Асоціація вдосконалення медичного приладобудування (США)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Асоціація вдосконалення медичного приладобудування
Тип організація
Країна  США[1]
Вебсайт: aami.org

Асоціація щодо поліпшення медичного приладобудування (англ. Association for the Advancement of Medical Instrumentation, AAMI) — організація для просування розвитку, а також безпечного та ефективного використання медичної техніки, заснована в 1965 році Робертом Д. Голлом, і Робертом Дж. Алленом (Нідем, штат Массачусетс, США).

AAMI була створена з метою допомогти своїм клієнтам впроваджувати інноваційні медичні прилади в загальну медичну практику і встановлювати стандарти безпеки як в їх конструкції і використанні. Учасники AAMI в даний час включають осіб з медичної технології професійно-клінічної інженерії, біомедичних техніків обладнання, виробників, фахівців стерильної обробки, дослідників, фахівців з забезпечення якості та експертів з питань регулювання, а також інших фахівців технологічного менеджменту охорони здоров'я. У 1966 році AAMI був представлений публіці в цілому через «Medac 66» (конференція), яка відбулася в Бостоні, на якій було представлено перше у світі штучне серце.

Більше 7000 фізичних осіб, лікарень та виробників медичних пристроїв є членами AAMI.[2][3]

Діяльність організації охоплює комітети виробників, фахівців у галузі охорони здоров'я, регуляторів, вчених, академіків, та інші зацікавлені сторони дослідження і розробки нових або перегляду існуючих рекомендованих практик і стандартів, спрямованих на використання, догляд та обробку експлуатаційних вимог, яким повинні задовольняти медичні прилади і технології.

AAMI є добровільною організацією, і, хоча рекомендовані методи і стандарти іноді позиціонуються як керівні принципи охорони здоров'я, проте дотримання цих стандартів не є обов'язковим нормативом організацій, які перевіряють медичні установи.[джерело?]

Заходи, що проводяться AAMI[ред. | ред. код]

  • Щорічна конференція та виставка AAMI
  • Тиждень стандартів AAMI
  • Міжнародна конференція з стандартів медичних приладів та положень AAMI / FDA

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Global Research Identifier Database — 2015.
  2. Welcome to AAMI - Membership and Community - Association for the Advancement of Medical Instrumentation. www.aami.org. Архів оригіналу за 4 квітня 2016. Процитовано 11 квітня 2016.
  3. AAMI Standards Philosophy and Strategy — Key Elements - Standards - Association for the Advancement of Medical Instrumentation. www.aami.org. Архів оригіналу за 20 квітня 2016. Процитовано 11 квітня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]