Іванчук Мирослав Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мирослав Васильович Іванчук
Іванчук Мирослав Васильович
Іванчук Мирослав Васильович
Іванчук Мирослав Васильович
Народився 14 березня 1951(1951-03-14) (73 роки)
с. Корнич Коломийський район Івано-Франківська область
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Національність українець
Alma mater Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого
Галузь Юриспруденція
Заклад Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького
Посада професор кафедри цивільного права
Вчене звання кандидат юридичних наук
Науковий ступінь доцент
Діти Віталій, Андрій
почесний академік Академії наук Вищої школи України

Ми́рослав Ва́сильович І́ванчук (нар. 14 березня 1951, с. Корнич Коломийський район Івано-Франківська область) — український учений-юрист, організатор юридичної освіти. Кандидат юридичних наук, доцент. Почесний Академік Академії наук Вищої школи України.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 14 березня 1951 року в с. Корнич на Івано-Франківщині.

У 1978 році закінчив з відзнакою судово-прокурорський факультет Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого. Ученою радою академії був рекомендований в аспірантуру на кафедру цивільного права. Науковим керівником був ректор Харківського юридичного інституту ім. Ф. Е. Дзержинського, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Академії наук Української РСР В. П. Маслов. У 1981 році закінчив навчання в аспірантурі, а в жовтні наступного року успішно захистив кандидатську дисертацію. У 1978—1994 роках аспірант, асистент, викладач, доцент кафедри цивільного права Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого. У 1994 році працював доцентом, брав активну участь у створенні кафедри цивільного права юридичного факультету Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та був її першим завідувачем. Упродовж 1997—1998 років обіймав посаду проректора з наукової роботи Приватного вищого навчального закладу «Івано-Франківський інститут права, економіки та будівництва». У 1998 році, на запрошення ректора Тернопільської академії народного господарства академіка О. А. Устенка, брав активну участь у створенні юридичного факультету. Заснував та очолював вісім років кафедру цивільного та трудового права, а також обіймав посади заступника директора та в. о. директора юридичного інституту.

У 2007—2008 роках — заступник начальника юридичного департаменту НАК «Украгролізинг» при Кабінеті Міністрів України. Нині перший заступник Голови комітету України по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратури та судах. За сумісництвом — професор кафедри цивільного права Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького.

З 2000 року Мирослав Васильович Іванчук бере активну участь у становленні та розвитку Українського козацтва, враховуючи його значне історичне значення та заслуги в утвердженні української державності й суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. У 2004 році йому присвоїли чергове офіцерське звання, а у 2008 році призначили заступником командуючого Всеукраїнського козацького війська.

Напрями наукової діяльності: житлове право, медичне право, проблеми цивільного права, актуальні проблеми боротьби з корупцією тощо.

Автор багатьох наукових та науково-методичних праць.

Джерела[ред. | ред. код]