Єфімов Анатолій Вадимович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анатолій Єфімов
Загальна інформація
Місце проживання Миколаїв
Народження 7 березня 1957(1957-03-07) (67 років)
Миколаїв
Спорт
Країна Україна Україна
Вид спорту Автомодельний спорт
Дисципліна Радіокеровані автомоделі
Спортивне звання
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу
Тренери Кліменко Анатолій Павлович
Участь і здобутки
CMNS: Єфімов Анатолій Вадимович у Вікісховищі

Анатолій Вадимович Єфімов — (нар. 7 березня 1957, Миколаїв) — український автомоделіст, Майстер спорту України міжнародного класу, тренер з автомодельного спорту.

Життєпис[ред. | ред. код]

З початку 1970-х років почав займатися автомоделізмом на Миколаївській обласній станції юних техніків в групі відомого автомоделіста -рекордсмена (кордові автомоделі) Анатолія Кліменко. На початку 1980-х років, вже виступав у складі спортивної збірної команди України на змаганнях Чемпіонату СРСР в класі радіокерованих автомоделей копій.

Починаючи з 1985 року, одним із перших радянських моделістів впроваджував новий, технічно складний клас групових гонок радіокерованих автомоделей. Згодом був неодноразовим призером і переможцем Чемпіонатів і Кубків СРСР і низки матчів найсильніших, став майстром спорту СРСР. На Чемпіонаті СРСР 1990 року в м. Тамбов став останнім Чемпіоном СРСР.

З початку 1990-х років, очолювана ним збірна команда Миколаївської області протягом семи років була постійним чемпіоном України. Серед перших успішно представляв Україну на міжнародних змаганнях у Польщі, Чехії, Словаччини в складі команди незалежної України.[1]

Виховав багато учнів, серед них є Майстри спорту України та міжнародного класу, призери чемпіонатів України. Станом на 2017 рік А. В. Єфімов активний діяч автомодельного спорту в Україні, організатор і учасник змагань, мешкає і працює в м. Миколаєві.

За освітою інженер, закінчив Миколаївський кораблебудівний інститут одружений, має доньку.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Журнал «Моделіст» № 1, 2009, «Портрет моделиста»

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Українські спортсмени