Амарантова стрічка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Амарантова стрічка
пол. Amarantowa Wstążka
Країна Польща ПНР
Тип Медаль тимчасова нагорода
Вручається: польським солдатам і офіцерам
Статус не вручається
Нагородження
Параметри Стрічка, довжина 3 см ширина 1 см
Засновано: 17 лютого 1918 року
Нагороджені:
Черговість

Амарантова стрічка або стрічка амаранту Amarantowa Wstążka lub Amarantowa Wstążeczka Альтернативна (тимчасова)

Заснована наказом № 120 від 17 лютого 1918 р. командуючим Першим польським корпусом в Росії генерал-лейтинантом Йосипом Доубора-Мусницьким.

Нагороджувалися солдати та офіцери які проявили мужність та хоробрість у бойових операціях. Колір стрічки Амарант ширина 10 мм довжина 30 мм, Стрічку носили на лівій стороні грудей між першим та другим ґудзиком військової форми. При повторному героїчному вчинку до першого нагородження добавляли наступну стрічку і її слід було носити одну під іншою на відстані 5 мм.

27 лютого 1918 року в фортеці Бобруйськ в присутності німецької делегації на чолі з майором Вульфеніт відбулося перше нагородження солдатів, що взяли участь в боях з більшовиками. Список почесних осіб включав 565 офіцерів, унтер-офіцерів і рядових. Більшість нагороджених були нагороджені за хоробрість, проявлену в битві при Осиповичах 19 лютого 1918 року.

В цілому в першому польському корпусі за 4 місяці було видано близько 4000 амарантних стрічок, які пізніше, в 1921-1922 рр. були перетворені в Хрест Доблесті. Тримачі пурпурової стрічки отримували її автоматично.

Правило носіння стрічки