Ігор Четуєв

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Четуєв
Основна інформація
Дата народження 29 січня 1980(1980-01-29) (44 роки)
Місце народження Севастополь, Українська РСР, СРСР
Професії піаніст
Інструменти фортепіано

Ігор Володимирович Четуєв (29 січня 1980(19800129), Севастополь) — український піаніст, професор Вищої школи музики і театру Ганновера.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 29 січня 1980 року в Севастополі. Навчався у севастопольській Дитячій музичній школі № 1 у педагогів Наталії Переферкович і Тетяни Кім. Під час навчання отримав дипломи міжнародних конкурсів юних піаністів у німецькому місті Еттлінген (1992), імені Петра Чайковського у Москві (1992), здобув I премію на Всеукраїнському конкурсі імені Сергія Рахманінова в Херсоні (1993). У 1994 році отримав Гран-прі і декілька спеціальних призів на Міжнародному конкурсі юних піаністів Володимира Крайнєва в Харкові. На запрошення Крайнєва з 1997 року продовжив навчання під його керівництвом у Вищій школі музики і театру в Ганновері, Німеччина.

У 1998 році отримав I премію і приз глядацьких симпатій на Міжнародному конкурсі піаністів-майстрів імені Артура Рубінштейна, Ізраїль. Після перемоги здійснив гастрольне турне містами Німеччини і Близького Сходу.

Загалом гастролював у більш ніж 40 країнах світу. Брав участь у міжнародних музичних фестивалях в Кальмарі (Франція), Гштадті (Швейцарія), Брауншвейзі (Німеччина) тощо. Як соліст виступав з Національним симфонічним оркестром України[1], Симфонічним оркестром Національної філармонії України, національними оркестрами Франції і Бельгії, філармонічними оркестрами Санкт-Петербурга, Гааги і Люксембурга, Ізраїльським філармонічним і Ізраїльським камерним оркестром, Державним камерним оркестром «Віртуози Москви» та багатьма іншими. Грає з Квартетом імені Шимановського[2], у камерних ансамблях з українськими скрипалями Валерієм Соколовим і Андрієм Бєловим, віолончелістом Ксавьє Філліпсом, гобоїстом Олексієм Огринчуком.

З 2008 року працював асистентом в класі Володимира Крайнєва, а з 2012 року є професором Вищої школи музики і театру в Ганновері.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 червня 2015. Процитовано 22 червня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 червня 2015. Процитовано 22 червня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)