — Стор. 326. http://sum.in.ua/s/chynnyk

--Ігор Жиляєв (обговорення) 12:34, 17 серпня 2017 (UTC)

Вітаю. Треба все-таки вітатися, ніхто правила доброго тону у Вікі не відміняв. Вірус Крим-Конго є чинником хвороби і біологічної зброї. Я вдячний за внесок у відповідні статті, але робити з них недолугі через деякі професійно неграмотні, не відповідні тексту, повторювані назви не дам. Дуже багато я в них вклав, аби вони не були погані, як багато статей на економічну тематику. А я все-таки трохи в медицині розуміюсь. Переклад росіянами медичних документів з англ. грішить помилками, іноді свідомими, іноді вводять назви, які світ не знає (до прикладу їхня «сибирская язва»). Те, що написано у багатьох укр. документах Кабміну, влади, вносять клерки, які не мають медичної освіти, беруть москальський підручник і з нього щось ліплять. Повірте, багато виправляв наказів МОЗ, ГУОЗ на етапах до їхньої публікації. Ніяких повернень до невправних версій я робити не буду. Як щось не подобається, звертайтесь до адміністраторів. Не починайте війну редагувань, згідно правил Вікі будьте готові, що правки по певній тематиці можуть спростувати професіонали цієї галузі. Пам'ятайте, що у Вікі багато фахових людей, а не просто з вулиці. Не маю більше часу, працюю над статтями. Більше не відволікайте по цьому питанню. З повагою, --АВШ (обговорення) 14:02, 17 серпня 2017 (UTC)
Вітаю та дякую за нагадування правил доброго тону в Вікі. Хочу запитати - Ваша така нестримана реакція на просте прохання - чим викликана? Ви декілька разів мене образили - навіщо? Чи варта така реакція змісту пропозиції, про яку Ви раніше не згадували у Ваших матеріалах? Ще раз вибачте - я був про Вас доброї думки.--Ігор Жиляєв (обговорення) 16:41, 17 серпня 2017 (UTC)
@Ігор Жиляєв:, я не побачив у своїх діях образи, навіть подякував за Ваші редагування. Хоча якби Ви оцінили Ваше звертання до мене, наче до якогось нероби-студента, Ви б зрозуміли мою реакцію. Я до своїх студентів так не звертаюся. Давайте не сваритися, а займатися добрими справами, кожний у своїй галузі. Маю на увазі не виправлення загальних помилок, тих речей, що відомі кожному користувачу, а те, що стосується термінології, фахових понять, застосування певних фахових оборотів, стиль сторінки тощо. --АВШ (обговорення) 17:05, 17 серпня 2017 (UTC)

Замінити Махна

Вітаю АВШ, пропоную долучитись до обговорення! У фотоколлажі 11-12 історичних діячів-чоловіків. Це перекіс. Гадаю, що треба прибирати у фотоколажі статті Українці анархіста Нестора Махна, адже він для України не зробив жодної користі, навпаки лише шкоду, адже саме його діяльність стала на заваді нашій незалежності багато в чому. На жаль він досі є кумиром українців, тому ми і досі в болоті. Тож моя думка - треба міняти Махна, адже саме він (замість того, щоб пристати на бік України) допоміг перемогти більшовикам білих, що дало їм змогу нанести переможний удар по УНР, бо розпорошення сил вже не було. Замість того, щоб пристати на бік України.

Проте немає жодного медика та мінімум вчених, хоча ми є піонерами багатьох галузей: Юрій Дрогобич — перший хірург Європи, до того ж творець геліоцентричної концепції світоустрою, перший українець-книгопечатник та ректор знаменитого Болонського університету. Микола Стражеско - першодіагност інфаркта міокарда у світі - смертельної хвороби для мільйонів, Іван Пулюй - першовідкривач X-променів та неонівського випромінювання, Юрій Вороний - перший трансплантолог нирки у світі. Юрій Кондратюк та Сергій Корольов - піонери космонавтики, Ігор Сікорський - творець гелікоптера, Микола Миклуха-Маклай - автор теорії рівності рас, Георгій Гамов - автор Теорії Великого вибуху та концепції генетичного коду тощо. Пропоную замінити спірну особистість на людину з беззаперечними досягненнями. Підтримайте одну з кандидатур.--Yasnodark (обговорення) 14:03, 1 вересня 2017 (UTC)

