Береги в тумані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Береги в тумані»
(рос. «Берега в тумане»)
Жанр драма
Режисер Юлій Карасик
Сценарист Будимир Метальников
Ангел Вагенштайн
У головних
ролях
Анатолій Кузнецов
Леонід Філатов
Ірина Купченко
Любов Віролайнен
Микола Олялін
Петро Щербаков
Олексій Жарков
Сергій Юрський
Оператор Пламен Вагенштайн
Композитор Юрій Буцко
Художник Євген Черняєв
Румян Димитров
Кінокомпанія "Мосфільм"
«Boyana Film»
«Bulgaria Film»
«Совінфільм»
Тривалість 145 хв. (СРСР)
137 хв. (Болгарія)
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Болгарія Болгарія
Рік 1986
IMDb ID 0088788

«Береги в тумані» (рос. «Берега в тумане») — радянський фільм 1986 року, режисера Юлія Карасика, історична драма. Спільне виробництво студій «Мосфільм» (СРСР) і «Бояна» (Болгарія).

Сюжет[ред. | ред. код]

Осінь 1921 року. Тридцять тисяч російських солдатів і офіцерів розбитої в Криму армії Врангеля знайшли притулок в Болгарії. Барон Врангель (Олялін) приймає рапорт генерала Кутєпова (Щербаков) про успішне завершення передислокації частин. Проходять таємні наради лідерів Білого руху, які не хочуть миритися з поразкою: Врангеля, генерала Шатілова, полковника контррозвідки Самохвалова, з представниками Антанти, серед яких англійські і французькі офіцери, а також британський розвідник і авантюрист Сідней Рейлі (Юрський). На цих зустрічах обговорюються питання подальшого опору більшовизму, що переміг в Росії.

На тлі таких політичних реалій картина розповідає про долі білогвардійського полковника Сергія Єгорова (Анатолій Кузнєцов), що втік через Туреччину до Болгарії з сином і дочкою. Його дружина і молодша дочка, що відстали в Севастополі, знайшли притулок в родині Дмитра Шелопугіна (Леонід Філатов). За збігом обставин, більшовик Шелопугін спрямований в Болгарію для агітаційної роботи серед російських солдатів.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]