Thor: Son of Asgard (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Thor: Son of Asgard
Розробник Disney Mobile Games Studios[1][2]
Видавець Marvel Entertainment
Дистриб'ютор App Store
Жанр(и) Beat 'em up
Платформа  iOS
Дата випуску 10 травня 2011
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська
Українська відсутня
Творці
Сценарист(и) Браян Ґлесс[3]

Thor: Son of Asgard (укр. Тор: Син Асґарду) — відеогра в жанрі beat 'em up, що була розроблена празькою студією Disney Mobile для iOS та заснована на коміксах видавництва Marvel Comics[4].

В основу сюжету покладено комікс-версію про Тора. Кадри зроблені з анімації, стилізованої під комікс. З іншого боку, сам персонаж заснований на його кіноверсії, його образі та костюмі[5].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець управляє персонажем Тором. У грі реалізований простий ігровий процес в стилі beat 'em up. Гравець бореться з ордами ворогів. Його зброя — молот, яким він може бити ворогів або блокувати їхні атаки. Він також може використовувати деякі комбо, включаючи одне, що вражає всіх ворогів поблизу блискавками[6][7].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія гри розгортається в альтернативному вимірі, де Тор розбирається з наслідками дій Локі за його відсутності. Гра слідує за Тором, який намагається з'ясувати, чому його сестра Сіл зрадила Асґард і приєдналася до його ворогів. Його завдання приводять його до різних світів, включаючи, наприклад, Йотунгейм та Альфгейм. Йому доводиться стикатися з ворогами, серед яких темні ельфи, тролі, крижані велетні та змій Мідґарду.

Огляди[ред. | ред. код]

Гра отримала змішані та негативні відгуки. Її хвалили за графіку, але критикували за ігровий процес. Також її хвалили за вокальну роботу та подальший погляд на всесвіт Тора[8].

Більшість рецензій критикували гру за те, що вона повторюється. Це заперечення пов'язане з відсутністю оновлень, на що звернули увагу деякі рецензенти. Керування також критикували за те, що воно розчаровує, а бойову систему — за недостатню глибину, яка зводиться лише до натискання кнопок. Анімація також була розкритикована деякими критиками як погана[5][9].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Disney Mobile, Prague Studio. Devlopedinczech (англ.). Процитовано 24 липня 2014.
  2. Nikola Bornová. LinkedIn (англ.). Архів оригіналу за 22 лютого 2014. Процитовано 24 липня 2014.
  3. Goellner, Caleb. New ‘Thor: Son of Asgard’ Game Thunders onto iOS Devices. Comics Alliance (англ.). Архів оригіналу за 20 липня 2014. Процитовано 25 серпня 2014.
  4. Thor: Son of Asgard. Giant Bomb (англ.). Процитовано 24 липня 2014.
  5. а б Rana, Shayne. Thor: Son of Asgard Review. Tech2 (англ.). Архів оригіналу за 25 березня 2016. Процитовано 25 серпня 2014.
  6. Reed, Chris. Thor: Son of Asgard Review. Slide to Play (англ.). Процитовано 24 липня 2014.
  7. Nesvadba, Andrew. THOR: Son of Asgard Review. AppSpy (англ.). Процитовано 25 липня 2014.
  8. Thor: Son of Asgard. Metacritic. Процитовано 24 липня 2014.
  9. Sheridan, Trevor. Thor: Son of Asgard. Apple N Apps (англ.). Процитовано 25 серпня 2014.