Вітаю. Не думаю, що така особистість як Нестор Махно не має уособлювати українців. Не думаю, що у нашій Вікі у нашій статті "Українці" 11-12 у фотоколажі — це перекіс, хай про перекіс думають ті, в кого немає достатньо діячів для висвітлення значущості свого народу. Думаю і згоден, що усі від Стражеска до Гамова мають бути включені у фотоколаж. До речі, Стражеско був не один першодіагностом, вони разом з Василем Парменовичем Образцовим, його тестем, описали у німецькому часописі вперше в світі прижиттєві клінічні ознаки тромбозу вінцевих судин серця. --АВШ (обговорення) 14:23, 1 вересня 2017 (UTC)

Ваша думка з приводу найменування статті про рак легені

Ось тут запропонували поцікавитися Вашою думкою з приводу найменування статті про рак легені. Запрошую Вас висловитися. --Sspeik (обговорення) 11:02, 1 листопада 2017 (UTC)

Це настільки непринципіально, що мені просто не кортить це коментувати. Є вкрай багато того, що потребує узгодження більш нагально. Зміна назви не призведе до потрясінь в українській медичній спільноті. --АВШ (обговорення) 16:41, 1 листопада 2017 (UTC)|

Медична термінологія

У статтях з медицини з'явилися розбіжності. Термін urtica в статті «Висип» переданий українською як «пухир», а bulla — як «пузир» або «міхурець». У статті «Пухир» описано саме bullam, а urtica передано як «піхур». Згідно з СУМ-11, «пухир» це «наповнений рідиною кулястий виступ на поверхні шкіри або слизових оболонок, що виникає при опіках, потертості та при деяких захворюваннях», тобто йдеться про bulla. У підручнику з пропедевтичної педіатрії bulla — «пухир», urtica — «піхур». Прошу висловити свою думку. --В.Галушко (обговорення) 15:50, 27 липня 2017 (UTC)

@В.Галушко:, вітаю. Ви праві, "Піхур" — це лат. urtica (рос. волдырь), а "пухир" — це лат. bulla (але не bullam) (рос. "пузырь"). Ці проблеми відбуваються через незнання української медичної термінології, в тому числі, і я не завжди окремі терміни вживаю правильно, а це є результатом того, що багато років москальські терміни переважали (тому навожу рос. переклад), як у випадку «лихоманки-гарячки». Якщо у вас є наснага, то виправіть будь ласка. --АВШ (обговорення) 16:37, 27 липня 2017 (UTC)
Дякую за розуміння. Прошу вибачити слово bullam — я вжив його у формі знахідного відмінка, бо звик відмінювати латинські терміни в тексті. Думаю, цього у статтях Вікіпедії таки робити не варто, бо може заплутати читача. З Вашого дозволення зроблю уточнення у статті «Висип». --В.Галушко (обговорення) 16:54, 27 липня 2017 (UTC)
Аякже! Треба, аби істина перемагала. Трохи підправив Пухир. --АВШ (обговорення) 16:58, 27 липня 2017 (UTC)
Не зовсім ясна згадка urticaria як паралельного до urtica. Термін urticaria вживається щодо медичного стану, і здається, ототожнення їх недоречне. --В.Галушко (обговорення) 17:03, 27 липня 2017 (UTC)
Так, Ви праві. Urticaria, «багато піхурів», це відбувається при кропив'янці, тому ототожнювати аж ніяк не слід. --АВШ (обговорення) 17:08, 27 липня 2017 (UTC)

