Одяг з підігрівом

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Одяг з підігрівом — одяг що має в своїй конструкції утеплювальні елементи що виділяють тепло яке направлене на зігрівання людей що його використовують[1]. Джерелом тепла в одязі з підігрівом можуть виступати електричні нагрівальні елементи які комплектуються акумулятором, або ж хімічні нагрівальні елементи які віддають тепло в результаті хімічних (екзотермічних) реакцій. Також існує одяг з турмаліновими нагрівальними елементами які виділяють інфрачервоне випромінювання що віддають тепло людині яка користується таким одягом. Одяг з підігрівом призначається для зігрівання людей які довгий знаходяться на відкритому повітрі або в приміщеннях які не обігріваються. Використання одягу з обігрівом замість обігріву приміщень є енергозберігаючою технологією. В сучасних умовах здорожчання та дефіциту енергоресурсів, опалення складських, ангарних, амбарних та гаражних приміщень є проблематичною задачею, тому вирішенням цієї проблеми є персональний обігрів людей які працюють в таких умовах.

Види одягу з підігрівом[ред. | ред. код]

Одяг з електропідігрівом[ред. | ред. код]

Це одяг що містить електричні нагрівальні елементи що виділяють теплову енергію. До одягу з електрообігрівом відносяться: куртки, желети, кофти, штани, панчохи, устілки, спідня білизна. Потужність такого одягу за звичай складає 10-30 ват. Що надзвичайно енергоекономічно в порівнянні з необхідністю витрачання кіловат енергії для обігріву приміщень.білизно [2].

Одяг з екзотермічним підігрівом[ред. | ред. код]

Це одяг що обігрівається за рахунок хімічної реакції по виділенню тепла. Як правило такий одяг представлений досить популярними в Світі "сольовими устілками", інші види такого одягу є рідкістю [3].

Одяг з турмаліном[ред. | ред. код]

Це одяг що містить турмалінові елементи які здійснюють обігрів людей за допомогою інфрачервоного випромінювання яке виділяє турмалін. Такий одяг на практиці представлений: панчохами, наколінниками, поясами, пов'язками, устілками, спідньою білизною.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]