Смоляков Володимир Петрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Смоляков Володимир Петрович
Народився 12 серпня 1950(1950-08-12) (73 роки)
Кременчук
Країна  УРСРУкраїна Україна
Відомий завдяки: Розвиток національної культури і мистецтва, духовний розвиток Кременчука
Нагороди
Заслужений працівник культури України
Заслужений працівник культури України
, Почесний громадянин Кременчука

Володимир Петрович Смоляков (12.08.1950 р.) - голова Кременчуцького відділення національної Всеукраїнської музичної спілки, «Заслужений працівник культури України», почесний громадянин Кременчука.

Життєпис[ред. | ред. код]

Володимир Петрович Смоляков народився 12 серпня 1950 року в місті Кременчуці.

В 1968 році, закінчивши середню школу № 7, вступив до Олександрійського училища культури на відділ народних інструментів по спеціалізації «керівник самодіяльного оркестру».

В 1971 році з відзнакою закінчив училище і вступив до Київського державного інституту культури на кафедру народних інструментів по спеціальності «диригент оркестру народних інструментів». В цей же час працював в «Укрконцерті» в складі інструментального ансамблю «Дніпрові зорі».  

В 1975 році закінчив Київський державний інститут культури по спеціальності «керівник оркестру народних інструментів, диригент». Повернувся до Кременчука і з того часу працював художнім керівником ансамблю пісні і танцю «Славутич» Кременчуцького міського палацу культури. В 1991 році його призначили головним диригентом народного самодіяльного ансамблю «Славутич» (зараз Комунальний заклад культури «Культурно-освітній мистецький заклад «Славутич»).   

З 1996 року –  головний диригент міського духового оркестру. З 2000 року призначений директором дитячої музичної школи № 3 ім. М.М. Колачевського, голова Кременчуцького відділення національної Всеукраїнської музичної спілки.  

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 1997 р. за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва  було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України».
  • 2010 р. рішенням Кременчуцької міської ради  нагороджений Почесним знаком «За заслуги перед містом». 
  • за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у відродження національної культури, духовний розвиток Кременчука, багаторічну плідну працю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кременчука»[1][2]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Рішення VIIІ (8) сесії Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області VIII скликання 28.09.2021 року
  2. Почесні громадяни. Архів оригіналу за 29 червня 2022. Процитовано 17 вересня 2023.

Література[ред. | ред. код]

1.  Архів КрКМ. – Ф.1. – ОП.1. – спр.  № 469. – С. 1, 4