Fredszalaya

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Fredszalaya
Період існування: пізній олігоцен 25 млн р. т.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Sparassodonta
Родина: Borhyaenidae
Рід: Fredszalaya
Shockey & Anaya, 2008
Типовий вид
Fredszalaya hunteri
Shockey & Anaya, 2008

Fredszalaya — вимерлий рід всеїдних ссавців, що належить до ряду Sparassodonta. Він жив під час пізнього олігоцену, і його скам'янілі останки були виявлені в Південній Америці.

Опис[ред. | ред. код]

Це була відносно невелика тварина порівняно з деякими своїми родичами, такими як Borhyaena. Його скам'янілості показують тварину розміром із сучасного шакала з великими корінними нередукованими зубами. Форма його п'ят вказує на те, що Fredszalaya вмів лазити по деревах, на відміну від Borhyaena. Його морда була досить короткою, а зуби досить міцними.

Класифікація[ред. | ред. код]

Fredszalaya описана у 2008 році на основі скам'янілостей, знайдених у формації Десеадо в Болівії. Дослідження опису вказує на те, що рід був досить тісно пов'язаний з Borhyaena, головним чином на основі форми алісфеноїду. Однак досі неясно, чи мав Fredszalaya морфологію, подібну до Borhyaena. Fredszalaya був частиною Borhyaenidae, клади південноамериканських хижих спарассодонтів, можливо, близьких до «справжніх» сумчастих.

Палеобіологія[ред. | ред. код]

Фредсалая, здається, була твариною, пристосованою до лазіння не менше, ніж для життя на землі, а зуби вказують на те, що тварина була всеїдною.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • B. J. Shockey and F. Anaya. 2008. Postcranial osteology of mammals from Salla, Bolivia (Late Oligocene): form, function, and phylogenetic implications. Mammalian evolutionary morphology: a tribute to Frederick S. Szalay 135–157