Бути зайвим

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Бути зайвим»
(латис. «Liekam būt»)
Жанр кримінальна драма
Режисер Алоїз Бренч
Сценарист Андріс Колбергс
На основі Q85858581?
У головних
ролях
Вітаутас Томкус
Астрід Кайріша
Оператор Ріхард Пікс
Композитор Іварс Вігнерс
Художник Гунарс Балодіс
Кінокомпанія «Ризька кіностудія»
Тривалість 92 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1976
IMDb ID 0353264

«Бути зайвим» (латис. «Liekam būt») — латвійський радянський художній фільм режисера Алоїза Бренча. Знятий за сценарієм Андріса Колбергса на Ризькій кіностудії у 1976 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Волдемар Вітерс вийшов на волю, відсидівши семирічний термін. Перший час доводиться жити разом з сестрою і її чоловіком. Стара компанія розпалася. Тексіс і Боміс як і раніше займаються злочинним промислом, але близький друг Арніс і колишній компаньйон Петак повернулися до нормального життя.

Перебуваючи на роздоріжжі, Волдіс все більше схиляється до того, щоб забути своє кримінальне минуле, одружитися з Іреною і піти учнем реставратора в столярну майстерню, куди його рекомендував дільничний інспектор.

Тексіс повинен Вітерсу гроші і пропонує пограбувати ювелірний магазин. За його планом вони проникнуть в торговий зал через сусідній підвал і Волдіс легко відкриє сейф, основний замок якого знаходиться в ремонті.

Проломивши стіну і негайно потрапивши в магазин, злочинці забарилися з сейфом і, по гарячих слідах, на їхній слід швидко вийшла оперативна група. Загнаний в кут на руїнах старого будинку, Волдіс не став стріляти в інспектора, а пустив кулю собі в скроню.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]