The Lords of the Fallen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Lords of the Fallen
Розробник Іспанія Румунія Hexworks
Видавець Польща CI Games
Німеччина Deck13 Interactive
Дистриб'ютор  Steam
 Epic Games Store
Жанр(и) рольова гра, Souls-like, темне фентезі, бойовик
Платформа  Microsoft Windows
 PlayStation 5
Xbox Series X
Xbox Series S
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата анонсу 18 грудня 2014
Дата випуску 13 жовтня 2023
Режим гри  однокористувацький
 багатокористувацький
Локалізатор Польща CI Games
Мова англійська, українська, французька, італійська, німецька, іспанська, польська, китайська, японська, корейська, португальська
Українська так
Технічні деталі
Рушій Unreal Engine 5[1]
Носій Blu-ray Disc і цифрова дистрибуція
The Lords of the Fallen
Попередня гра The Lords of the Fallen (2014)
Офіційний сайт
CMNS: The Lords of the Fallen у Вікісховищі

The Lords of the Fallen (укр. Володарі полеглих) — польська рольова відеогра у жанрі soulslike, розроблена студією Hexworks та випущена 13 жовтня 2023 року видавцями CI Games і Deck13 Interactive.

Ця гра є сиквелом до попередньої гри CI Games з тією ж назвою The Lords of the Fallen (2014)[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Століття жорсткої тиранії бога Адира закінчились перемогою над кривавим тираном. На жаль, епохи потому, починається процес відродження Адира. Головному гравцеві, у постаті одного з Темних Хрестоносців, випала доля подорожувати поміж світом живих та світом мертвих, перемагаючи могутніх істот, щоб врешті здолати зло.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Розробники The Lords of the Fallen обіцяють світ у 5 разів більше за попередню гру серії, сотні видів різної зброї, широкі можливості налаштування свого персонажа, дев'ять класів і тактичну систему бою[3].

Виробництво[ред. | ред. код]

The Lords of the Fallen була анонсована 18 грудня 2014 року та спочатку планувалася до виходу у 2017 році. У 2018 році польська компанія CI Games уклала партнерство із незалежною Defiant Studios. У квітні 2020 року вони оголосили про заміну Defiant Studious на Hexworks, новостворену дочірню компанію CI Games, розташовану в Барселоні та Бухаресті, першим проєктом якої стане ця відеогра. Під назвою The Lords of the Fallen була анонсована на Gamescom 2022 та запланована до випуску для Microsoft Windows, PlayStation 5 та Xbox Series X/S у 2023 році[4].

Українська локалізація[ред. | ред. код]

Наприкінці літа 2022 року стало відомо, що гра The Lords of the Fallen буде доступна українською мовою. Однак 22 березня було видно, що сторінка гри в Steam більше не містила згадки про українську мову. Українські гравці звернулися до розробників з проханням повернути українську мову в гру і їх прохання було виконано, оскільки українська мова знову з'явилася на сторінці гри в Steam[5][6].

Сприйняття[ред. | ред. код]

На агрегаторі Metacritic гра зібрала середню оцінку 76 балів зі 100 у версії для Windows і 73 зі 100 у версії для PlayStation 5[7].

Трейвіс Нортрап у IGN оцінив гру як новаторську: «Lords of the Fallen — чудова гра-soulslike, і її приголомшлива нова ідея перемикатися між двома версіями світу, щоб розв'язувати головоломки та вбивати ворогів, — чудовий поворот, щоб виділити її серед інших. Ця концепція, на жаль, утруднена численними, надзвичайно дратівливими технічними проблемами та слабкими битвами з босами, але чудові досліджувані області та фантастична архітектура з лишком компенсують ці недоліки»[8].

На думку Гарві Рендалла на сайті PC Gamer, Lords of the Fallen може серйозно конкурувати з іграми від FromSoftware. Побудова світу, візуальні ефекти, дизайн босів чудові, але також Lords of the Fallen, буває, перетворюється на «примхливий лабіринт, який вас ненавидить», а битви з босами надто легкі[9].

Ед Найтінґейл у Eurogamer описав цю гру як надто вторинну. Lords of the Fallen — це цілком прийнятний soulslike, у який часто весело грати, отримуючи задоволення від подолання труднощів. Але все хороше, що є в цій грі, скопійоване з ігор від FromSoftware, без спроб винайти щось власне. Lords of the Fallen краща за Lies of P, і розробники наближаються до того захвату, який викликають ігри серії Souls, але «Навіщо погоджуватися на копію, коли можна випробувати оригінал?»[10].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://gamingbolt.com/the-lords-of-the-fallen-is-developed-on-unreal-engine-5-five-times-larger-world-than-predecessor
  2. Данилов, Олег (25 серпня 2022). The Lords of the Fallen – сиквел майже однойменної action/RPG 2014 року. Mezha. Процитовано 6 вересня 2022.
  3. Нужнов, Владислав (30 серпня 2022). Міфічні світи, різна зброя та глибока історія: з'явилося більше подробиць та концепт артів Lords of the Fallen. Gagadget. Процитовано 6 вересня 2022.
  4. Romano, Sal (23 серпня 2022). The Lords of the Fallen launches in 2023 for PS5, Xbox Series, and PC. Gematsu (англ.). Процитовано 6 вересня 2022.
  5. Таран, Сергій (29 березня 2023). В Lords Of The Fallen повернули українську локалізацію. Players. Процитовано 30 березня 2023.
  6. Ївженко, Данило (30 березня 2023). Lords of the Fallen — перша ААА гра, в якій буде українська, і не буде російської локалізації. AIN. Процитовано 30 березня 2023.
  7. Lords of the Fallen. www.metacritic.com (англ.). Процитовано 15 жовтня 2023.
  8. Northup, Travis (12 жовтня 2023). Lords of the Fallen Review. IGN (англ.). Процитовано 15 жовтня 2023.
  9. published, Harvey Randall (12 жовтня 2023). Lords of the Fallen (2023) review. pcgamer (англ.). Процитовано 15 жовтня 2023.
  10. Lords of the Fallen (2023) review - a Dark Souls tribute lacking its own identity. Eurogamer.net (англ.). 12 жовтня 2023. Процитовано 15 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]