Стрибки у воду на літніх Олімпійських іграх 1956

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стрибки у воду
на XVI Олімпійських іграх
Місце проведенняМельбурнський центр спорту і розваг[en]
Дати30 листопада 1956 до
7 грудня 1956
Учасників60 з 16 країн
19521960

Змагання зі стрибків у воду на літніх Олімпійських іграх 1956 в Мельбурні тривали з 30 листопада до 7 грудня в Мельбурнському центрі спорту і розваг[en]. Розіграно 4 комплекти нагород (по 2 серед чоловіків і жінок). Змагалися 60 стрибунів і стрибунок у воду з 16-ти країн[1].

Медальний залік[ред. | ред. код]

Дисципліни названо згідно з позначеннями Міжнародного олімпійського комітету[2], але в офіційному звіті їх наведено, відповідно, як «стрибки у воду з трампліна» і «стрибки у воду з вишки»[3].

Чоловіки[ред. | ред. код]

Дисципліна Золото Срібло Бронза
Трамплін, 3 м
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Боб Клотворті (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Доналд Гарпер (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Хоакін Капілья (MEX)
Вишка, 10 м
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Хоакін Капілья (MEX) прапор, що використовується країною на Іграх Ґері Тобіан (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Річард Коннор (USA)

Жінки[ред. | ред. код]

Дисципліна Золото Срібло Бронза
Трамплін, 3 м
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Пет Маккормік (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Джинні Станьо (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Ірен Макдоналд (CAN)
Вишка, 10 м
докладніше
прапор, що використовується країною на Іграх Пет Маккормік (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Джуно Стовер-Ірвін (USA) прапор, що використовується країною на Іграх Пола Джин Маєрс-Поуп (USA)

Таблиця медалей[ред. | ред. код]

МісцеКраїнаЗолотоСріблоБронзаЗагалом
1США США (USA)3429
2Мексика Мексика (MEX)1012
3Канада Канада (CAN)0011
Загалом (3 збірні)44412

Країни-учасниці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Стрибки у воду на літніх Олімпійських іграх 1956. OlyMADMen. Процитовано 16 травня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. IOC medals database
  3. The Organising Committee of the XVI Olympiad Melbourne 1956, pp. 591, 594.

Примітки[ред. | ред. код]