Аеро НТ-54

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аеро НТ-54
Жанр пригодницький, фантастика
Режисер Микола Петров
Сценарист М. Суровцев
У головних
ролях
Катерина Корчагіна-Александровська
Володимир Воронов
Оператор Альберт Кюн
Художник Олексій Уткін
Кінокомпанія Севзапкіно
Тривалість 61 хв.
Мова німий (російські інтертитри)
Країна СРСР СРСР
Рік 1925
Дата виходу 18 серпня 1925
IMDb ID 0264336

«Аеро НТ-54» (рос. Аэро НТ-54) — радянський пригодницький фантастичний фільм 1925 року, поставлений режисером Миколою Петровим. Фільм не зберігся[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Роки громадянської війни в Росії. На одній з ділянок західного фронту зазнав аварії радянський літак. Перед смертю льотчик Пелузін встиг передати аероспостерігачеві Андрію таємницю свого винаходу. Помираючий просив завершити почату ним справу — побудувати авіаційний нафтомотор. Після довгих пошуків Андрію вдалося відшукати креслення, за якими одночасно з ним полював і колишній бортмеханік Пелузіна — Богдан. Андрій поступив до авіашколи. Тут з подвоєною енергією він продовжив роботу над винаходом. Через деякий час йому вдалося побудувати перший мотор системи Пелузіна. Не відмовився від своїх задумів і Богдан. Коли усі його спроби присвоїти чужий винахід закінчилися невдачею, він вирішив зірвати пробний політ Андрія. У повітрі нафтомотор відмовив. Мужньому й меткому Андрію насилу вдалося зробити посадку. Викритий у шкідництві Богдан був заарештований. Через рік ескадрилья НТ-54, забезпечена моторами Пелузіна, успішно брала участь в авіаційному параді.[1]

У ролях[ред. | ред. код]

Катерина Корчагіна-Александровська
• Володимир Воронов
Олександр Орлов

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Советские художественные фильмы. Аннотированный каталог. — М. : Искусство, 1961. — Т. 1. — С. 81-82. — 3000 прим.(рос.)

Посилання[ред. | ред. код]