Я колись створив перенаправлення Була (захворювання) (бо вікіфікував МКХ-10). Може вам варто глянути і виправити? А ще питання щодо МКХ-11. Як там з ним справи? Може його оперативно в нас опублікувати? Що тоді робитимемо зі списками МКХ-10, приберемо чи залишимо для історії? --Буник (обговорення) 10:58, 7 листопада 2017 (UTC)

Bunyk Взагалі то має бути «Булла». І це не захворювання, а прояв, симптом. Пізніше гляну більш детально. Поки що існує МКХ-11 у вигляді бета-версії [4]. Начебто імплементація відтермінована до 2018 року. Інші Вікі залишили МКХ-9, але 9-й перегляд не діє з 1995 року, тому ми свого часу після обговорення на проекті "Медицина" вирішили це прибрати. Стосовно МКХ-11, поки вона повністю замінить десятку, можна сміливо протягом 2018 року ще залишати МКХ-10. --АВШ (обговорення) 18:09, 7 листопада 2017 (UTC)
«Булла» в нас є — Пухир. Невдалі приклади були на сторінці Дерматоз, вони є симптомами. Переробив.--АВШ (обговорення) 20:36, 7 листопада 2017 (UTC)

en:Vascular myelopathy

Здравствуйте! Можете создать статью с английского--Станислав Савченко (обговорення) 18:16, 19 листопада 2017 (UTC)

ОЦК

Вітаю @Шкурба Андрій Вікторович:! Чи не могли б Ви пояснити навіщо прибрали лінк в статті Гiповолемічного шоку з терміну ОЦК? з повагою Всевидяче Око (обговорення) 14:25, 11 грудня 2017 (UTC)

Вітаю @Всевидяче Око:. Пройдіть по посиланню. ОЦК — це в статті абревіатура об'єму циркулюючої крові - до чого тут Об'ємноцентрована кубічна ґратка, куди веде посилання ОЦК? Я ж написав у короткому опису редагувань.З повагою, --АВШ (обговорення) 17:36, 11 грудня 2017 (UTC)
ДУже вдячний!!! А я ж бо наставив тих посилань на ОЦК. Зараз буду виправляти ситуацію!

З повагою Всевидяче Око (обговорення) 18:19, 11 грудня 2017 (UTC) P.S.Перепрошую)))

) --АВШ (обговорення) 19:29, 13 грудня 2017 (UTC)

реакція на Томаш Гарріг Масарик

Ви використовуєте лише неадекватний контроль української вікіпедії. На всіх інших вікіпедіях завжди є те, що цей політик - чеський. Ви зіпсуєте вашу інформацію та намагаєтеся винайти фальшиви, до яких ви даєте книгу, в якій написано нічого подібного. Це чисті вигадки. --ThecentreCZ (обговорення) 20:53, 15 грудня 2017 (UTC)

Навчиться української або ж пишіть чеською. Як не розумієте різницю між національністю та громадянством, то вчіть мову, а потім повчайте інших. Він за національністю словак, але є при цьому політиком Чехословаччини, і ніхто у жодній Вікі це не заперечує, так само, як ми. Спочатку розберіться з інформацією на сторінці про Масарика та його мати у своїй чеській Вікі, де він визнаний за національністю словаком, а потім будете робити закиди у нас про «неадекватний контроль». --АВШ (обговорення) 21:51, 15 грудня 2017 (UTC)

Медицина- Коледжі

Вітаю! Коледж і училище - це як університет і академія, як не крути- а різниця є, тому це точно не синоніми. З повагою Всевидяче Око (обговорення) 18:53, 21 грудня 2017 (UTC)

