Бібліотека імені Панаса Мирного (Київ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Публічна бібліотека імені Панаса Мирного (Київ)
Публічна бібліотека ім. Панаса Мирного
Країна:  Україна
Розташування Оболонський район
Адреса Київ, вул. Ю. Кондратюка, 4-б
Заснована 1947
Фонди: ~ 40,0 тис. видань
Читачів: 4,5 тис. читачів
Сайт: ocls.kyivlibs.org.ua/mirnii/golovna_mirnogo.htm

Публічна бібліотека імені Панаса Мирного Оболонського району м. Києва.

Адреса[ред. | ред. код]

04202 м. Київ, вул. Ю.Кондратюка, 4-б.

Транспорт[ред. | ред. код]

Автобуси: 32, 99 (зупинка "Школа"), Тролейбуси: 33 і 6 (зупинка "Школа")

Характеристика[ред. | ред. код]

Площа приміщення бібліотеки — 584 м², книжковий фонд — 40,0 тис. примірників. Щорічно обслуговує 4,5 тис. користувачів, кількість відвідувань за рік — 25,0 тис., книговидач — 103,0 тис. примірників.

Історія бібліотеки[ред. | ред. код]

Приміщення бібліотеки знаходилося на Подолі на вулиці Ярославській ще до Великої Світової війни. Але коли фащисти підходили до Києва, бібліотеку із її фондами евакуювали. Після війни в 1945 році бібліотека знову відкрилася за тією ж адресою. Фонд становив на той час майже 30 тисяч примірників.

У 1960 році бібліотеці присвоєно ім'я Панаса Мирного. В 1972 році бібліотека переїздить на Мінський масив , де знаходиться і сьогодні.Бібліотека має свій сайт, який буде корисним для усіх, зацікавлених у отриманні корисної інформації. Так, дізнатись про наявність в бібліотеці певної книги можна за допомогою електронного каталогу. Якщо Ви хочете дізнатися про культурні заходи, які проводяться на базі бібліотеки ім. Панаса Мирного, Ви маєте змогу в режимі on-line подивитись наш план роботи на рік. Для отримання інформації про періодичні видання, які наявні у бібліотеці, дивіться розділ бібліотека передплатила.

Права Користувачів[ред. | ред. код]

1. Користувачами бібліотечних послуг є: юридичні й фізичні особи України, зарубіжних країн та особи без громадянства. Кожний громадянин незалежно від соціального походження й майнового стану, расової й національної приналежності, статі, освіти, мовних ознак, віросповідання, місця проживання, а також підприємства, установи, організації мають право на бібліотечне обслуговування на території України у формі : абонемента, читальної зали, міжбібліотечний абонемент (далі - МБА), а також обслуговування поза бібліотекою (бібліотечні пункти, пересувні бібліотеки тощо).

2. Користувачі бібліотек мають право отримувати безкоштовну інформацію про склад бібліотечних фондів, консультаційну допомогу в пошуках джерел інформації, одержувати в тимчасове користування книги, документи (далі - документи) з бібліотечного фонду, брати участь у читацьких конференціях та інших заходах, що їх проводить бібліотека, та входити до читацьких рад.

3. Користувачі мають право одержати для опрацювання поза бібліотекою одноразово не більше 5 документів терміном до ЗО днів. Термін користування новими надходженнями, документами підвищеного читацького попиту, періодикою може бути зменшено до 3-7 днів. Кількість бібліотечних документів, що видаються в читальному залі, не обмежується.

4.Користувачі мають право виносити документи за межі бібліотеки, якщо вони записані у формулярі або іншому обліковому документі. Термін користування документами на прохання користувача може бути продовжений, якщо на них відсутній попит інших користувачів.

5. Рідкісні та цінні документи, довідкові видання, а також видання, одержані по МБА, видаються для користування тільки у читальному залі.

6. У разі відсутності в бібліотечному фонді потрібних документів користувач має право отримати їх (або копії) з інших бібліотек через МБА чи внутрішньо системний книгообмін.

7. Особи, які тимчасово проживають у зоні обслуговування бібліотечного закладу, мають право користуватися тільки його читальними залами.

Посилання[ред. | ред. код]