Інститут біоколоїдної хімії імені Ф. Д. Овчаренка НАН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інститут біоколоїдної хімії НАН України ім. Ф. Д. Овчаренка (ІБКХ НАН України)
Основні дані
Засновано 1991
Приналежність НАН України
Контакт
Ключові особи Директор Ульберг Зоя Рудольфівна, з листопада 2016 р. - Віталій Анатолійович Прокопенко
Країна  Україна
Адреса 03142, Київ-142, вул. Вернадського, 42
Тип науково-дослідний інститут
Материнська
організація
НАН України
Вебсторінка www1.nas.gov.ua/en/Structure/dc/ibcc/Pages/default.aspx

Інститут біоколоїдної хімії НАН України (ІБКХ НАН України) ім. Ф. Д. Овчаренка — науково-дослідний інститут, розташований у Києві.[1]

Інститут створено 1991 року при активній підтримці президента Національної академії наук України Бориса Патона. У складі інституту 100 співробітників, із них 50 докторів і кандидатів наук.

Основним пріоритетом цієї установи є дослідження феномена Володимира Вернадського про вплив живої речовини на неорганічну природу в біосфері і розробку нових технологій видобутку благородних і рідкісних металів.

Інститут є головним в Україні з питань технологічного забезпечення золотовидобутку, здійснював (спільно з «Кривбаспроектом» і «Механобрчорметом») проектування першої в Україні золотодобувної фабрики в Закарпатті. Розробляє концепцію золотодобувної промисловості в Україні. Інститут відомий як розробник нового прогресивного методу біохімічного збагачення золотоносних матеріалів з низькою концентрацією корисного компонента.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інститут біоколоїдної хімії імені Ф. Д. Овчаренка НАН України. Архів оригіналу за 21 березня 2017. Процитовано 20 березня 2017.

Джерела[ред. | ред. код]