Вітаю! В Україні наразі вже начебто немає медичних училищ. З повагою, --АВШ (обговорення) 19:18, 21 грудня 2017 (UTC)
* https://kpmu.km.ua/ Кам'янець-Подільське медичне училище * http://almedu.com/ Олександрійське медичне училище * http://rokitne-medu.blogspot.com/ Рокитнівське медичне училище, офіційний сайт * http://www.glmed.org.ua/ Глухівське медичне училище ...- усі перелічувати не буду з вашого дозволу) З повагою Всевидяче Око (обговорення) 19:25, 21 грудня 2017 (UTC)
Дякую за інформацію. Цими рівнями не переймався. Вніс зміни до сторінки Медицина. А це Ви не ввійшли в систему і до мене там редагували чи хтось інший? Якби Ви, то я б не скасовував, а перепитав. ) --АВШ (обговорення) 19:38, 21 грудня 2017 (UTC)
Ні, редагування не моє! :-) З повагою Всевидяче Око (обговорення) 19:48, 21 грудня 2017 (UTC)

Синоніми

Вітаю. Прошу Вас, якщо маєте можливість висловитись з приводу термінів пеніс-прутень, Обговорення у кнайпі. Можливо, знаєте кого ще можна про це запитати чи попросити? З повагою Всевидяче Око (обговорення) 20:57, 27 грудня 2017 (UTC)

Вітаю. Як у Черкасова є, то у чому справа? Ваша правда. --АВШ (обговорення) 21:00, 27 грудня 2017 (UTC)
Вдячний за розуміння і вашу думку! А то ж вже видалось якось так дивно, і АД є, і посилань багато з методрозробок... а всеодно не те. З повагою Всевидяче Око (обговорення) 21:19, 27 грудня 2017 (UTC)
Цілком згоден. Написав у Кнайпі. З повагою, --АВШ (обговорення) 21:23, 27 грудня 2017 (UTC)
Не втримався, щодо наведених Вами джерел у кнайпі, мусів ще тут написати - видайте схованку де Ви такі джерела знаходите, будь ласка!?!?!?!!? :-) Всевидяче Око (обговорення) 21:54, 28 грудня 2017 (UTC)
Ви вперше в кнайпі написали, там й відповів. ) --АВШ (обговорення) 21:57, 28 грудня 2017 (UTC)
Вдячний. А можна і мені їх почитати? Ато-ж колись давно у бібл.Стефаника був, там подібні є джерела, але потрібен час і певні організаційні питання щоб потрапити до них. З повагою Всевидяче Око (обговорення) 22:00, 28 грудня 2017 (UTC)
Звичайно, напишіть мені на ел. пошту через Вікі, я прикріплю. --АВШ (обговорення) 22:03, 28 грудня 2017 (UTC)
Уже пишу. Всевидяче Око (обговорення) 22:25, 28 грудня 2017 (UTC)

Вітаю!

Вітаю з Новим роком і різдвяними святами! Щастя і радості Вам і вашій родині, успіхів у роботі, витримки у році медичної реформи! --Yukh68 (обговорення) 19:01, 31 грудня 2017 (UTC)

Дякую! Вас зі святами, найкраще для Вашої родини! Щоб були виключно гаразди і все-все-все! --АВШ (обговорення) 19:47, 31 грудня 2017 (UTC)
Приєднуюсь до всіх хороших і дієвих побажань!) Всевидяче Око (обговорення) 19:23, 1 січня 2018 (UTC)
І Вам найкращі побажання! Зичу успіхів! --АВШ (обговорення) 19:26, 1 січня 2018 (UTC)

Блювотиння

Доброго моменту доби!

Дякую, що ДОпоправили! Зверніть увагу блювотиння з кров'ю та криваве блювання, аналогія Кривава бійня та Каша з молоком(мовлинневі конструкції). З повагою Всевидяче Око (обговорення) 10:02, 3 січня 2018 (UTC)

