Гасовий інфрачервоний обігрівач

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гасовий (керосиновий) інфрачервоний обігрівач  - це побутовий обігрівач що працює по принципу інфрачервоного випромінювання, паливом виступає гас (керосин). Як правило застосовується для обігріву заміських будинків, чи запасного опалення. Також часто застосовується для обігріву туристів у подорожах, бо інфрачервоне випромінювання це джерело безпосереднього опалення що здатне обігрівати навіть туристів на відкритому повітрі. Деякі гасові обігрівачі включають функцію печі для приготування їжі[1].

Гас із паливного бака надходить до ґноту, де горить і тим самим нагріває металеву сітку-випромінювач. Пристрій, що змінює довжину ґніту, регулює потужність горіння. Інфрачервоний обігрівач обладнаний захисними ґратами, щоб не було небезпеки опіку. Як правило для переміщення обігрівачі обладнюються ручками або спеціальними пазами [2].

Гасові обігрівачі відрізняються досить високою тепловою потужністю при дуже компактних розмірах, вони абсолютно автономні і не потребують електроенергії — тому вони особливо зручні для застосування в заміських будинках і дачах.

Важливим є той факт що використання гасових обігрівачів є дешевшим, ніж використання традиційних електрообігрівачів, особливо це доречно в зв'язку з тарифами на електрику, що збільшуються. Продуктів згоряння при роботі гасового обігрівача мінімум, тому що інфрачервоне випромінювання відбувається внаслідок горіння не самого гасу, а його пари, що набагато зменшує частку шкідливих речовин, що випаровується в повітря[3].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Гасовий обігрівач. Архів оригіналу за 31 грудня 2021. Процитовано 31 грудня 2021.
  2. Вибираємо правильний гасовий обігрівач. Архів оригіналу за 31 грудня 2021. Процитовано 31 грудня 2021.
  3. Керосинові обігрівачі — мобільно і зручно. Архів оригіналу за 31 грудня 2021. Процитовано 31 грудня 2021.