Портал:Український кінематограф/Телесеріали та телевізійні художні фільми України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

День народження Буржуя — перший український гостросюжетний серіал, спільний проєкт телекомпанії «Студія 1+1» і російської продюсерської компанії «НТВ-Профіт». Робота над фільмом тривала понад два роки — з 5 січня 1998 року по січень 2000-го. Українська та російська прем'єра відбулася 21 лютого 2000 року на каналі «1+1», та 22 лютого 2000 року на каналі «НТВ». «День народження Буржуя» розповідає про молодого київського бізнесмена, колишнього вихованця дитячого будинку з прізвиськом Буржуй. Він не знає хто його батьки. Однак, одного дня у Буржуя з'являється надія знайти своїх рідних і дізнатися, коли ж він має святкувати свій день народження.

Головний герой фільму — Володимир Коваленко, все своє дитинство провів у дитбудинку. Його, підкидька, привезли туди ще немовлям. Саме тут він отримав прізвисько Буржуй. Пішовши у доросле життя, Буржуй став шановним і процвітаючим бізнесменом. Однак і досі Буржуй не знає хто його батьки.

Знаючи це, Аріна вмовляє його піти з нею на спіритичний сеанс. Під час нього на питання Буржуя «про найпотаємніше» дух дає таку відповідь: «Кошик. Немовля. Губанов. Кічиївка. Шукай». Пізніше, знайшовши в одному з психлікарень пацієнта — того самого Губанова, Буржуй чує від нього, що він — «останній із Горенки». Товстий розповідає Аміні про село Горенка, де він побував. Виявляється, що «останній» — це прізвище однієї з мешканок поселення. Весь цей час офіс, машину і будинок Буржуя прослуховує якийсь невідомий..::::::::::::::::читати далі