Доброго дня! Мовні медичні конструкції — блювання це акт, блювота, блювотиння та наукове "Блювотні маси" — те, що виходить. На відміну від москалів — у них «рвота» - це все в житті, хоча, правда, є «рвотные массы». Тому підлягають бактеріологічному дослідженню "блювота", "блювотиння" або "блювотні маси". Виходить з людини "блювотиння з кров'ю", можна "блювота з кров'ю", найбільш по-науковому "блювотні маси з кров'ю", але не є вірним все-таки "блювання з кров'ю". І загальномовні традиції, написання в ЗМІ тут ні до чого. Все-таки професійні термінування мають бути попереду. І загальномовна конструкція "хворобу викликають бактерії" немає права на існування в поважній медичній літературі, тому що "хворобу спричинює збудник". Складається враження, але неправильним є "враження судин" - "судини уражені", тому що "є їхне ураження". "Мозкові оболони", а усі інші "серозні, білкові, слизові тощо оболонки". І так далі. Дякую Вам за активну позицію. Але на моїй СО складається враження, що ми з Вами тільки особливі пікантні речі обговорюємо. Це ж не так. Як Вам надіслані матеріали, може щось змінимо на медичних сторінках у відповідності до них? ) --АВШ (обговорення) 15:36, 3 січня 2018 (UTC)
Вітаю. Матеріали порівнюю з правописом - сумно, але що ж ...добре що збереглись такі джерела. Справді вдячний!

Щодо Блювотиння-блювання, власне тут іншого не має: об'єкт-процес. Просто, мені видається, що у Менінгококовій інфекції було щось на кшталт "блювотиння криваве" - тому написав (можливо й помиляюсь, це "по памяті"). Але це в даній ситуації не принципово.) З повагою і гарним святковим настроєм Всевидяче Око (обговорення) 17:01, 3 січня 2018 (UTC)

Дякую! І Вас зі святами! --АВШ (обговорення) 17:11, 3 січня 2018 (UTC)

З Новим роком і Різдвом Христовим!

Прийміть вітання з Новим роком та Різдвяними святами! Вітаю з роком нових надій, нових можливостей та нових звершень. Прийміть щиру вдячність за вашу працю на цьому проекті і внесок до нашої Вікіпедії, він не залишиться непоміченим громадою. Вдачі у нових великих справах розвою нашої енциклопедії та досягнення усіх запланованих бажаних цілей на цьому шляху. Вірних помічників Вам у цій справі. Веселих свят!--Dim Grits 21:29, 3 січня 2018 (UTC)
Дякую! Вам зичу звитяг і гараздів! --АВШ (обговорення) 21:33, 3 січня 2018 (UTC)

Прохання

Перепрошую, я маю прохання. Воно трохи нахабнувате, адже в цьому проекті всі волонтери і щось просити у когось не дуже гарно, але, чесно кажучи, якщо не ви, то ніхто. Це стосується шаблону нейтральності в статті суперечки щодо вакцинації. Зараз в Україні поширилася істерика з приводу вакцин, на цю сторінку заходить більше людей, і було б гарно, щоб шаблону про нейтральність там не було, бо він може ввести читачів в оману щодо загальної корисності вакцинації. Я детальніше описала це в Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Медицина#Шаблон про нейтральність на сторінці суперечки щодо вакцинації. Але питання не вирішено, а було б дуже гарно його вирішити. Тому прийшла з цим проханням до вас.... --Helixitta (ut) 18:57, 15 січня 2018 (UTC)

Я розумію, але мені набридло боротися проти гомеопатів та тупих клікуш, які проти вакцинації. Заперечення необхідності вакцинації - це щось з глухого середньовіччя. Сторінка про суперечки вакцинації є, але я до неї не хочу мати ніякого відношення - це все одно, що боротися проти тих, хто каже, що земля пласка і стоїть на трьох китах (слонах, черепахах тощо), їх же не переконати нічим. На всіх мед. сторінках, присвячених хворобам, в тому числі й на сторінці кору, я чітко пишу про необхідність вакцинації, якщо вакцина для цієї хвороби існує. А все інше хай обговорюють у ЗМІ. З повагою, --АВШ (обговорення) 19:23, 15 січня 2018 (UTC)
Цілком вас розумію. Ну що ж, так і буде тоді. --Helixitta (ut) 19:33, 15 січня 2018 (UTC)
@Helixitta:, Змінив дещо на сторінці - цього досить - див. суперечки щодо вакцинації? --АВШ (обговорення) 20:37, 15 січня 2018 (UTC)

