Бразильсько-північнокорейські відносини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бразильсько-північнокорейські відносини
Бразилія
Бразилія
Північна Корея
КНДР

Бразильсько-північнокорейські відносини - відносини між Бразилією та Корейською Народно-Демократичною Республікою. У Пхеньяні знаходиться посольство Бразилії.

Згідно з опитуванням, проведеним BBC у 2013, 22% бразильців позитивно ставилися до дій Північної Кореї, 47% - негативно[1].

Історія[ред. | ред. код]

Незважаючи на те, що керівництво Бразилії підтримує економічні відносини з КНДР, воно рішуче засудило деякі дії офіційного Пхеньяну, що загрожували безпеці Східної Азії, такі як випробування ядерної зброї в 2009 (тоді Міністерство зовнішніх зв'язків Бразилії заявило, що країна засуджує ядерні КНДР підписати Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань і повернутися до шестисторонніх переговорів), і знищення корвету ВМС Республіки Корея «Чхонан», після якого уряд Бразилії зробив заяву, в якій говорилося про солідарність з Південною Кореєю і закликало до стабілізації обстановки на Корейському півострові[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 2013 World Service Poll (PDF). BBC. Архів оригіналу (PDF) за 5 вересня 2021. Процитовано 10 жовтня 2015.
  2. Ministério das Relações Exteriores. www.itamaraty.gov.br. Архів оригіналу за 10 жовтня 2015. Процитовано 10 жовтня 2015.