Assassin’s Creed Rebellion

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Assassin’s Creed Rebellion
Розробник Канада Behaviour Interactive
Видавець Франція Ubisoft
Дистриб'ютор Google Play і App Store
Жанр(и) Покрокова стратегія, пригодницький бойовик
Платформа  Android
 iOS
Дата випуску 21 листопада 2018
Режим гри Багатокористувацька гра
Assassin's Creed
Офіційний сайт

Assassin's Creed Rebellion (укр. Кредо Асасина: Повстання) — відеогра у жанрі покрокової стратегії, розроблена Behaviour Interactive і видана Ubisoft. Події гри відбуваються під час Реконкісти в Іспанії. Братство Асасинів під проводом Агілара де Нерха борються з інквізицією. У грі представлені відомі асасини, такі як Еціо Аудіторе, його сестра Клаудія, Шао Цзюнь і Нікколо Макіавеллі, а також понад 50 нових персонажів, створених спеціально для Rebellion[1][2][3].

Ігролад[ред. | ред. код]

У грі є штаб-квартира Братства, де можна навчати асасинів і створювати нові предмети та спорядження. У міру того, як гравець підвищує рівень свого братства, стають доступними додаткові кімнати та інший контент, що відкриває нові можливості для поліпшення.

Гравець також може відправляти команди з трьох асасинів на різні місії. Різні навички та комбінації персонажів краще підходять для одних місій, ніж для інших. Крім того, тип виконаних місій вплине на розвиток асасинів: стандартні місії є ключовими для збору ресурсів для поліпшення асасинів гравця, тоді як місії з видобутку приноситимуть матеріали для виготовлення. Нових асасинів можна розблоковувати, збираючи фрагменти їхньої ДНК у сюжетних місіях або місіях «Спадщина».

Сюжет[ред. | ред. код]

Приєднуйтесь до Еціо, Агілара, Шао Цзюнь і багатьох інших асасинів одночасно. За допомогою нової версії Анімуса переживіть події Реконкісти та об'єднайтеся проти тамплієрів і гноблення, що вирує в Іспанії. Відкрийте для себе заново легенди Братства Асасинів, як ніколи раніше. Об'єднайтеся з більш ніж 40 персонажами, включаючи легендарних, а також ексклюзивних нових персонажів. Побувайте в різних епохах, від Стародавнього Єгипту до Французької Революції.

Розробка[ред. | ред. код]

Перше офіційне підтвердження розробки гри з'явилося 27 червня 2017 року, коли на новоствореній сторінці Assassin's Creed: Rebellion у Facebook було випущено тизер гри з YouTube. Невдовзі після цього було випущено офіційний ключовий арт. Жодної нової інформації щодо гри не з'являлося до 30 серпня 2017 року, коли на сторінці у Facebook було оголошено, що гра запущена в Новій Зеландії.

11 жовтня 2018 року було оголошено, що відкрите бета-тестування знаходиться на завершальній стадії і що гравці можуть попередньо зареєструватися на повноцінний запуск гри 21 листопада 2018 року та отримати ексклюзивні нагороди. З 21 по 30 листопада включно кожен гравець, який попередньо зареєструвався у ранньому доступі, міг отримати винагороду, яка залежала від загальної кількості зареєстрованих користувачів.

До 7 листопада 2018 року необхідні два мільйони користувачів зареєструвалися для розблокування найвищого рівня нагород, а до 16 листопада всі нагороди були розблоковані. Гравців, які вже завантажили гру, уникнувши таким чином необхідності попередньої реєстрації, розробники запевнили, що для отримання нагород їм потрібно буде лише пограти в гру в будь-який час між вищезгаданими датами.

Саме в цей час з'явилася підписка Animus Premium Access. За щомісячну плату в розмірі 9 доларів США або еквівалент у регіональній валюті гравці могли прискорити свій ігровий прогрес, отримуючи на 20 % більше щоденних нагород за вхід у гру та щоденні завдання, на 20 % швидшу регенерацію жетонів невдач і на 20 % швидші таймери у всіх кімнатах штабу. В рамках акції, присвяченої нещодавньому виходу Assassin's Creed Odyssey, Алексіос і Кассандра були додані до списку Героїв.

Сприйняття[ред. | ред. код]

Assassin's Creed Rebellion отримала змішані відгуки, згідно з агрегатором рецензій Metacritic[4].

Лукі Дель з Eurogamer зазначив, що в грі «приємна» графіка і звук[5]. Сайт Jeuxvideo.com назвав гру «захопливою»[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Assassin’s Creed Rebellion Launches November 21 on Mobile. news.ubisoft.com (en-us) . Процитовано 11 грудня 2023.
  2. ‘Assassin’s Creed Rebellion’ Launching November 21st, Pre-Registration Now Live – TouchArcade (амер.). 11 жовтня 2018. Процитовано 11 грудня 2023.
  3. Assassin’s Creed Rebellion Now Available on Mobile. news.ubisoft.com (en-us) . Процитовано 11 грудня 2023.
  4. Assassin's Creed Rebellion. www.metacritic.com (англ.). Процитовано 11 грудня 2023.
  5. Assassin's Creed Rebellion - recensione. Eurogamer.it (італ.). 30 листопада 2018. Процитовано 11 грудня 2023.
  6. Test du jeu Assassin's Creed Rebellion. Jeuxvideo.com (фр.). 28 листопада 2018. Процитовано 11 грудня 2023.