Cricotus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cricotus

Біологічна класифікація
Царство: Animalia
Тип: Chordata
Надряд: Reptiliomorpha
Ряд: Anthracosauria
Родина: Archeriidae
Рід: Cricotus
Посилання
Вікісховище: Cricotus
Fossilworks: 37197
Скелет Cricotus crassidens (зразок AMNH 4550)

Cricotus — вимерлий рід Embolomeri. Він був споруджений Коупом у 1875 році[1] на основі фрагментарних, нечітко пов'язаних останків, включаючи хвостові хребці, на основі яких була встановлена назва (фактично, на основі єдиного міжцентру), а також кілька інших посткраніальних кісток. У подальшій літературі він мало використовувався, на відміну від Archeria, який, здається, є молодшим синонімом Cricotus. Однак, враховуючи, що типовий вид Cricotus (C. heteroclitus) є nomen dubium, назва Cricotus недоступна. Ось чому Холмс[2] запропонував використовувати назву Archeria для цього таксону, хоча він не надав жодних доказів того, що він офіційно звернувся до Міжнародної комісії з зоологічної номенклатури для цього (і, ймовірно, не зробив цього).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cope ED. 1875. On fossil remains of reptilia and fishes from Illinois. Proceedings of the Academy of Natural Sciences of Philadelphia 27: 404-408.
  2. Holmes R. 1989. The skull and axial skeleton of the Lower Permian anthracosauroid amphibian Archeria crassidisca Cope. Palaeontographica Abt. A Palaeozoologie – Stratigraphie 207: 161-206.