Сариарка (хокейний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Булат (хокейний клуб))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сариарка Караганда
Ліга Вища хокейна ліга
Заснована 2006
Домашня арена ЛП «Караганди-Арена» (5500)
Місто м. Караганда, Казахстан
Кольори          
Власник(и) Аргин Нігматулін
CMNS: Сариарка у Вікісховищі

Хокейний клуб «Сариарка» (каз. Хоккей клубы «Сарыарқа») — хокейний клуб з м. Караганда, Казахстан. Заснований у серпні 2006 року. Виступає у чемпіонаті Вищої хокейної ліги.

Чемпіон Казахстану (2010). Фіналіст Кубка Казахстану (2008), чемпіон Росії серед команд першої ліги (2008), бронзовий призер (2007), переможець II Зимової Спартакіади Казахстану (2009).

Домашні матчі проводить у Льодовому палаці «Караганди-Арена» (5500).

Історія[ред. | ред. код]

Хокейний клуб «Сариарка» створений за рішенням Акіма Карагандинської області у серпні 2006 року. У дебютному сезоні команда виступала у Відкритому Всеросійському змаганні з хокею серед команд 1 ліги (дивізіон «Сибір-Далекий Схід»). За підсумками сезону команда посіла третє місце. У внутрішньому чемпіонаті «Сариарка» фінішувала на четвертому місці.

В сезоні 2007—08 років, команда знову виступала у першості Росії серед команд першої ліги. У тому сезоні карагандинська «Сариарка» значно оновилась, керівництвом команди перед головним тренером Галимом Мамбеталієвим була поставлена задача потрапляння у трійку призерів. Сезон команда провела досить впевнено, пробилася у плей-оф, де дійшла до фіналу і у фінальній серії до двох перемог переграла хокейний клуб «Вимпел» з Мєждуреченська — стала чемпіоном Росії серед команд 1 ліги. У чемпіонаті Казахстану «Сариарка» закінчила сезон на шостому місці.

Сезон 2008—09 років став для команди також дебютним. Вперше «Сариарка» виступала у Вікдкритій Всеросійській першості серед команд Вищої ліги (дивізіон «Сибір — Далекий Схід»). У міжсезонні в команді змінився тренер, у керма «Сариарки» став Валерій Тушенцов. Карагандинський клуб сезон закінчив на дев'ятому місці. Перед стартом російської першості, в кінці серпня, в Караганді пройшов кубок Казахстану. За його підсумками «Сариарка» посіла друге місце, володарем Кубка став сатпаєвський «Казахмис». У фінальному етапі Чемпіонату Казахстану команда посіла четверте місце.

Спонсори[ред. | ред. код]

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Чемпіон Казахстану (3): 2009—10, 2020–21, 2021–22
  • Фіналіст Кубка Казахстану (1): 2008
  • Чемпіон Росії серед команд першої ліги (1): 2007—08
  • Бронзовий призер чемпіонату Росії серед команд першої ліги (1): 2006—07
  • Переможець II Зимової Спартакіади Казахстану (1): 2009

Посилання[ред. | ред. код]