Sarcobatus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Sarcobataceae)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Sarcobatus
S. baileyi
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Покритонасінні (Angiosperms)
Клада: Евдикоти (Eudicots)
Порядок: Гвоздикоцвіті (Caryophyllales)
Родина: Sarcobataceae
Behnke
Рід: Sarcobatus
Nees
Види
Синоніми[1]
  • Fremontia Torr.
Вікісховище: Sarcobatus

Sarcobatus — північноамериканський рід двох видів квіткових рослин, які раніше вважалися одним видом. Традиційно Sarcobatus розглядався належним до Chenopodiaceae, але система APG III 2009 року визнає його єдиним родом родини Sarcobataceae.

Опис[ред. | ред. код]

Рослини Sarcobatus — це листопадні кущі[1], що ростуть до 0,5–3 метрів заввишки з колючими гілками та зеленим соковитим листям[2], довжиною 10–40 мм і шириною 1–2 мм. Листя зелене, на відміну від сіро-зеленого кольору у більшості інших чагарників в його ареалі. Квітки одностатеві, чоловічі та жіночі квітки на одній рослині[1] і з’являються з червня по серпень. Вид розмножується насінням і паростками. S. vermiculatus був описаний із зразків, зібраних у 1806 році експедицією Льюїса та Кларка, яка досліджувала Північну Америку на захід[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Matthew H. Hils, John W. Thieret & James D. Morefield. Sarcobatus. У Stanley L. Welsh; Clifford W. Crompton; Steven E. Clemants (ред.). Flora of North America, volume 4, Chenopodiaceae.
  2. Taylor, Ronald J. (1994(1992)). Sagebrush Country: A Wildflower Sanctuary (англ.) (вид. rev.). Missoula, MT: Mountain Press Pub. Co. с. 66. ISBN 0-87842-280-3. OCLC 25708726.
  3. Lewis and Clark as naturalists. Smithsonian National Museum of Natural History. Архів оригіналу за 29 квітня 2014. Процитовано 25 грудня 2022.