Міжнародна хокейна ліга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжнародна хокейна ліга
Вид спорту Хокей із шайбою
Засновано 1945
Кількість команд
Країна(и) Канада, США
Поточний чемпіон
Скасовано 2001

Міжнародна хокейна ліга (англ. International Hockey League, МХЛ) — невелика професійна хокейна ліга в США та Канаді, яка діяла з 1945 по 2001 рік. МХЛ служила альтернативною системою фарм-клубів Національної хокейної ліги (НХЛ) замість Американської хокейної ліги (АХЛ). Після 56 років діяльності фінансова нестабільність призвела до розпаду ліги. Шість із семи вцілілих команд об’єдналися в АХЛ у 2001 році.

Історія[ред. | ред. код]

МХЛ було створено 5 грудня 1945 року на тригодинній зустрічі в готелі «Norton Palmer» у Віндзорі, Онтаріо. Були присутні Джек Адамс (тренер Detroit Red Wings), Фред Губер (зв’язки з громадськістю Red Wings), Френк Галлахер (пізніше комісар ліги), Ллойд Поллок (віндзорський піонер хокею), Джеральд Макх’ю (віндзорський юрист), Лен Геберт, Лен Лорі та Білл Бекман. Ліга розпочала роботу в сезоні 1945–1946 рр. з чотирьох команд у Віндзорі та Детройті, та діяла як напівпрофесійна ліга[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. History of the International Hockey League. Kolumbus.fi. 2001. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 2 липня 2019. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]