Аланінамінотрансфераза

Вітаю зі святами, що прийшли! Щодо боту, то він проїхався списком статей з Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Молекулярна біологія, у кінці дня я мав ці всі статті доробити, відновивши їх вміст. Це планова реконструкція, не ображайтеся на бота й власника, будь ласка. :-) --Brunei (обговорення) 19:30, 12 січня 2018 (UTC)

Вітаю. Взаємно! Я не образився, зрозумів сутність дій. Просто може обмежити бот за наявності вже існуючої сторінки? --АВШ (обговорення) 19:39, 12 січня 2018 (UTC)
Бот додає інформацію точково по запитах на тій сторінці обговорення. Просто вручну ті шаблони та джерела додавати марудно, а для бота це пару секунд. Проект слідкує за тим, щоб вміст статті був відновлений. Думаю, таких статей з ботозаміною є не більше кількох десятків. Потихеньку доробимо.--Brunei (обговорення) 09:44, 16 січня 2018 (UTC)
Зрозумів. Добре. --АВШ (обговорення) 18:49, 16 січня 2018 (UTC)

Про копівіо

Вітання! Ви з якогось дива скасували додавання до біографії Гоголя і ще кількох осіб, які взяті зі старших паперових носіїв. Наприклад, Ваше посилання на "копійово" з сайту http://www.ukrlitzno.com.ua/mikola-gogol-biografiya-skorocheno/ є некоректним, бо стаття, датована "От Корнєйко Наталія на Четверг, Январь 10, 2013", є повністю злямзеною статтею без згадки першоджерела з книжки біографій, яка побачила світ 1999 року ISBN:966-7217-54-Х – http://www.library.univ.kiev.ua/ukr/elcat/new/detail.php3?doc_id=41400. Не робіть диверсій, а якщо щось не так, то краще підкажіть ))) Те саме стосується й інших посилань на якісь сайти, про існування яких я взагалі не здогадувалася.— Це написала, але не підписала користувачка Zekvik (обговореннявнесок).

Відповідь на Обговорення користувача:Zekvik, де й був початок розмови. --АВШ (обговорення) 18:55, 29 січня 2018 (UTC)

Вітаю, шановний пане Андрію! Щось я трохи дров наламав, але це не з бажання щось вкрасти, а просто через незнання та невміння. Mea culpa! Постараюсь виправитись. З подякою і повагою Ю. Запорожський Juliza — Це написав, але не підписав користувач Juliza (обговореннявнесок) 21:45, 8 лютого 2018‎. --АВШ (обговорення) 22:09, 8 лютого 2018 (UTC)

@Juliza: Зрозумів. Просто перед тим, як щось вставити, переробляйте текст з джерела своїми словами, бажано не менше, ніж на 50%. Але ви на сторінці Кір ще частково вставили те, що вже було на цій сторінці, що створило небажані повтори. І слід підписувати свої повідомлення чотирма значками «~», що генерує інформацію про вас і ваше редагування, тому що інакше сторінку не можна зархівувати автоматично, що роблять багато користувачів на своїй сторінці обговорення. Прочитайте деякі правила ( зокрема ВП:АП, Вікіпедія:Підпис) і настанови Вікі. ) З повагою, --АВШ (обговорення) 22:09, 8 лютого 2018 (UTC)

Захворювання

Вітаю! Підкажіть будь ласка, чому захворювання Ви виправили на хвороба? З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:04, 10 лютого 2018 (UTC)

Вітаю! Ніякої крамоли немає, просто не люблю перенаправлення, особливо на початку сторінки. Тому й клітин виправив. Перенаправлення, як на мене, мають бути тільки для пошуку. Тому прагну ставити прямі посилання. З повагою, --АВШ (обговорення) 21:25, 10 лютого 2018 (UTC)
Зрозуміло. Думав є інші підстави (мовні чи наукові). Вдячний. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 21:35, 10 лютого 2018 (UTC)